- 9 Temmuz 2012
- 2.625
- 5.065
- 358
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #1.141
Merhaba ben yazayım eğer yaptıktan sonra serip iyi kurutursanız yapışmaz birbirine yada fırınlamak gerek. Ama yinede ben aldığımda ayrı poşetlere koyuyorum daha pratik derli toplu oluyorSelamlar bugün tatlı aldık 15 tl verdik.
pure hazel canım mantıyı buzd. Poşetine mi koyuyorsun. Sonra yapışıyormu.
Ben geçen yaptım dondurucu kaplarına aralarına yağlı kağıt sererek koydum kat kat.3 pişirimlik kadar var
Evet kayserililer oyle sulu salclı yapıyor üzerine az miktar yogurt alıyor bizimde komşumuz vardı. Bende o usulü daha çok severim. Ne guzel dolabın hiç boş kalmazEsim kayseri li o yuzden mantı derdim yok . Kv hic bos bırakmaz . Bana gelince iki uc kilo kiyma alir mantı ve sulu köfteye gore ayarlar Corbalik manti yada bos mantıda yapar .
Isten gelmisim ohh mantılar serilmis.bezlere . Biraz kurulduktan sorma poşetlerim . Yaptığım zaman da süzgece alip soguk su gezdirim sonra kaynar suya atarim yeni yapilmis gibi olur . Biz sulu yapiyoruz mantıyı .
Gecen ay geldiginde yapayim dedi evde uc dört poşet vardi yaptirmadim gorumcem olmayınca yoruluyor tek basina .
Bayram sabahında kahvaltida manti yeriz biz mis gibi valla
Bizim üxüm bagımız var salamura yaprak kuru üzüm pekmez eksik olmaz. Sarmayıda annem sarar buzluga atarım sağolsun. Bu topik biraz ne stoklarız topiğine döndü birazAyrica asma yapraği da kurariz biz egeliler bilir salamura
Yaprak sarmam da eksik olmaz
İçli köftenin de makinesi çikmişMantı kolay bulunuyor ya anneminde bal peteği seklinde kalıbı var onlada kolay ince oluyor. Ama içli köfteişi zor ya yani yapılır bi şekildede ilmini bilen olmayınca incelik oyulmuyor kalın oluncada lezzetli olmuyor
Bizde sulu yaparız çokta güzel olur bizim boş mantimizda kelebek şeklinde olurayni manti şeklinde katlar ici kiymasiz yani
Arada kiyma kavurup koyarim ama biz mantıyı sulu salcali yaptığımız icin kiymasizda yeniyor canim
Yaptiktan hemen sonra tepsi ile buzluğa koyup şokluyorum. Zaten 20 dk sonra şekerleme gibi oluyor tane tane. Sonra posetlere koyuyorum. Pisirirken de kaynamis suya atiyorum çözdürmeden. Biraz da yağ ekliyorum. Bir ikisi yapişsa bile çatal ile aralara dokununca çözülüyor
Bende ayni hileleti duyduğum icin peynirimi köyden yaptirdim 12.5 kilo.
5 kilo bitti bile.
Annemler şubat gibi tekrar yaptirip gonderecek
Dün haberlerde gördüm
Kiymalarda at eti fare eti bile varmis. Baskin yapilmis
Aklimdan çikmiyor
Merhaba ben yazayım eğer yaptıktan sonra serip iyi kurutursanız yapışmaz birbirine yada fırınlamak gerek. Ama yinede ben aldığımda ayrı poşetlere koyuyorum daha pratik derli toplu oluyor
Bende sulu yapiyorum biz cok severiz oyle. birde bol sarimsak nane katarim onlarda guzel tat veriyorBende suyu kaynatiyorum. İcine mantiyi atiyorum kaynamaya yakin ayri bi tavada salca pul biber tuz ve birazda limon sıkıp sos yapip tencereye döküyorum.
Çocuklar daha cok seviyor hem sulu olani
Onu biliyorum lüzumsuz birşeye benziyordu. Yaprağı içine seriyordun içinide koyup kıvırıyorsun ona 1koyana kadar ben 3tane sararımYaprak sarma aparati da gördüm pazarda
Kazak pantolon fiyatı çok iyiymişselamlararkadasima yarin kahvaltiya gtcem ins bebisini cok ozledm ona hediye aldm hm den cok indirimliydi kazak pantolon 32 tl ye aldm hatta defo yoktur dimi ddim yok hayir indirimde sadece ddiler yemk yedim 9 tl. bide eyeliner aldm 30 tl elveda 70 tl eve varana kadar 100 olmaz umarim
Aa ütü masasi kilifina cok ihtiyacim varBende bimden geldim az once kızlara çarık çorap ütümasası kılıfı selpakmendil çekirdek kalem limonata aldım 27tl ödedim. Haftaiçi parmesan rokfor falan geliyormuş. Normalde bimden süt ürünleri almam etede güvenmiyorum sadece temizlik kagıtürünleri ve baklagil alıyorum ama peynirleri düşünmedim değil.
4,5Aa ütü masasi kilifina cok ihtiyacim var
Kaç para
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?