Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Selamlar bugün tatlı aldık 15 tl verdik.
pure hazel pure hazel canım mantıyı buzd. Poşetine mi koyuyorsun. Sonra yapışıyormu.
Ben geçen yaptım dondurucu kaplarına aralarına yağlı kağıt sererek koydum kat kat.3 pişirimlik kadar var
Merhaba ben yazayım eğer yaptıktan sonra serip iyi kurutursanız yapışmaz birbirine yada fırınlamak gerek. Ama yinede ben aldığımda ayrı poşetlere koyuyorum daha pratik derli toplu oluyor

Esim kayseri li o yuzden mantı derdim yok . Kv hic bos bırakmaz . Bana gelince iki uc kilo kiyma alir mantı ve sulu köfteye gore ayarlar Corbalik manti yada bos mantıda yapar .

Isten gelmisim ohh mantılar serilmis.bezlere . Biraz kurulduktan sorma poşetlerim . Yaptığım zaman da süzgece alip soguk su gezdirim sonra kaynar suya atarim yeni yapilmis gibi olur . Biz sulu yapiyoruz mantıyı .
Gecen ay geldiginde yapayim dedi evde uc dört poşet vardi yaptirmadim gorumcem olmayınca yoruluyor tek basina .

Bayram sabahında kahvaltida manti yeriz biz mis gibi valla
Evet kayserililer oyle sulu salclı yapıyor üzerine az miktar yogurt alıyor bizimde komşumuz vardı. Bende o usulü daha çok severim. Ne guzel dolabın hiç boş kalmaz

Bende suyu kaynatiyorum. İcine mantiyi atiyorum kaynamaya yakin ayri bi tavada salca pul biber tuz ve birazda limon sıkıp sos yapip tencereye döküyorum.
Çocuklar daha cok seviyor hem sulu olani

Mantı kolay bulunuyor ya anneminde bal peteği seklinde kalıbı var onlada kolay ince oluyor. Ama içli köfteişi zor ya yani yapılır bi şekildede ilmini bilen olmayınca incelik oyulmuyor kalın oluncada lezzetli olmuyor
İçli köftenin de makinesi çikmiş
Gorumcem makineyle yapiyor:KK70:

Yaptiktan hemen sonra tepsi ile buzluğa koyup şokluyorum. Zaten 20 dk sonra şekerleme gibi oluyor tane tane. Sonra posetlere koyuyorum. Pisirirken de kaynamis suya atiyorum çözdürmeden. Biraz da yağ ekliyorum. Bir ikisi yapişsa bile çatal ile aralara dokununca çözülüyor

Bende ayni hileleti duyduğum icin peynirimi köyden yaptirdim 12.5 kilo.
5 kilo bitti bile.
Annemler şubat gibi tekrar yaptirip gonderecek
Dün haberlerde gördüm
Kiymalarda at eti fare eti bile varmis. Baskin yapilmis:kusmuk:
Aklimdan çikmiyor

Ahh inanamıyorum gerçek olmasın bu.
Marketten falan almam kıyna et.6 yıldır aynı kasaptan alıyorum.mahalke kasabı. İnş. Yapmıyordur hile.
Merhaba ben yazayım eğer yaptıktan sonra serip iyi kurutursanız yapışmaz birbirine yada fırınlamak gerek. Ama yinede ben aldığımda ayrı poşetlere koyuyorum daha pratik derli toplu oluyor

Kızlar.Kutu ile yağlı kağıt serip koydum zaten şuan tane tane.poşetleyebilirim ama kalsın öyle derli toplu dudurdama aklımda olsun bu. Mantıyı seviyoruz günlük yapıyorum yorucu oluyor. Yaptım mı 3 4 pişirimlik yapıcam artık.

Selamlar

Bende suyu kaynatiyorum. İcine mantiyi atiyorum kaynamaya yakin ayri bi tavada salca pul biber tuz ve birazda limon sıkıp sos yapip tencereye döküyorum.
Çocuklar daha cok seviyor hem sulu olani
Bende sulu yapiyorum biz cok severiz oyle. birde bol sarimsak nane katarim onlarda guzel tat veriyor

bugün:
15 tl bepanthol onarıcı krem
6 tl e vitamini ampul
20 tl bebe yağı
10 tl wax
40 tl de migrostan tavuk,yoğurt,karnabahar,kurusoğan,patates,sigara aldım...
4,5 tl minibüs parası ödedim...

gün geçmiyor ki para harcamayayım...yine gitti paracıklar....

selamlarEn Büyük TÜRKİYE arkadasima yarin kahvaltiya gtcem ins bebisini cok ozledm ona hediye aldm hm den cok indirimliydi kazak pantolon 32 tl ye aldm hatta defo yoktur dimi ddim yok hayir indirimde sadece ddiler:halay:yemk yedim 9 tl. bide eyeliner aldm 30 tl:eek: elveda 70 tl eve varana kadar 100 olmaz umarim:duduk:

Bende bimden geldim az once kızlara çarık çorap ütümasası kılıfı selpakmendil çekirdek kalem limonata aldım 27tl ödedim. Haftaiçi parmesan rokfor falan geliyormuş. Normalde bimden süt ürünleri almam etede güvenmiyorum sadece temizlik kagıtürünleri ve baklagil alıyorum ama peynirleri düşünmedim değil.

selamlarEn Büyük TÜRKİYE arkadasima yarin kahvaltiya gtcem ins bebisini cok ozledm ona hediye aldm hm den cok indirimliydi kazak pantolon 32 tl ye aldm hatta defo yoktur dimi ddim yok hayir indirimde sadece ddiler:halay:yemk yedim 9 tl. bide eyeliner aldm 30 tl:eek: elveda 70 tl eve varana kadar 100 olmaz umarim:duduk:
Kazak pantolon fiyatı çok iyiymiş

Bende bimden geldim az once kızlara çarık çorap ütümasası kılıfı selpakmendil çekirdek kalem limonata aldım 27tl ödedim. Haftaiçi parmesan rokfor falan geliyormuş. Normalde bimden süt ürünleri almam etede güvenmiyorum sadece temizlik kagıtürünleri ve baklagil alıyorum ama peynirleri düşünmedim değil.
Aa ütü masasi kilifina cok ihtiyacim var
Kaç para

Dünde vakıfzeytinliklerinden 5lt naturelsızma z.yağı, 900 pembe zeytin ve 850gr bal alıp 166tl ödedim. Ürünler güzel tavsiyeederim

kızlar bende mantıya bayılırım kayserili bir arkadaşa getirtiyorum. aslında kıymam var ama becerebilir miyom acaba yapsam bende

Back