- 5 Ekim 2013
- 3.583
- 3.395
-
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
vay kitapsız .Kardes ne kisisel gelisimi? Bak bu kadar uzun korkunclu konudan geriye aklimda "kisisel gelisim" kaldi. Oyle tirsiyorum iste.
Benim eski koca kisisel gelisim uzmaniydi. Arada hala tvlerde goruyorum. Coook coook unlu bir kisisel gelisim uzmaninin gozbebegidir.
Lakin girtlagimi sıkıp oldurmeye calisiyodu yaw.
Aynen, koku olayı. Kokudan başka, misal rüyada yazılar okunmaz olur falan diyolar, tabeladır şudur budur. Rüyamda kitap okumuşluğum var, yazılar hep okunaklı.Rüyalarımı yazsam CNBC ye 4 sezonluk dizi olur ekibine hoşgeldiniiiiz
Bende de var aynı durum dönemsel olarak. O dönemlere girdiğimde kötü, iyi, güzel, çirkin hemen hemen bütün rüyalarım bu şekilde ilerliyo ve rüyadaki sesler, görüntüler hatta kokular o kadar canlı ve gerçekler ki uyandıktan sonra gerçekliğe dönmek bildiğiniz zaman alıyo.
Liseye yeni başladığım dönemki rüyam mesela, bildiğiniz 2.5 saatlik korku filmi çıkar.
Okulca kampa gitmişiz, herkes 2li ya da 3lü çadırlarda kalıyomuş. Ben de 2 arkadaşımla birlikte kalmak istedim diye başka bi arkadaşım atıyorum işte Ayşe olsun, Ayşe bana küsmüş. Neyse akşam oturuyoruz falan, sonra ben "Hadi ben Ayşenin yanına gideyim de üzülmesin" diyorum. Ayşe başı önde oturuyo gölün yanında. Sesleniyorum falan cevap vermiyo, sonra omzuna bi dokunuyorum başı geriye dogru düşüyo, boğazı boydan boya kemiğine kadar kesilmiş halde.Ve burnuma cürük et kokusu geliyo bildiğiniz.
Ve bu rüya sınıftaki herkes ölene kadar devem etti ben dahilhepsini yazsam cidden film çıkacak. Kendi ölümüme o kadar inanmışım ki bi 10 dk zar zor nefes aldım. (Rüyanın sonunda gölde boğmuştu katil beni )
cnm sana tavsiyem rüyalarını uyanır uyanmaz yaz..(unutmaman için uyanır uyanmaz dedim) sonra takip et bakalım hayatında ne gibi gelişmeler oluyor.. misal ben annemi babamı veya patronumu görürsem maddi rahatlama yaşarım, korktuğum rüyalardan sonra mutlaka kötü bir olay yaşarım.. bunlara haberci rüyalar deriz sende kendini takibe al bakalım haberci rüyamı önce onu anlayalım.. yok değilse eğer uykudan önce kısa bir meditasyon yaparak kurtulabilirsiniz bu rüyalardan.. öyle gidip eğitim almanıza da gerek yok üstelik netten uyku öncesi meditasyonlar yazınca çıkar birini düzenli uygulayın derim..Bugün yine kabusla uyandım. Ama ne kabus?
Anlatayım.
Hayır insan gibi öcü möcü görsem tamam, eyvallah, gocunmayacağım. Öyle cadıdır, öcüdür, böcüdür, ne bileyim bunlara razıyım ben, karabasan falan da olur, gelsin bi çay içeriz falan. En kötü tırsak tırsak uyanırım.
Ama yok, uzuuun uzadıya dişlerimi sıka sıka maceradan maceraya koşuyorum. Bi garip bi tırsıyorum, bugün yine etkisinden çıkamadım.
Örnek olarak anlatayım misal.
Benim herifle evdeyiz, oturuyoruz salonda, gece vakti. İçerki odadan tıkırtılar geliyo, aha diyoruz valla da hırsız. Koridordaki halıda ayak izleri falan gördüm. Benimkine 'çıkalım şurdan o içerdeyken hazır' diyorum, o da 'saçmalama hiçbir şey yapmıcaz mı' diyo, içeri gidiyo. Bi tıkırtılar yine. Benimki bi daha gelmiyo. Hırsız görünüyo içerden, gözü dönmüş bi hatun, elinde sert bi cisim, bana vurmaya yelteniyo, artık naptıysam tam hatırlamıyom, bunun ayağını kaydırıp düşürüyorum. Suratına da hunharca vurup az buçuk benzetiyorum. Kan revan vahşet had safhada. Aman ölmesin, sadece bayılsın diye dikkat ediyorum. Uyanmadan kaçayım diye bi odaya kilitliyorum. Uyanacak diye aşırı bi telaş içindeyim, diğer odadan telefonumu, şarjımı ve hırkamı aceleyle alıp evden çıkıyorum, merdivenleri düşe kalka koşup sokağa iniyorum, kan ter içinde korkarak bi arabaya otostop çekip deli gibi ağlayarak nolur beni bi polise götürün diyorum. Arabaya binerken arkada hatunu görüyorum, uyanmış psikopat peşimden koşuyo. Adam beni en yakında tanıdığı bi komiserin yanına götürüyo, o psikopat da peşimde. Komseri görünce ağlayarak durumu anlatıyorum, adamın işi başından aşkın, bi sürü insan tepesinde. Bana tamam ilgilencez deyip beni binada güvenli bi odaya çıkartıyolar. Gece vakti beklerken pat. Benim psikopat gene pencerede.
Lan olm bi git?
Nası ağladım, nası korkuyu hissettim iliklerime kadar, anlatamam.
Bi de özet geçilmiş hali bu, yani aşırı ince ayrıntılar da dahil, film gibi izliyorum bunu iki saat anasını satiyim. Sokaklar, binalar, çevre, hisler, deli gibi gerçekçi.
Bıktım be, Nejat Yavaşoğulları edasıyla koca bir 'bıktım be!'
Bu bilinçaltıyla oynamanın falan ne bileyim güzelleştirmenin falan bi yolu yok mu?
Bi ara lusid felan kastım, ı ıh. Alakasız.
Gerilim filmi izlemişçesine kasım kasım kasılmış, zırlar halde uyanmaktan bıktım, başım ağrıyor yine.
Ve evet, sıkıntılarım var, sıkıntısız insan değilim. Huzurlu değilim. Böyle, kişisel gelişim şeyleriyle ilgilenen hanımlar vardır aramızda, var mı bu işlerin bi solo yolu? Secret seviyesinde demiyorum tabii.
Gece yazacağım size, teşekkürümü peşinen edeyim ama. :)bu aksiyon mu ya... sen benim rüyaları görsen. her sabah bütün eklemlerim acı içinde zihnen bitik, tüm gün yaptığımdan daha fazla yoruluyorum. uyudukça kabus görme ihtimalim artıyor diye günde 4 saat uyuyorum ben. yine de çok uyuyup kabus gördüğüm zamanlara göre daha iyi oluyorum gün içinde. başka bir forumda bu kabuslarla ilgili bir psikologdan yardım aldım. bir nebze faydası olmuştu o dönem. ilgilenirsen özel mesajla dön bana. yardımcı olmaya çalışırım
İlk okuduğumda oha dedim. Bariz çözüm bu, evet.benim benzer rüyalarım bir gün koşmayı bırakıp "gelin lan gelin" diye bagırmamla kesildi,
korkmadıgımdan mıydı? hayır.
kabullenmistim basıma gelecekleri,
hem yakın temasta kurtulma şansım daha cok diye düsünmüştüm, neyin kafasını yaşıyorsam artık...
bu arada devam niteliginde rüyalarım da vardır ki... o konuya hic girmeyeyim,
neyse ki son zamanlarda baykus tv hep kapalı : )
Peki koalina, gördüğün ve görmediğin dönemlerde hayatında değişen belli başlı neler vardı?Ben de bir zamanlar çok görüyordum ve hayatımdaki hiç bir şeyle bağdaştıramadım. Neden görüyordum, tetikleyen neydi hiç bilemedim ama sabah çarpılmış gibi sanki hiç uyumamışım, gerçekten o atraksiyonun içinde yorulmuşum gibi baş ağrısı ve yorgun bir halde kalkardım.
Ahahahahah kıyamam bi sabah sınıfa son son samuray ya da 300 spartalı tadında geleceğinize inandılar herhalde, bunlar da uyanıkken rüya gören cinstenAynen, koku olayı. Kokudan başka, misal rüyada yazılar okunmaz olur falan diyolar, tabeladır şudur budur. Rüyamda kitap okumuşluğum var, yazılar hep okunaklı.
Bi de rüya görmeyen insanlar filan varmış. O ney la? Hayatımda bi gün rüya görmediğimi hatırlamıyorum, hepsini de hatırlıyom hep.
Dipnot. Lisede bi rüyamda bütün sınıfı kılıçla katletmiştim. O rüyayı sonradan yazıya dökmüştüm,unutmamak için, not defterimden sınıfta bulup okumuşlar. Biraz da mizahi yazınca tabi. Beni tanıyanlar ciddiye almadıydı da, 3-5 kız ciddi anlamda akkımda 'manyak psikopat' diyerek şikayet etmişlerdi rehber hocasına. Bu da böyle bi anımdır.
Lucid kastım bi dönem, ama bu durumla bağdaşmadı. Alakasız uçup uçup geldim. (Odadan salona tabi uçmak dediğim de)benim de bu tarz bir konum var .
Benim bildiğim böyle gerilimli sıkıntılı upuzun rüyalar görenler zeki insanlar
Tek avuntum bu.
İlk okuduğumda oha dedim. Bariz çözüm bu, evet.
Daha önce bi dönem bi kişiye özel kabus görüyordum, benzer şeyler her gece. Bi süre sonra rüyamda ona karşı sesimi çıkartıp laf sokmaya başlamıştım ve rüyalar kesilmişti, tekrar görmedim.
Senin dediğinin de işe yarayacağını o yüzden biliyorum. Ama sanırım o seviyeye gelebilmek için reel hayatta kafanda bunu bi aşman gerekiyo, sonra rüyada yapabiliyosun. Gözlemim bu yönde.
Sıkıntılıyım, doğrudur abî. Ama benim sıkıntıya bağışıklığım vardı hani. Şaşırıyorum kendime. Kankilerîm şahit, nadiren fîlm îzleyen bi insanım.
Bi de en hafîfini anlattım ha. Ne olabilir ki kafa boşaltmaca hareketleri? Kafa boşaltmayı en son 13-14 yaşında Zihnefend yapmaya çalışırken deniyordum.
cnm sana tavsiyem rüyalarını uyanır uyanmaz yaz..(unutmaman için uyanır uyanmaz dedim) sonra takip et bakalım hayatında ne gibi gelişmeler oluyor.. misal ben annemi babamı veya patronumu görürsem maddi rahatlama yaşarım, korktuğum rüyalardan sonra mutlaka kötü bir olay yaşarım.. bunlara haberci rüyalar deriz sende kendini takibe al bakalım haberci rüyamı önce onu anlayalım.. yok değilse eğer uykudan önce kısa bir meditasyon yaparak kurtulabilirsiniz bu rüyalardan.. öyle gidip eğitim almanıza da gerek yok üstelik netten uyku öncesi meditasyonlar yazınca çıkar birini düzenli uygulayın derim..
ben de bi ara böyleydim bu rüyalara kapılınca 2-3 günde bir görüyor insan sanki.burda da paylaştım hatta.insanın psikolojisi bozuluyor.yoğun stres altındaydım bu ara sen de öyleysen dikkat et derim.bi de abdest al yatmadan he bir de ekmek kırıntısı falan olunca yattığın yerde o da etkiliyormuş.Bence köşe yazarı ol :)) üslubun güzelmiş :)Bugün yine kabusla uyandım. Ama ne kabus?
Anlatayım.
Hayır insan gibi öcü möcü görsem tamam, eyvallah, gocunmayacağım. Öyle cadıdır, öcüdür, böcüdür, ne bileyim bunlara razıyım ben, karabasan falan da olur, gelsin bi çay içeriz falan. En kötü tırsak tırsak uyanırım.
Ama yok, uzuuun uzadıya dişlerimi sıka sıka maceradan maceraya koşuyorum. Bi garip bi tırsıyorum, bugün yine etkisinden çıkamadım.
Örnek olarak anlatayım misal.
Benim herifle evdeyiz, oturuyoruz salonda, gece vakti. İçerki odadan tıkırtılar geliyo, aha diyoruz valla da hırsız. Koridordaki halıda ayak izleri falan gördüm. Benimkine 'çıkalım şurdan o içerdeyken hazır' diyorum, o da 'saçmalama hiçbir şey yapmıcaz mı' diyo, içeri gidiyo. Bi tıkırtılar yine. Benimki bi daha gelmiyo. Hırsız görünüyo içerden, gözü dönmüş bi hatun, elinde sert bi cisim, bana vurmaya yelteniyo, artık naptıysam tam hatırlamıyom, bunun ayağını kaydırıp düşürüyorum. Suratına da hunharca vurup az buçuk benzetiyorum. Kan revan vahşet had safhada. Aman ölmesin, sadece bayılsın diye dikkat ediyorum. Uyanmadan kaçayım diye bi odaya kilitliyorum. Uyanacak diye aşırı bi telaş içindeyim, diğer odadan telefonumu, şarjımı ve hırkamı aceleyle alıp evden çıkıyorum, merdivenleri düşe kalka koşup sokağa iniyorum, kan ter içinde korkarak bi arabaya otostop çekip deli gibi ağlayarak nolur beni bi polise götürün diyorum. Arabaya binerken arkada hatunu görüyorum, uyanmış psikopat peşimden koşuyo. Adam beni en yakında tanıdığı bi komiserin yanına götürüyo, o psikopat da peşimde. Komseri görünce ağlayarak durumu anlatıyorum, adamın işi başından aşkın, bi sürü insan tepesinde. Bana tamam ilgilencez deyip beni binada güvenli bi odaya çıkartıyolar. Gece vakti beklerken pat. Benim psikopat gene pencerede.
Lan olm bi git?
Nası ağladım, nası korkuyu hissettim iliklerime kadar, anlatamam.
Bi de özet geçilmiş hali bu, yani aşırı ince ayrıntılar da dahil, film gibi izliyorum bunu iki saat anasını satiyim. Sokaklar, binalar, çevre, hisler, deli gibi gerçekçi.
Bıktım be, Nejat Yavaşoğulları edasıyla koca bir 'bıktım be!'
Bu bilinçaltıyla oynamanın falan ne bileyim güzelleştirmenin falan bi yolu yok mu?
Bi ara lusid felan kastım, ı ıh. Alakasız.
Gerilim filmi izlemişçesine kasım kasım kasılmış, zırlar halde uyanmaktan bıktım, başım ağrıyor yine.
Ve evet, sıkıntılarım var, sıkıntısız insan değilim. Huzurlu değilim. Böyle, kişisel gelişim şeyleriyle ilgilenen hanımlar vardır aramızda, var mı bu işlerin bi solo yolu? Secret seviyesinde demiyorum tabii.
Bir dönem biraz manyamıştım sanırım, gördüğüm tek rüya çeşidi bu değildi. Ailemin, özellikle annemin geçmişte yaşadıkları ama benim daha önce hiç duymadığım şeyleri de görüyordum. Daha farklı rüya mı gerçek mi olduğunu anlayamadığım şeyler de...Aralarda bu olaylar basit kaçıyordu ama neden sonra bütün hepsi zamanla azaldı. Hayatım artık daha monoton, gelecekle ilgili bir planım, beklentim vs yok gibi, çokf azla düşünüp kafa yormuyorum. Günü yaşıyorum sadece, yarına hayrola şeklinde. Ondan mıdır bilmem kesilmesi.Peki koalina, gördüğün ve görmediğin dönemlerde hayatında değişen belli başlı neler vardı?