Bugün yine kabusla uyandım. Ama ne kabus?
Anlatayım.
Hayır insan gibi öcü möcü görsem tamam, eyvallah, gocunmayacağım. Öyle cadıdır, öcüdür, böcüdür, ne bileyim bunlara razıyım ben, karabasan falan da olur, gelsin bi çay içeriz falan. En kötü tırsak tırsak uyanırım.
Ama yok, uzuuun uzadıya dişlerimi sıka sıka maceradan maceraya koşuyorum. Bi garip bi tırsıyorum, bugün yine etkisinden çıkamadım.
Örnek olarak anlatayım misal.
Benim herifle evdeyiz, oturuyoruz salonda, gece vakti. İçerki odadan tıkırtılar geliyo, aha diyoruz valla da hırsız. Koridordaki halıda ayak izleri falan gördüm. Benimkine 'çıkalım şurdan o içerdeyken hazır' diyorum, o da 'saçmalama hiçbir şey yapmıcaz mı' diyo, içeri gidiyo. Bi tıkırtılar yine. Benimki bi daha gelmiyo. Hırsız görünüyo içerden, gözü dönmüş bi hatun, elinde sert bi cisim, bana vurmaya yelteniyo, artık naptıysam tam hatırlamıyom, bunun ayağını kaydırıp düşürüyorum. Suratına da hunharca vurup az buçuk benzetiyorum. Kan revan vahşet had safhada. Aman ölmesin, sadece bayılsın diye dikkat ediyorum. Uyanmadan kaçayım diye bi odaya kilitliyorum. Uyanacak diye aşırı bi telaş içindeyim, diğer odadan telefonumu, şarjımı ve hırkamı aceleyle alıp evden çıkıyorum, merdivenleri düşe kalka koşup sokağa iniyorum, kan ter içinde korkarak bi arabaya otostop çekip deli gibi ağlayarak nolur beni bi polise götürün diyorum. Arabaya binerken arkada hatunu görüyorum, uyanmış psikopat peşimden koşuyo. Adam beni en yakında tanıdığı bi komiserin yanına götürüyo, o psikopat da peşimde. Komseri görünce ağlayarak durumu anlatıyorum, adamın işi başından aşkın, bi sürü insan tepesinde. Bana tamam ilgilencez deyip beni binada güvenli bi odaya çıkartıyolar. Gece vakti beklerken pat. Benim psikopat gene pencerede.
Lan olm bi git?
Nası ağladım, nası korkuyu hissettim iliklerime kadar, anlatamam.
Bi de özet geçilmiş hali bu, yani aşırı ince ayrıntılar da dahil, film gibi izliyorum bunu iki saat anasını satiyim. Sokaklar, binalar, çevre, hisler, deli gibi gerçekçi.
Bıktım be, Nejat Yavaşoğulları edasıyla koca bir 'bıktım be!'
Bu bilinçaltıyla oynamanın falan ne bileyim güzelleştirmenin falan bi yolu yok mu?
Bi ara lusid felan kastım, ı ıh. Alakasız.
Gerilim filmi izlemişçesine kasım kasım kasılmış, zırlar halde uyanmaktan bıktım, başım ağrıyor yine.
Ve evet, sıkıntılarım var, sıkıntısız insan değilim. Huzurlu değilim. Böyle, kişisel gelişim şeyleriyle ilgilenen hanımlar vardır aramızda, var mı bu işlerin bi solo yolu? Secret seviyesinde demiyorum tabii.