Bugün 35 aylik kızımı oyun alanindan saati dolmadan kovdular kurallara uymadi dediler?

birannebirkadin

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2023
7
2
1
26
Bugun ikea oyun alanını keşfettik ve gittik çocuğumu soktum içeriye 30 dk ücretsiz giriliyor mus. Tamam dedik. Kızım icerde kaydiraga merdivenden değil kaydıraktan çıkıyor du. İçerideki gözetmen uyardı ama kizim gene kaydiraga tersten çıkıyordu. Ben müdahale edemiyorum cam var ve içeri ebeveyn sokmuyorlardi. Izledim. Sonra çağırdılar ve kurallara uymadığı için alirmisiniz dediler. Yinede bisey demedim. 35 aylık cocugu hatta bebeği kovmak resmen bu. Sonra cocugun kriz geçirdi. Herkes oynarken onun çıkartılması zoruna gitti doğal olarak. Esimde bana yüklendi. Kurallara bile uymuyor sen yetistirdin bidaha sizle asla biyere gelmem dedi. Okadar üzüldüm ki çocuğuma mi üzüleyim eşimin tepkilerinemi yoksa yetersizligimemi Allah aşkına ne var burda çocuğumu kovacak söyleyin nolur

3 yas yaninda ebeveyn olmadan oyun alalina girmek icin kucuk bir yas bence. Muhtemelen gorevli sorumlulugu almamak adina cikarmistir. Bi dahaki sefere parali oyun alanlarina cocugunuzla beraber gitmenizi tavsiye ederim.
Ben bilmiyordum açıkçası ücretsiz olduğunu. Biz çıktık gittik ikeaya uğradık parali sandım sokacaktim ucretsizmis ama kesinlikle bu şekilde ücretsiz olsa bile kalp kırmak bir çocuğu üzmek için değer mi

Allah aşkına evinizin yakınında park yok mu ? İKEA’nın kaydıragına mı kaldınız? Zaten ebeveyn olmadan rahat edemez ki çocuğunuz. Ama kocanızın tavrı çok yanlış . Nasıl kriz geçirdi çocuğunuz ?

Eşinize ayar vermeniz lazım çocuk bu !! Her çocuk akıllı sulu sus pus olamaz imkansız 5 parmağın hepsi bir mi? İkeadakilerde kendilerine göre haklı olabilirler şöyle düşünün siz bırakıp gitseydiniz rahat alışverişdeyken çocuğunuz düştü biyerine bişey oldu demek sorumluluk almak istemediler önden görebildi ne olacağını kadın herhalde ama bu kovmak için elbette bir sebep olamaz orası oyun alanı kaldı ki çocuklar düşe kalka büyürler zaten.. ikeadakileri takmayın o problem değil ama eşiniz şuan daha büyük bir problem siz ailesisiniz eğer sizi insan yerine koymayip yanında gezdirmeyecekse baba olarak anlayışlı olup başında durmayacaksa yolu açık olsun öyle insanın açıkçası bana söylense ben yol veririm hayırdır yani utanıyormu çoluk çocuğundan?? Ben böyle şeylere asla gelemem kendimi senin yerine koyuyorum asla müsade etmem bu tavırlara edilecek gibi değil el kadar çocuk yani büyük adam gibi davranmasını bekleyemez herhalde

Normalde ara ara götürüyor dum oyun alanlarına bunuda ücretli sandım ve goturdum ücretsiz olduğunu orda öğrendim. Ama ilk defa boyle bir muamele gördüm çok zoruma gitti cocugumda kendini yoldu saçını başını yoldu 1 saat ağladı oynuyordum tarzi konuştu. Offf bilmiyorum çok ağladım Bende oda esim bizi bıraktı ve arabada oturdu

Eşinizin yaptigi tam bir hödüklük buna katiliyorum.
Ama görevlinin yaptığı normal. 3 yasindaki cocuk tersten tirmansa duzden kayan bir cocukla carpissa dusse bir yerine zarar gelse daha cok uzulursunuz.

Sizinle alakası varmı bilemiyorum anne değilim ama iki yeğenim var bizde cok gideriz ikea oyun alanına hiç böyle bişey yaşamadık.
Bizim kızlarda kaydıragı merdiven olarak kullanıyordu camdan bize baktıklarında hayır diye uyarıyorduk ve dinliyorlardı.
sizin cocugunuz kurallara uymadıysa görevli bişey yapamaz tek başına sizin cocugunuza dur yapma diyemez orda bir çok cocuk var.
Zaten görevli ablalarda uzaktan izliyorlar her dakka sizin çoçuğunuzu takip edemez ki.

O kadar bunaldımki suan şunları yazarken bile ağlayarak yazıyorum... napcami bilemiyorum ama eşimin cocuk konusunda hareketleri beni çok yordu. Çok yalnız hissediyorum çok bunaldım

Ben anlamadım. Çocuk neden kovulmuş gibi hissetti? Zaman doldu çıkalım, şuraya gidelim va gibisinden yönetmediniz mi mevzuyu?

Kocanıza diyecek sözüm yok. Terbiyessiz adam. 1 gram sperm verince baba olunmuyor. Koca koca insanlar kurallara uymuyor kaldı ki bu çocuk. Öyle keyif almış öyle yapmış olabilir. Bu ne sizin ne de onun yetersizliği değil. Onun orda canına okuyacaktınız bir daha ağzını açamayacaktı. Gelmezse gelmesin, belli ki varlığıyla yokluğu bir zaten.

Kızınız hariç ikinizin tavrı da normal değil . Neden ağladınız ki ? Bak kızım kuralına göre oynamak gerekiyor başka çocuklar varken , demek ki neymiş kaydıraktan çıkmamak gerekiyormuş, hadi evin oradaki parka gidelim de oynayalım deseydiniz sakinleşmez miydi ?

Yaklaşık 1.5 sene boyunca kış ayları kullanırız orayı. 0-4 yaş grubunu hiç kullandırmadım kapalı alan küçük yaşa uygun değil, üst katta kinetik kum alanını dahi kullandırmadım, diğer yaş grubu alanında da babysitterlar çok ilgilenemiyor. Biz en son gittiğimizde bile 1 saate 150 TL vermiştik çok gereksiz. Hiç böyle bir muamele ile karşılaşmadık. İade alsaydınız keşke.

Eşinizin muamelesi de leş gibi 3 yaşındaki bir bebek ne bilir kuralı. Senin yetiştirdiğin demek ne demek? Oyun alanından çok eşinize sinir oldum ben

Kovulmuş olarak düşünmüyorum ben tersten çıkarken düşse ya da başka çocukla çarpışsa bi zarar gelse diğer çocuğun ailesi sorun çıkarabilir sizin çocugunuza zarar gelebilir o yüzden kural koymuşlar uyarmış evet küçük ama görevli de sorumluluk alamayacagı için kovmamış sizi çağırıp çıkması gerekiyor demiş bence kovulmak değil bu. Çocuğun krizi için sadece güzelce açıklasaydınız ya da gönlünü yaparak anlatsaydınız belki anlardı normalde de anlatıyorsanız eger. Toplu alan normal park da olsa dikkatli olmalı çocuk çünkü bilemez aklına geldiği gibi yapar

Şimdi alınmayın gücenmeyin ama üç buçuk yaş kurallara uymayı öğrenmesi gereken bir yaş. Evde çocuklar anne babalarına karşı ya da anneanne babaanneye karşı sınırları sürekli zorluyorlar ama özellikle dışarıda otoriteye karşı kurallara uygun davranmayı öğreniyorlar. Sanırım sizin çocuğunuz kreşe gitmiyor değil mi?

Gördüğünüz muameleyi kişiselleştirmeyin. Herkes olması gerektiği gibi oynarken kızınız tersten tırmanmaya çalışıyor, ya kayan biri kızınızı düşürse birlikte yere yuvarlansalar? En çok sizin canınız yanar. Orda çalışan kişinin bu sorumluluğu almak istememesi çok normal. Çocuğunuz sakinleşince anlattınız mı annecim her yerin kuralları var. Kaydırağın kuralı da merdivenden çıkmak. Aksi takdirde kazalar olur canın yanar. Eğer kurallara uymazsak oynamamıza izin vermeyebilirler. Bir dahaki sefere merdivenden çıkarsan senin de oynamana izin verirler şeklinde.
Bu arada ben yurtdışında yaşıyorum, kültürel farklılık sanırım, herkesin “aman çocuk ne bilsin kuralı” yorumunu şaşkınlıkla okudum. İşte aileler böyle olduğu için çocuk kural tanımıyor.

Görevli haksız değil çünkü orada o sorumlu ve çocuğunuz tehlikeli iş yapıyor. Allah korusun kaydıraktan çıkarken kafa üstü yere cakilsa "suç çocuğumun" demeyeceksiniz ki, oradaki kadinin başı yanacak. Ya da sizin çocuğunuz düşmesin diye ilgilenmekten diğer cocukalra bakamazsa,o ara biri ötekine zarar verse falan yine o suçlu olacak.
Çıkarmakla doğrusunu yapmış.
Ayrıca o yaşta çocuğun zaman kavrami yoktur ki . Çıktı diye ağladı ama yarim saati dolunca çıksa yine ağlayacakti.
Eşine de hiç bir şey demiyorum, kıyamam böyle bir babayla yaşayan çocuğa.
Olayda kızın da haklı - çünkü çocuk daha
Kadın da haklı - oyun alanı çok dikkatli olması gereken bir yer, söz dinlemeyen çocukla risk almak istememek onun hakkı. Eminim görev tanımında da yaptığı normaldir
Siz de haklısınız - çocuğun yakınında beklemiş, gönderilince almışsınız.
Olaydaki tek hatalı eşiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…