Kontakt Lens Buğulu bakış:)

isabeLLe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2009
24
0
36
Merhaba kızlar ben lenslerle bulanık görüyorum daha doğrusu buğulu görüyorum nedenini çözemedim ya bileniniz varmı??

benim tecrübe ettiğim iki neden oldu bulanık görmekte.. ikisi de lensten kaynaklıydı..
ya pupil boşluğu dar geliyordur göz bebeklerine,ki bunu test edebilirsin. ışığın çok olduğu ortamlarda daha net görürsün..
bir de lensin diası gözünden büyüktür, sen gözünü oynattıkça kayma yapıp gözbebeğini kapatıyordur..
bunu da ayna karşısında sağ sol aşağı yukarı sürekli oynatarak kontrol edebilirsin..
tecrübe etmediğim ama duyduğum iki neden daha var.. birincisi solüsyondan kaynaklanıyor, değiştirmen gerekir, diğeri de elini sabunla çok iyi yıkayıp kurutmadan lensini takıyorsan olabiliyor.. özellikle el kremi kullanıyorsan elini çok çok iyi yıkaman gerekir çünkü suya karşı dayanıklı oluyor el kremleri..

Son düzenleme:
evet ışık değişikliğinde daha iyi görüyorum mesela daha az ışıkta daha net oluyo ben fresh look kullanıyorum bu problem nasıl çözülür onu biliyomusun yada hangi markayla:?:)

kullandığın lensin ölçüm değerleri dia ve pupili kabında yazar-ya da şişesinde-nasıl satılıyor bilmiyorum.. mesela bendeki rainbow şişesinde 14.00 8.60 solotica da 14.2 8.7 yazıyor.. sanırım pupil boşluğu ikinci değer arttıkça küçülüyor.. bunu daha iyi bilen arkadaşlarımız yazacaktır.. senin yapman gereken daha uygun lens almak olacaktır..

aslında en güzeli bir dr.a ya da optikçiye uğrayıp ölçtürmek, üşenmem diyorsan şiddetle tavsiye ederim, ben gözümün diasını bilmediğimden yanlış lense o kadar para verdim:KK43:(

hadi yaaa bu rengide çok seviyorum aslında farklı markada aynı rengi bulamam diye korkuyorum neyse artık bunun zamanı dolsun öyle yapayım o zaman sonuçta sağlık bu yoluna yordamına göre yapmak gerek dimi sağol canım yardımın için

bende lensi ilk taktığımda buğulu görüyordum. sonradan geçti. gözüm alıştı heralde anlamadım bende :KK1:

yeni aldığımda olur benim bir süre sonra düzelir o buğulu görünüm ....marka farketmiyor hepsinde oluyor ilk başta :KK71:

bugün 3.günüm sanki gözüm biraz daha alıştı gibi işalah dediğiniz gibi uzun zaman taktıkça düzelir yaa..

bugün 3.günüm sanki gözüm biraz daha alıştı gibi işalah dediğiniz gibi uzun zaman taktıkça düzelir yaa..

benim 4-5 gün sürmüştü düzelmesi. zamanla geçti. eğer göz çapınla ilgili bir sorun yoksa yakında düzelicektir.

markası freshlook

freshlook kullananların çoğu buğulu göstermesinden şikayetçi. en azından benim çevremde freshlook kullananlar :KK1: benimkilerde freshlook hepsinde 3-4 gün buğulu gördüm sonra geçti. göz çapınla ilgiliyse yalnız maalesef geçmiyor. umarım senin alışma evresinden dolayıdır. :44:

ayy çok teşekkür ederim vala bu gazla bulanık görmede kendiliğinden yok olup gidicek:KK52:

X