Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Buda berbat olan saçlarımın öyküsü..

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

PastelBoya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2007
1.859
8
0
35
Kütahya
Banada bi el atın nolurr:gitme:
Hemen hemen 2 ay önce kızıldan bakır karamele döndüm..
1 kaç hafta önce de loreal amonyaksız boyayla saçımı açık kestaneye boyadım..
Saçlarım düzleştirmekten yandııı taradıkça kırılıyor..
Çok sağlıksız görünüyor..
Ne yapacağımı bilemiyorum,aynı zamanda taş gibi..
Çabuk kurumuyor oysaki ince telli..
Okulda açılıyor bıktım bu bakımsız görünen saçlarımdan..
Düzleştirici ve maşayla kamufle oluyor ama bu daha da kırılmasına yol açıyor.
Hiçbirşey yapmamayı da denedim ama bir sonuç alamadım..
Yaz boyu mecbur kalmadıkça düzleştirmedim..
Şekillendirici kremler vs. şekil vermeye çalıştım ama tık yok..
Ne yapmalıyım??CADIARZU
Bakımla düzelir mii nasıl sağlıklı olabilir
Normalde çabuk uzardıı saçlarım ama uçlardan kırıldığından belli olmuyor.
Zar-zor tarıyorum zatenn
Defrize işlemleri yapısını bozmuş kuaför öyle dedi..
Diplerden dalgalıı uçlara doğru dümdüzzkafamçokkarıştı
Saçlarımı omuzlarımdan aşağıda görmeyeli uzun zaman oldu..
Bakın buda o berbat saçlarım

Ne tür bakımlarla desteklesem biraz düzelir..
Düzleştirici ve maşa kullanmadan şekil vermem kolay olabilir

Son düzenleme:
şampuandan sonra saç kremi kullan çok yumuşatıyor saçımı bende öle yapıyorum saçlarımın uçları cızırcızır fön tutmuyor ama saç kremini basınca gayetde yumuşuyorlar süper oluyorlar hatt olabildiğince sıcak işlem uygulama bence..uygulucaksanda dediğim gibi saç kremi uygulamadan sakın banyodan çıkma

ayrıca badem yağı yılan yağı susam yağı saça ..ve orjinal katkısız zeytinyağı harika geliyor saça bnm belime kadar saçlarm ama bunlarn sayesınde hala kalın telli

cnm sen saçını mahvetmışsın ya çnkü benım bıdlığım kadaryla defrıze ışlemı zaten saçı öldürmek demek kaldıkı sen boyanın üstüne bu işlemı yaptıysan kötü yanı bılemıorum çok yıpranmış .eğer beyazların çıkmıyorsa sana tek tavsıyem dipten uzamasını bekle ve uzadıkça kestır saçlarını dıpten sağlıklı saçlar yenıden çıkar zaten ..çnkü saçların boyalarla fönle maşayla ve defrıze işlemıyle yıpranmış ..üzülme ama bence önce saçını kestır sürekli bakım yaptır ve asla boya kullanma bu saçın üzerıne ok?..

benim saçlarım 3 yıl önceye kadar böyleydi baktım olacak gibi değil omuzlarımda kestirdim bi daha boya kullanmadım şimdi saçlarım uzadı arada bakım yapıyorum yağlarla, herkes saçımı beğeniyor.Yani saça en çok boya zarar veriyor. ınsana zaten yakışan kendi doğal rengi. Sende eğer beyazın fazla yoksa boyatma zamanla düzelir fazlada kafana takma önemli olan can sağlığı.O bozulmasın yeter.

bi ara benimde böyleydi saçlarım... boya filan yapmadım hiç hayatımda ama ateşli hastalıktan dolayı dökülmüş ve yıpranmıştı... bakım filan yapayım dedim. baktım elledikçe daha kötü oluyor sonradan kendi haline bıraktım ve artık düzelmiş durumdalar. merak etme tatlım uzadıkça seninde düzelir biraz sabır et sadece...

canim kurulugu icin tavsiyem bir yumurta biraz ilik zeytin yagi ama sicak degil biraz ilik bitrazda badem yagi sür saclarina masajla 30 dk bekle ve yika dene bekliyorum sonuclari

birde benim kurtaricim mucizem diyorum turplu suyu dene sac uzatma yöntemlerinde turplu su topigi var onu dene inan acayip yumusak parlak kolay sekil alan ve bakimli saclarin olcak ama düzenli yap iki günde bir uzatiyo bu arada normalde 1 cm uzar insan saci benim sacim 3 cm uzadi belkide 4 tam ölcmedim ben

Benim saçım da seninki gibi olmuştu. Maya ve zeytinyağı maskesi ile yumuşacık oldu. Yapman gerekenler

- O küp şeklindeki mayalardan bir tanesini saçına yetecek kadar göz kararı kaynar zeytinyağının içinde güzelce erit. Krem kıvamına geliyor.

- Onu saçına boya yaparmış gibi her yerine bol miktarda sür, folyoyla kapla, sonra 5 dk saç kurutma makinesi ile ısıt ve havlu veya tülbentle sar. 2-3 saat beklet.

- Ardından onarıcı bir şampuanla 3 kez güzelce, masaj yaparak yıka. Yalnız şampuanı bol bol değil, avucunun içine az miktarlarda döküp ve biraz elinde sulandırıp öyle saçında köpürt.

- Sonra onarıcı maskelerden kullan. Dove'un veya Gliss'in. Onları da sakın diplerine sürme. sadece boy ve uçlarına. 3-5 dk bekletiyorsun onları da.

- Sonra da saç kremini uygulayıp onu da 1-2 dk beklet.

- Güzelce duruladıktan sonra, saçını biraz kendi haline kurumasına bırak, hafif nemli kalmışken de durulanmayan saç bakım kremini uçlarına sür. Kendi haline tekrar kurumasına bırak.

- Sakın saç kurutma makinesi, düzleştirici, maşa falan kullanma.

Ben bu yöntemi ilk bir ay yaptığımda, önceki saçım ile yenisi arasında dağlar kadar fark vardı. Ne yağlanma ne kuruma. Rüzgarda aynı şampuan reklamlarındaki gibi dalgalanıyordu :) Tekrar geçicem bu yöntemi mayadan iğrenmiştim, ara verdim, tekrar yapıcam. Suna Dumankaya'nın etkili yöntmelerinden biri bu da.

kesinlikle haklısın boyalar saçı mahvediyo ya Allah sana yakışan kaşına gözüne yakışan rengi zaten vermiş ondan daha güzel rengi bulman mümkün diil der babam bende doğalıma dönüyorum şuan doğal saç gibisi yok valla yazemuszemuszemuszemuszemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…