Benim saçım da seninki gibi olmuştu. Maya ve zeytinyağı maskesi ile yumuşacık oldu. Yapman gerekenler
- O küp şeklindeki mayalardan bir tanesini saçına yetecek kadar göz kararı kaynar zeytinyağının içinde güzelce erit. Krem kıvamına geliyor.
- Onu saçına boya yaparmış gibi her yerine bol miktarda sür, folyoyla kapla, sonra 5 dk saç kurutma makinesi ile ısıt ve havlu veya tülbentle sar. 2-3 saat beklet.
- Ardından onarıcı bir şampuanla 3 kez güzelce, masaj yaparak yıka. Yalnız şampuanı bol bol değil, avucunun içine az miktarlarda döküp ve biraz elinde sulandırıp öyle saçında köpürt.
- Sonra onarıcı maskelerden kullan. Dove'un veya Gliss'in. Onları da sakın diplerine sürme. sadece boy ve uçlarına. 3-5 dk bekletiyorsun onları da.
- Sonra da saç kremini uygulayıp onu da 1-2 dk beklet.
- Güzelce duruladıktan sonra, saçını biraz kendi haline kurumasına bırak, hafif nemli kalmışken de durulanmayan saç bakım kremini uçlarına sür. Kendi haline tekrar kurumasına bırak.
- Sakın saç kurutma makinesi, düzleştirici, maşa falan kullanma.
Ben bu yöntemi ilk bir ay yaptığımda, önceki saçım ile yenisi arasında dağlar kadar fark vardı. Ne yağlanma ne kuruma. Rüzgarda aynı şampuan reklamlarındaki gibi dalgalanıyordu :) Tekrar geçicem bu yöntemi mayadan iğrenmiştim, ara verdim, tekrar yapıcam. Suna Dumankaya'nın etkili yöntmelerinden biri bu da.