- 16 Mart 2012
- 155
- 0
oncelikle hepinize merhaba,
Oyle uzun uzadiya kendimi anlatmayacagim..bir kac topikte yazdim..kisaca son girisimimden baslayacagim :)
Haziranda dugunum oldu..59 kilo ile gelinlige girmeyi basardim..(Keza dugunden once cesitli diyetlerle 69 dan 59 a inmeyi basarmistim) Gelin gorunki dugunden sonra 69 kiloya gerisin geri dondum..Neden ? cunku hic dikkat etmemekle birlikte abarttim..
Esimde benimle birlikte kilo aldi :) Ikimizde calisiyoruz,ayni yerdeyiz..Aksam 7.30 da ancak evde oluyoruz..Sonra yarim ekmek arasi yumurta yada makarna yiyoruz ki bunun hazirlanmasi falan derken saat 9 oluyor..yanina kola ..yarim lt lik..Artik bu gidise dur dedim..cunku cocuk istiyorum ve bu kilonun ustune birde hamilelik kilosu alirsam vay halime..
yaklasik 20 gundur diyet yapiyoruz ama oyle kilo verdigimiz yoktu..almadikta..
20 gunde esim 3 ben 2 kilo verdim sadece..dikkaet ederek..Son 2 gundur de soda diyetine basladik .. 4 gun yapiliyormus,ben 7 gun yapmayi dusunuyorum...sonra devam ettirecegim baska diyetlerim var tabi..Kendime soyle bir liste olusturdum..yanina baslangic kilomu yazdim..her diyet bitiminde yazacagim..
01.11.2012 Persembe (67.5) (7/21)
7 gunluk soda diyeti
08.11.2012 Persembe
5 Gunluk Yogurt diyeti
13.11.2012 Sali
13 Gunluk Isvec diyeti
26.11.2012 P.tesi
3 gunluk yag yakici diyet
29.11.2012 Persembe
7 gunluk soda diyeti (-3)
06.12.2012 Persembe
5 Gunluk Yogurt diyeti
11.12.2012 Sali
13 Gunluk Isvec diyeti
24.12.2012 P.tesi
5 gunluk soda diyeti (-3)
28.12.2012 Carsamba Diyetin son gunu
30 aralikta Dubai'ye gitcez..Ordan da Turkiye'ye..( ben yurt disinda yasiyorum) Dondugumde herkes sasirsin istiyorum..dugun icin gittigimizde herkes cok begenmisti..ne kadar guzel olmussun demisti..zayiflamistim..simdi yine basarabilirim heralde..bu sefer esimde destekcim..
Gelelim diyet iceriklerine :
SODA DIYETI (max.yag kaybi) 4 gunluk (en fazla 3 kilo veren olmus)
Kahvaltı
1 bardak soda (yarım limon suyu eklenecek)
1 dilim kepek ekmeği
1 tatlı kaşığı fındık ezmesi
(ben iki gundur kahvaltida kepekli tost ekmegi ve soda tuketiyorum)
Öğleye doğru
1adet greyfurt ( ben acikmadigim icin bu ogunu atliyorum)
Öğlen
1bardak soda
1 büyük kase maydonozlu sebze salatası
(50 gr brokoli,50 gr ıspanak,50 gr bezelye,50 gr maydonoz az haşlanmış olarak limonsuyu tuz)
40 gr diyet ton balığı
(Oglen is yerine evden yapip getiremedigim icin disardan tavuk sis ve salata soyluyorum..tavuk sisin yarim porsinyondan daha az tuketiyorum..midem kuculdu sanirim ..salatayi yiyorum ama ..birde soda iciyorum.)
Akşam üzeri
4 adet diyet kraker yada bisküvi
200 gr greyfurt suyu
(ben 2 adet mandalina yiyorum)
Akşam
1 bardak soda
80 gr konserve ton balığı
büyük 1 kase yeşil slata maydonozlu
30 gr bitter çikolata
( Bu ogunde ton baligini salataya ilave ediyorum ve cikilotayi yemiyorum..zaten sismis oluyorum.. salatayi tere,maydonoz,kuzu kulagi,dere otu,yesil sogan,salatalik ve marulla hazirliyorum..icine bol limon az zeytin yagi az tuz ilave ediyorum..ton baligini light aliyorum..)
uykudan önce(2-3 saat önce) yarım bardak light süt (sut yerine ben yatmadan once ve sabah kahvaltidan 20-30 dk once elma sirkeli-balli ilik su iciyorum-bir bardak suya goz karari elma sirkesi max 2-3 yemek kasigi oluyor, 1 cay kasigi bal-)
Açıktıkca
su,diyet soda,kahve yada çay (şekersiz)
(genelde acikmiyorum ama acikirsam soda yada suyu tercih ediyorum..gun icinde yesil cay zaten artik aliskanlik oldugunda 3-4 fincan iciyorum,,hazirlardan ama..)
Henuz egzersiz yapmak icin gerekli azmim yok..onda bi baslayabilsem super olcak..ama bu aksam baslamayi dusunuyorum..
ikinci diyetim YOGURT DIYETI
YOGURT DIYETI (5 GUN)
Yoğurt Diyeti Listesi
Yoğurt Diyeti 1. Gün
Kalkınca 1 bardak soğuk su
KAHVALTI : 300 Gr yağsız yoğurt, 1 Yemek kaşığı yulaf , Şekersiz çay
ÖĞLE: 300 Gr yağsız yoğurt, Sebze çorbası
ARA: 300 Gr yağsız yoğurt , Çay, Meyve
AKŞAM: 300 Gr yağsız yoğurt, Sebze çorbası
YATMADAN EVVEL: 1 Fincan papatya çayı, 3Kuru erik
Yoğurt Diyeti 2,3,4 ve 5. Günler
KAHVALTI: 300 Gr yağsız yoğurt, 1 Yemek kaşığı yulaf, Şekersiz çay
ÖĞLE, 300 Gr yağsız yoğurt, Sebze çorbası, Meyve
ARA: 300 Gr yağsız yoğurt, Çay , Meyve
AKŞAM: Balık , Karışık salata(10gr sıvıyağ ve limon sosuyla), Portakal suyu, 1 Kepekli sandviç ekmeği
YATMADAN EVVEL: 1Fincan papatya çayı, 3 Kuru erik
BU DİYETİ UYGULARKEN KESİNLİKLE YAPILMAMASI GEREKENLER!!!
Alkol kullanılmamalı, Yiyeceğiniz yoğurdun suyunu da içmelisiniz. Dolaptan çıkartacağınız yoğurdu 10 dakika dinlendir melisiniz. Tatlı ve şekerli gıdalardan da mümkün olduğunca uzak durmalısınız.
3 DIYETIM ISVEC DIYETI ..COK UZUN HERKES BILIYORDUR MUHAKKAK..sonrasinda yine sira ayni..O tarihe kadar en azindan bi 10-12 kilo verebilseydim...
Sonuclarima gelince son 2 gundur yaptigimiz diyetle birlikte en bastan bugune (elma sirekli sularimizda dahil buna) Esim ;77 kg iken bu sabah itibariyle 73.4 kg oldu..Ben 69.9 kg iken 67.5 kg oldum..Esimin daha cok vermesini benimle ayni porsiyonu tuketiyor olmasina bagliyorum..sonucta erkelerin diyet yaparken kadinlardan 1 kat daha fazla yemeleri gerekir ..metabolizmalrindan kaynakli..Neyse iste boyle kizlar..Ben devam ediyorum..Eger katilmak isteyen olursa beraber devam edebilir,motive edebiliriz birbirimizi..istedigim killoya bi iniyim ,daha almamak icin elimden geleni yapcam..Artik farkina vardim cunku bir cok seyin..:)) Ben kendime soz verdim..50-55 kilo bir hatun olarak cikcam milletin karsina..sonrasinda da devam duzenli yasama..:))
Oyle uzun uzadiya kendimi anlatmayacagim..bir kac topikte yazdim..kisaca son girisimimden baslayacagim :)
Haziranda dugunum oldu..59 kilo ile gelinlige girmeyi basardim..(Keza dugunden once cesitli diyetlerle 69 dan 59 a inmeyi basarmistim) Gelin gorunki dugunden sonra 69 kiloya gerisin geri dondum..Neden ? cunku hic dikkat etmemekle birlikte abarttim..
Esimde benimle birlikte kilo aldi :) Ikimizde calisiyoruz,ayni yerdeyiz..Aksam 7.30 da ancak evde oluyoruz..Sonra yarim ekmek arasi yumurta yada makarna yiyoruz ki bunun hazirlanmasi falan derken saat 9 oluyor..yanina kola ..yarim lt lik..Artik bu gidise dur dedim..cunku cocuk istiyorum ve bu kilonun ustune birde hamilelik kilosu alirsam vay halime..
yaklasik 20 gundur diyet yapiyoruz ama oyle kilo verdigimiz yoktu..almadikta..
20 gunde esim 3 ben 2 kilo verdim sadece..dikkaet ederek..Son 2 gundur de soda diyetine basladik .. 4 gun yapiliyormus,ben 7 gun yapmayi dusunuyorum...sonra devam ettirecegim baska diyetlerim var tabi..Kendime soyle bir liste olusturdum..yanina baslangic kilomu yazdim..her diyet bitiminde yazacagim..
01.11.2012 Persembe (67.5) (7/21)
7 gunluk soda diyeti
08.11.2012 Persembe
5 Gunluk Yogurt diyeti
13.11.2012 Sali
13 Gunluk Isvec diyeti
26.11.2012 P.tesi
3 gunluk yag yakici diyet
29.11.2012 Persembe
7 gunluk soda diyeti (-3)
06.12.2012 Persembe
5 Gunluk Yogurt diyeti
11.12.2012 Sali
13 Gunluk Isvec diyeti
24.12.2012 P.tesi
5 gunluk soda diyeti (-3)
28.12.2012 Carsamba Diyetin son gunu
30 aralikta Dubai'ye gitcez..Ordan da Turkiye'ye..( ben yurt disinda yasiyorum) Dondugumde herkes sasirsin istiyorum..dugun icin gittigimizde herkes cok begenmisti..ne kadar guzel olmussun demisti..zayiflamistim..simdi yine basarabilirim heralde..bu sefer esimde destekcim..
Gelelim diyet iceriklerine :
SODA DIYETI (max.yag kaybi) 4 gunluk (en fazla 3 kilo veren olmus)
Kahvaltı
1 bardak soda (yarım limon suyu eklenecek)
1 dilim kepek ekmeği
1 tatlı kaşığı fındık ezmesi
(ben iki gundur kahvaltida kepekli tost ekmegi ve soda tuketiyorum)
Öğleye doğru
1adet greyfurt ( ben acikmadigim icin bu ogunu atliyorum)
Öğlen
1bardak soda
1 büyük kase maydonozlu sebze salatası
(50 gr brokoli,50 gr ıspanak,50 gr bezelye,50 gr maydonoz az haşlanmış olarak limonsuyu tuz)
40 gr diyet ton balığı
(Oglen is yerine evden yapip getiremedigim icin disardan tavuk sis ve salata soyluyorum..tavuk sisin yarim porsinyondan daha az tuketiyorum..midem kuculdu sanirim ..salatayi yiyorum ama ..birde soda iciyorum.)
Akşam üzeri
4 adet diyet kraker yada bisküvi
200 gr greyfurt suyu
(ben 2 adet mandalina yiyorum)
Akşam
1 bardak soda
80 gr konserve ton balığı
büyük 1 kase yeşil slata maydonozlu
30 gr bitter çikolata
( Bu ogunde ton baligini salataya ilave ediyorum ve cikilotayi yemiyorum..zaten sismis oluyorum.. salatayi tere,maydonoz,kuzu kulagi,dere otu,yesil sogan,salatalik ve marulla hazirliyorum..icine bol limon az zeytin yagi az tuz ilave ediyorum..ton baligini light aliyorum..)
uykudan önce(2-3 saat önce) yarım bardak light süt (sut yerine ben yatmadan once ve sabah kahvaltidan 20-30 dk once elma sirkeli-balli ilik su iciyorum-bir bardak suya goz karari elma sirkesi max 2-3 yemek kasigi oluyor, 1 cay kasigi bal-)
Açıktıkca
su,diyet soda,kahve yada çay (şekersiz)
(genelde acikmiyorum ama acikirsam soda yada suyu tercih ediyorum..gun icinde yesil cay zaten artik aliskanlik oldugunda 3-4 fincan iciyorum,,hazirlardan ama..)
Henuz egzersiz yapmak icin gerekli azmim yok..onda bi baslayabilsem super olcak..ama bu aksam baslamayi dusunuyorum..
ikinci diyetim YOGURT DIYETI
YOGURT DIYETI (5 GUN)
Yoğurt Diyeti Listesi
Yoğurt Diyeti 1. Gün
KAHVALTI : 300 Gr yağsız yoğurt, 1 Yemek kaşığı yulaf , Şekersiz çay
ÖĞLE: 300 Gr yağsız yoğurt, Sebze çorbası
ARA: 300 Gr yağsız yoğurt , Çay, Meyve
AKŞAM: 300 Gr yağsız yoğurt, Sebze çorbası
YATMADAN EVVEL: 1 Fincan papatya çayı, 3Kuru erik
Yoğurt Diyeti 2,3,4 ve 5. Günler
KAHVALTI: 300 Gr yağsız yoğurt, 1 Yemek kaşığı yulaf, Şekersiz çay
ÖĞLE, 300 Gr yağsız yoğurt, Sebze çorbası, Meyve
ARA: 300 Gr yağsız yoğurt, Çay , Meyve
AKŞAM: Balık , Karışık salata(10gr sıvıyağ ve limon sosuyla), Portakal suyu, 1 Kepekli sandviç ekmeği
YATMADAN EVVEL: 1Fincan papatya çayı, 3 Kuru erik
BU DİYETİ UYGULARKEN KESİNLİKLE YAPILMAMASI GEREKENLER!!!
Alkol kullanılmamalı, Yiyeceğiniz yoğurdun suyunu da içmelisiniz. Dolaptan çıkartacağınız yoğurdu 10 dakika dinlendir melisiniz. Tatlı ve şekerli gıdalardan da mümkün olduğunca uzak durmalısınız.
3 DIYETIM ISVEC DIYETI ..COK UZUN HERKES BILIYORDUR MUHAKKAK..sonrasinda yine sira ayni..O tarihe kadar en azindan bi 10-12 kilo verebilseydim...
Sonuclarima gelince son 2 gundur yaptigimiz diyetle birlikte en bastan bugune (elma sirekli sularimizda dahil buna) Esim ;77 kg iken bu sabah itibariyle 73.4 kg oldu..Ben 69.9 kg iken 67.5 kg oldum..Esimin daha cok vermesini benimle ayni porsiyonu tuketiyor olmasina bagliyorum..sonucta erkelerin diyet yaparken kadinlardan 1 kat daha fazla yemeleri gerekir ..metabolizmalrindan kaynakli..Neyse iste boyle kizlar..Ben devam ediyorum..Eger katilmak isteyen olursa beraber devam edebilir,motive edebiliriz birbirimizi..istedigim killoya bi iniyim ,daha almamak icin elimden geleni yapcam..Artik farkina vardim cunku bir cok seyin..:)) Ben kendime soz verdim..50-55 kilo bir hatun olarak cikcam milletin karsina..sonrasinda da devam duzenli yasama..:))