Bu yuzden mi sevilmiyorum sizce?

berenns

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2025
37
20
3
25
Arkadaslar ben sosyal ortamlarda çok pasif ve çekingenim. Çok yakın arkadaşlarımın yanında öyle değilim ama daha mesafeli olduğum kişilerin yanında sohbet edemiyorum. Etsem bile istediğim gibi akıcı konuşamıyorum. Bir de ben rezil olma kaygısını çok yaşıyorum yani bir ortama girince rezil olurum diye dışarı çıkmak istemiyorum bir salaklık aptallık yaparım diye yeni bir ortama giremiyorum istesem bile. Ya da yanlış bir şey söylerim diye kimseyle konuşmuyorum. Bu ilişkilerime de yansıyor. Bir karşı cins benimle görüşmek istiyor mesela; gorustugumuzde ben rezil olacak bir şey yaparsam ve benden soğursa, beni begenmezse diye görüşmeyi reddediyorum. Ben biraz alık bir insanım çünkü ve bunun farkindayim. Biriyle iletişime girdiğimde heyecanlanip sacmalayip rezil olurum çoğu zaman. O yüzden de rezil olmamak için kimseyle görüşmek istemiyorum artık. romantik anlamda sevilmememin ve karsi cinsin benden uzak durmasinin sebebi bu alıklığım ve ozguvensizligim olabilir mi?

Arkadaslar ben sosyal ortamlarda çok pasif ve çekingenim. Çok yakın arkadaşlarımın yanında öyle değilim ama daha mesafeli olduğum kişilerin yanında sohbet edemiyorum. Etsem bile istediğim gibi akıcı konuşamıyorum. Bir de ben rezil olma kaygısını çok yaşıyorum yani bir ortama girince rezil olurum diye dışarı çıkmak istemiyorum bir salaklık aptallık yaparım diye yeni bir ortama giremiyorum istesem bile. Ya da yanlış bir şey söylerim diye kimseyle konuşmuyorum. Bu ilişkilerime de yansıyor. Bir karşı cins benimle görüşmek istiyor mesela; gorustugumuzde ben rezil olacak bir şey yaparsam ve benden soğursa, beni begenmezse diye görüşmeyi reddediyorum. Ben biraz alık bir insanım çünkü ve bunun farkindayim. Biriyle iletişime girdiğimde heyecanlanip sacmalayip rezil olurum çoğu zaman. O yüzden de rezil olmamak için kimseyle görüşmek istemiyorum artık. romantik anlamda sevilmememin ve karsi cinsin benden uzak durmasinin sebebi bu alıklığım ve ozguvensizligim olabilir mi?
Tabiki budur. Beğenmemelerini size dusunduren nedir ? Toplumun saçma güzellik standartlarının dışında mısınız ? Kilo vb

Eaki konularınızı da biliyorum hala destek almaya başlamamışsınız anlaşılan. Psikolojik olarak sorunlarınız var kendinize çok yükleniyorsunuz özgüven eksikliğiniz var ve ilk olarak kendinize yatırım yapmalısınız. Destek almadığınız sürece değişecek gibi durmuyor.

Tabi ki sebebi bu. Artık insanlar yeni tanıştığı insanların peşinden günlerce aylarca koşmuyorlar. Sosyal medya falan filan var, yeni insan tanımak çok kolay. Karşısı size bir adım atıp karşılık alamayınca bir sonrakine geçiyor. Rezil olacağım diye kendinizi şartlandırmayın. Bir daha birinden bir adım gördüğünüzde sizin de hoşlandığınız biriyse karşılık verin, kendinize böyle bir hedef koyun. Rezil olacaksanız da olun, ne var bunda. Herkesin böyle bir anısı vardır. En kötü birkaç ay sonra gülüp geçersiniz
Durumunuz çok ciddiyse de psikolojik destek alın. Sevilmiyorum diye düşünmeyin, belli ki karşınızdakine sevilebilmeniz için bile şans vermiyorsunuz. Kendinize bu kadar yüklenmeyin yani

hatırladım sizi. Bilginiz olsun mutsuzluk ve depresyon değil sevgili etrafınızda arkadaş akraba bile bırakmaz. Kendimden biliyorum. Hayat enerjisi en çekici şeydir bir kadın için bir insan için
Ben o dönemde yapayalnizdim. Sonra dedim bu kuyuya benimle birlikte inen olmayacak ben kendim çıkacağım. Şükür çıktım şimdi evliyim iyi kötü birkaç arkadaşım da var.

Bence ilk yapman gereken şey , kendine alık dememek. İnsanlar kendilerine çok acımasız ya. Yani şöyle diyeyim saçmalıyorsan her şeyi batırıyorsan bile batır yani dünyanın sonu mu, bir de sana bi şey diyeyim mi seni beğenmeyecek birileri varsa sen kendini yırtsan da yine beğenmez. Beğenecek olan da her halinle beğenir. Ama bu kadar kendini gömen biri olursan tabii ki itersin insanları. Önce bi kendinle barış. Neysen o sun. Kendini geliştirirsin yeter ki iste. Ama ben alığım dediğinde değişmiyor bi şeyler yani

Bu anlattığınız sosyal fobi ve anksiyeteye benziyor. Özgüven sorunu kesinlikle ilişkileri çok etkiliyor. Benim de toplum içinde konuşma konusunda sıkıntım var. Her ortamda rahatça konuşamam. Samimi olduğum insanlar arasında konuşkanım . İlk kez girdiğim ortamda sessiz olurum, öncelikle etrafı gözlemlerim. Kendinizle ilgili düşünceleriniz değiştikçe hayatınıza aldığınız insanlar da olumlu yönde değişecek.

Bence sizin bu sorununuz büyük bir sorun çünkü hayatınızın her alanına işlemiş .Yeni bir işe girişememek, sosyallik, flört ilişkileri...Kesinlikle psikolojik destek almanız lazım özgüvenli olmayan birisini nasıl özgüvenli yapabiliriz bilmiyorum ama şöyle düşünün dünya bir okyanus ve siz orada bir damla bile değilsiniz belki.

Evet özgüven içten gelen bir şey ama bazen de değişkenlik gösterir.İnsanlar spor yapar vücutları değişir özgüvenleri artar, yeni işe girerler deneyim kazanırlar seviyeleri arttıkça özgüvenleri artar.Yani sizin içinizde zaten bunları yapmadan da kendinizi sevmiyorsanız dahi özgüveni arttırmak mümkün.

Görünüşünüzde beğenmediğiniz ve değişecek olan sizi rahatsız eden şeyleri değiştirin mesela .Çok güzel psikolojik kitaplar var iyi hissetmek kitabını öneririm bunları okuyun bilinçlenin .Ayrıca kimse de mükemmel değil ben şahsen bir alıklık yapsam güler geçiyorum ve cümle aleme yaptığımı anlatıyorum gülerek hatırlıyoruz .Rezil oldum diye kenara çekilmem hiç

Kendinize karşı acımasız olmayın yıkıcı eleştiriler yapmayın. Öz eleştiri yapmak iyidir ama sizin bu yaptığınız resmen kendinizi gömmek. O nedenle ilk önce bu düşünceleri değiştirmeye odaklanmak lazım.

Tabiki budur. Beğenmemelerini size dusunduren nedir ? Toplumun saçma güzellik standartlarının dışında mısınız ? Kilo vb
Çoğu kişi güzel olduğumu söyler fiziğim falan da iyi ama bence dışarıdan salak gibi duruyorum bir de mimiklerimi kontrol edemiyorum çok sert ve suratsız duruyorum ister istemez

Çoğu kişi güzel olduğumu söyler fiziğim falan da iyi ama bence dışarıdan salak gibi duruyorum bir de mimiklerimi kontrol edemiyorum çok sert ve suratsız duruyorum ister istemez
Çok takiyorsun. Eminim standart birisindir. Dediğim gibi depresyondan çık mutlu ol suratın gülsün

Konu açarken alık biriyim yazmışsınız şimdi salak gibi duruyorum diyorsunuz. Kendinize şefkat göstermeyi, kendinizi sevip değer vermeyi öğrenmeniz gerek. Bu konuda birçok seminerler , eğitimler veriliyor. Birçok psikolojik kitap ve filmler var. Psikologların YouTube kanallarını takip edin özgüven, öz değer, öz saygı ile ilgili videoları izleyin. Size sadece ilaç yetmez, düzenli olarak psikoterapi almanız lazım.

Sizin bu durum sadece duygusal ilişkilerde değil her alanda sizi üzer. Onun için kendinizi sevmeli özgüvenli olmalı elalem ne der kaygısından bir an önce kurtulmalısınız.

Çok basit karşındaki insanları basit ve küçük göreceksin çok kaale almazsan kendini sevmiş olursun

seven olduğun gibi sever meraklanma
sen kendin olmakta bi sorun olmadığını kabullenmeye bak

Back
X