• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu yıl ‘kış gelmiyor’

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Bu yıl ‘kış gelmiyor’

Uzmanlar 2015 yılının tarihin en sıcak yıllarından biri olduğunu açıklarken, büyük olasılıkla Aralığın sonuna doğru Almanya’da kiraz ağaçlarının çiçek açacağını tahmin edememişti.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları başta Avrupa olmak üzere kuzey yarım kürede yaşayanları şaşırttı.

İnsanlar Fransa ve İsviçre’nin Alpler bölgesinde kayak pistlerinde kar bulmakta zorlanırken, kış turizmi de büyük yara alıyor:

“Doğru sıcak havalar insanlara iyi hissettiriyor ama biraz endişe verici. Her kış giderek daha az kar oluyor. Bu kayak için biraz üzücü.”

Kışın kar görüntülerinin yaşandığı ve ortalama sıcaklıkların hep sıfırın altında ölçüldüğü Rusya’nın başkenti Moskova’da da durum farklı değil.

Oluşturulan Noel pazarı bu yıl kardan mahrum. Bir Moskovalı kadın karı özlediklerini belirtiyor:

“Hayır bu Rus kışı değil. Bu yanlış. Dekorasyondan ve Noel ağaçlarından memnunuz ama soğuğu veren, harika bir ortam yaratan ve ortalığı temizleyen karı özlüyoruz. Şimdi sadece çamur var.”

Avrupa’da önümüzdeki hafta sıcaklıkların çift haneli derecelerde devam edeceğini öngörüyor.

Uzmanlar İngiltere’den Avustralya’ya kadar yaşanan iklimsel değişimi küresel ısınmayla ilişkilendirdikleri kadar, küresel bir okyanus-atmosfer olayı olan El Nino’ya da bağlıyorlar.

http://tr.euronews.com/2015/12/22/bu-yil-kis-gelmiyor/

Nereye gelmiyor ya..:110:

Battaniyeye sarılıyorum ! Piyasada ne kadar yün çorap pamuklu çorap içlik terlik panduf ev ayakkabısı varsa aldım ama nafileee donuyoruuuuz :KK53:

ay canım egedeyim, sonbahar resmen, hatta sonbahar bile değil rüzgar bile yok, o kadar pastırma yazı yani, yılbaşında kar fırtınası olaydı, kimse gezmeye gidemeyeydi iyiydi, madem ben gitmiyorum:KK70::KK70::KK70::KK70:

Bi hafta daha gelmeyiversin bari şu ehliyet sınavını atlatayım sağ salim :KK53:

ay canım egedeyim, sonbahar resmen, hatta sonbahar bile değil rüzgar bile yok, o kadar pastırma yazı yani, yılbaşında kar fırtınası olaydı, kimse gezmeye gidemeyeydi iyiydi, madem ben gitmiyorum:KK70::KK70::KK70::KK70:

Şuan ayağımda ki çorap sayısını söylemeye utanıyorum :KK53:
Su torbası üzerimde eridi artık

Güneşi görmeyeli seneler olcak gibi geliyo :KK53:

Bizde de kış yok, gerçi birçok şehrimizde kar yağmış, kuru ayaz varmış, havamız iyi gidiyor, benim minik sümbülüm soğanından yine yeşermeye başladı, biraz daha böyle giderse açacak bücür:KK36:

Egedeyim. Gündüz güzel de geceleri çok soğuk.
Annem de bahçesindeki ağaçların yapraklarını dökmeyişine takıldı. İki ay sonra çiçek açacaklar ama hala yapraklar üstünde diyor.
Mevsimler değişiyor. Sıcak gitmesi cebimize kar kalıyor (ısınma masrafı olarak) ama bu anormallikler korkutuyor.

gecen sene buzamanlar kar vardi burda
bu sene cok az yagdi ve 6-12 derece devam edecek
almanyanin yazi cokm sicak gececek onami isaret :KK43:
burda sicak cekilmiyor :KK43:

Bir soğuk var ama kar,don,buz hiç olmadı dünya eklojisi bozulduğu için heşey bir tuaf ...

Balkonda oturup kahvemi yudumluyorum halen güneşleniyoruz bence kış bu şekilde kalsın

küresel ısınma sonra tekrar buz devri
dünyanın sonu :KK54:
el birliğiyle mok ettik güzelim dünyamızı...

Dört mevsim yaz olsa ben sesimi çıkarmam da nırmal değil işte. Yağmur yağaydı iyidi. Kuruduk kaldık. Yaza susuzlukla boğuşacaz.

Back