• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Yıl İçin Listem

La Que Sabe

Atanamamış Kapıönüteyzesi
Pro Üye
22 Ocak 2010
7.158
19.669
498
Kısa bir araştırmadan sonra bir kitap listesi oluşturdum.
Arasında okuduklarınız varsa ve düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
Yakın zamanda parça parça almayı düşünüyorum.
-Acı Çikolata /Laura Esquivet
-Ada ya da Arzu/ Nobokov
-Alıklar Birliği/Jhon Kennedy Toole
-Az/ Hakan Günday
-Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu/ Murakami
-Kasap Çırağı/Patric McCabe
-Kızıl Damga/Nathaniel Hawthorne
-On Bir/ Mark Watson
-Uyku Evi/Jonhatan Coe
-Yarınki Yüzün 1-2/Javier Marias
-Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş/ Saramago

Sanırım bu bölümde kimsenin okumadığı kitapları seçmişim.:)
Neyse okudukça ben size fikrimi söylerim.
Öğrenmek için alacağız artık ne yapalım.:)

Hakan Günday- AZ'ı okudum...

Kelimeler kifayetsiz kalıyor bu kitapta. Çok acıtan bir kitap, çok şidettli, sert, böyle insanın karnını ağrıtıyor, bir el içine giriyor büküyor. Mutlu sona erişene kadar baya üzmüştü beni...

Spoiler vermeden böyle anlatabildim kitabı...

Tanıtımında dediği gibi:

11 yaşında bir tarikat şeyhinin oğluyla evlendirilen korucu kızı Derdâ ile hapisteki bir gaspçının aynı yaştaki oğlu “mezarlık çocuğu” Derda’nın bir mezarlıkta kesişen hayatlarının, bu iki çocuğu kırk yıl boyunca her tür şiddetle yontup birbirlerine hazırlayışının, (bütün anlamlarıyla) Yazı’nın bu iki çocuğu birleştirmesinin hikâyesi.

Çocuk şiddeti, hayatın şiddeti, aşkın şiddeti, inancın şiddeti, hırsın şiddeti üzerine, A’dan Z’ye şiddet üzerine, dilin ve yazının şiddetiyle bir roman…

Bir de ben bir yerealtı edebiyatı sever görüyorum, yanlışsam düzelt lütfen :)) Yer altı edebiyatını ben çok severim özellikle ayrıntı yayınları bu konuda birinci bence.

Son düzenleme:
ben de merak bu kitapları. oku ve buraya yaz. biz de takip edelim.
Hay hay, seve seve :)
Hakan Günday- AZ'ı okudum...

Kelimeler kifayetsiz kalıyor bu kitapta. Çok acıtan bir kitap, çok şidettli, sert, böyle insanın karnını ağrıtıyor, bir el içine giriyor büküyor. Mutlu sona erişene kadar baya üzmüştü beni...

Spoiler vermeden böyle anlatabildim kitabı...

Tanıtımında dediği gibi:

11 yaşında bir tarikat şeyhinin oğluyla evlendirilen korucu kızı Derdâ ile hapisteki bir gaspçının aynı yaştaki oğlu “mezarlık çocuğu” Derda’nın bir mezarlıkta kesişen hayatlarının, bu iki çocuğu kırk yıl boyunca her tür şiddetle yontup birbirlerine hazırlayışının, (bütün anlamlarıyla) Yazı’nın bu iki çocuğu birleştirmesinin hikâyesi.

Çocuk şiddeti, hayatın şiddeti, aşkın şiddeti, inancın şiddeti, hırsın şiddeti üzerine, A’dan Z’ye şiddet üzerine, dilin ve yazının şiddetiyle bir roman…

Bir de ben bir yerealtı edebiyatı sever görüyorum, yanlışsam düzelt lütfen :)) Yer altı edebiyatını ben çok severim özellikle ayrıntı yayınları bu konuda birinci bence.
Yeraltı edebiyatını severim evet.
ayrıntı'nın birçok kitabı kaliteli.
Ben de olanlar, Çarpışma, Palahniuk abinin neredeyse bütün kitapları,Erskine'nin Kutusu, Yolda...
Okuduklarımın tadı damağımda kalmıştır.
Bunun yanında korku da severim. Ancak romantik vampir, kurt adam hikayeleri değil.
Mesela Poe, başyazarımdır.
Birkaç yıl önce ithaki "karanlıkta 33 yazar" diye bir antoloji yayınlamıştı.
Halen var mı piyasada bilmiyorum ama güzel bir derlemeydi.Meraklısına tavsiye ederim.

Hay hay, seve seve :)

Yeraltı edebiyatını severim evet.
ayrıntı'nın birçok kitabı kaliteli.
Ben de olanlar, Çarpışma, Palahniuk abinin neredeyse bütün kitapları,Erskine'nin Kutusu, Yolda...
Okuduklarımın tadı damağımda kalmıştır.
Bunun yanında korku da severim. Ancak romantik vampir, kurt adam hikayeleri değil.
Mesela Poe, başyazarımdır.
Birkaç yıl önce ithaki "karanlıkta 33 yazar" diye bir antoloji yayınlamıştı.
Halen var mı piyasada bilmiyorum ama güzel bir derlemeydi.Meraklısına tavsiye ederim.

Palahniuk'u hep okumak istemişimdir ama bir taraftan popüler kültürü, kapitalizmi eleştirirken bir taraftan da eleştirdiği şeyin ta kendisi aslında, yani kitapları hep çok satanlarda, sonra filmler yapılıyor falan.

Yer altı edebiyatında en sevdiğim kitap Pascal Bruckner'in Hınç Ayları. Yok böyle bir sado mazo şey, aşk değil psikopatça bir tutku, sexin en sapıkça hali.. Sevgililerin yaptıkları bazı yerlerde iğrenç olsa da ben kitaba bayılmıştım..Yani o üslubui edebiyatını çok sevmiştim. Sonra Bakakai var, Vampir Kazanova da güzeldir, Bir psikiyatristin kendi hastalarındna yola çıkarak kurguladığı bir kitap.. Bunlar en sevdiklerimdi. Ayrıntı süper yaa, daha almaya devam edeceğim ayrıntıdan :)

Son düzenleme:
Palahniuk'u hep okumak istemişimdir ama bir taraftan popüler kültürü, kapitalizmi eleştirirken bir taraftan da eleştirdiği şeyin ta kendisi aslında, yani kitapları hep çok satanlarda, sonra filmler yapılıyor falan.

Yer altı edebiyatında en sevdiğim kitap Pascal Bruckner'in Hınç Ayları. Yok böyle bir sado mazo şey, aşk değil psikopatça bir tutku, sexin en sapıkça hali.. Sevgililerin yaptıkları bazı yerlerde iğrenç olsa da ben kitaba bayılmıştım..Yani o üslubui edebiyatını çok sevmiştim. Sonra Bakakai var, Vampir Kazanova da güzeldir, Bir psikiyatristin kendi hastalarındna yola çıkarak kurguladığı bir kitap.. Bunlar en sevdiklerimdi. Ayrıntı süper yaa, daha almaya devam edeceğim ayrıntıdan :)

Kapitalizm bükemediği bileği öpermiş gibi yapar ya, işte o hesap.:)
Malum Che resmi her yerde.:)
Hınç Ayları'nın babası aslında Sade'dir.
Sodom'un 120 Günü'nde sınırlar epey zorlanmıştır.

bende kitap meraklısıyım tatlım ama son zamanlarda mesleki kitaplardan keyfi kitap okumaya zaman bulamadım.

bu listedekilerden hiç birini okumadım, sen okudukça bizide bilgiendir.

Kapitalizm bükemediği bileği öpermiş gibi yapar ya, işte o hesap.:)
Malum Che resmi her yerde.:)
Hınç Ayları'nın babası aslında Sade'dir.
Sodom'un 120 Günü'nde sınırlar epey zorlanmıştır.

Okudun yani Hınç Ayları'nı :)) Filmi de varmış ama ben büyü bozulmasın diye izlemedim..

Tarihlere hiç dikkat etmem, zira sodom şeysi daha önce mi çıkmış oluyor. Sadece bir videosunu izlemiştim yetti :)) Ama bence Hınç Ayları gibi olamaz aşk en azından tutku yok o filmde, sâfi iğrençlik ve işkence var gibi...

Neyse sen okumaya başla kitaplarla ilgili yorumlarını yazarsın, biz de okuruz. :))

Okudun yani Hınç Ayları'nı :)) Filmi de varmış ama ben büyü bozulmasın diye izlemedim..

Tarihlere hiç dikkat etmem, zira sodom şeysi daha önce mi çıkmış oluyor. Sadece bir videosunu izlemiştim yetti :)) Ama bence Hınç Ayları gibi olamaz aşk en azından tutku yok o filmde, sâfi iğrençlik ve işkence var gibi...

Neyse sen okumaya başla kitaplarla ilgili yorumlarını yazarsın, biz de okuruz. :))

Aynen öyle.
Hınç Ayları'ndaki duygu yok.
Bu yüzden aşırı sert ve rahatsız edici.
Okudukça yazarım.:)
Güzel bir mini sohbet oldu.:)

Ufak ufak tanıtımlarına baktım listedeki kiapların hepsi çok meraklandırıcı duruyor ama hiçbirini okumamışım içlerinden, artık sen okudukça biz tavsiyelerine göre hareket edicez bu listede.

Kitaplarım geldi.
AZ ile başladım mesaiye bugün, yarısı bitti.
Daha evvel Hakan Günday okumamıştım.
Kitabı bırakamıyorum, tabiri caizse tokat üstüne tokat yiyorum.
Dil anlatım oldukça iyi. Kitap sarıveriyor insanı. Hikayeyi uzaktan seyretmiyorsunuz, oturuyorsunuz ortalarına.
Kurgu çokça Yeşilçam koktu şimdilik, o da tesadüfler yüzünden. Ancak henüz kitabı bitirmediğim için bu değerlendirmemi dikkate almayabilirsiniz.

Murakami okumanı tavsiye ederim bir kitabını okuduktan sonra bir çok kitabını okumak isteyeceksin.Dili çok akıcı karakterler ve konu ise gerçekten etkiliyor insanı

Kızıl Damga ve Az çok çarpıcı romanlar.
İkisi de favorilerimdendir.

Az'ı 6 saatlik yola gittiğim bir gün okumaya başladım.
Birkaç dakika ancak ara verebilmişimdir.
O kadar sürükleyici ki. Elimden düşürememiştim.
Ama inanılmaz moral bozucu, yıkıcı, iç karartan bir kitap malesef. Kendimi berbat hissetmiştim okuduğumda.
Yaşama sevincim gitmişti, durgunlaşmıştım baya. :s

Kızıl Damga da içler acısı. Gözümde canlandıra canlandıra okuyup bitirmiştim.
Film gibiydi. İbretlik bir roman.

Harika seçimler. :31:

Başladığın zaman bırakmak istemeyeceksin bence bir an önce başlamalısın:)
Hmm o zaman biraz öne alayım. Sahilde Kafka'yla başlamayı düşünüyorum.
Kızıl Damga ve Az çok çarpıcı romanlar.
İkisi de favorilerimdendir.

Az'ı 6 saatlik yola gittiğim bir gün okumaya başladım.
Birkaç dakika ancak ara verebilmişimdir.
O kadar sürükleyici ki. Elimden düşürememiştim.
Ama inanılmaz moral bozucu, yıkıcı, iç karartan bir kitap malesef. Kendimi berbat hissetmiştim okuduğumda.
Yaşama sevincim gitmişti, durgunlaşmıştım baya. :s

Kızıl Damga da içler acısı. Gözümde canlandıra canlandıra okuyup bitirmiştim.
Film gibiydi. İbretlik bir roman.

Harika seçimler. :31:

Teşekkür ederim.
Kızıl Damga çok merak ederek aldığım bir kitap.

Malum sitede %50'ye varan indirim duyulunca _dea_ durur mu, yapıştırdı yeni listeyi.
Hangi site acabaa indirim hala var mıdır ki

Back