Bu yazıyı oku hayatın değişsin ;)

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
63

Bu yazıyı oku hayatın değişsin :KK66:

Şu an arzuladığınız kadar mutlu değil misiniz? Üzülmeyin, sadece ‘gerçek siz’le tanışmanız gerekiyor!
Hiç kendinizi, için için hayatınızın o kadar da iyi olmadığını düşünürken bulduğunuz oluyor mu? Peki ya bazı fırsatları kaçırdığınızı düşünüyor musunuz? Ancak mutlu birazınlık da kendi yaşam koçuna sahip şu hayatta. Yani yaşam kalitesini nasıl yükselteceğini, potansiyellerini ve istediği yaşamı elde etmek için yapması gerekenleri söyleyen bir uzman kişi... Eğer siz bu azınlıktan değilseniz bu yazı tam da sizin için! Hatta bu yazıyı okumanız bile sizin için bir dönüm noktası. Sizi neyin harekete geçireceğini fark etmek, kişisel gelişiminiz için en önemli adımdır Kendinizin yaşam koçu olmak için önce soru sorun kendinize. Yaşamınızla ilgili sorular olsun bunlar

Bizim kültürümüzde her zaman 'diğerleri' kendimizden önce gelir. Kendimizi düşünerek bir şey yaptığımızda 'bencil' olmakla suçlanırız. Kendini düşünmek kötü bir şeydir sanki. Halbuki iyi hissettiğinizde kendinize güveniniz gelir ve diğerlerine daha çok yardımcı olabilirsiniz. Fiziksel ve ruhsal enerjinizi geri kazandıkça da hedeflerinize doğru koşar adım yaklaşacaksınız ve Denge Tablonuzdaki puanınız artacak.
Sonuç olarak...
* Kendinizi karşı acımasız olmaktan vazgeçin. Geçmişinizle ilgili canınızı sıkan ne varsa kendinizi bağışlayın. İçinizden şöyle deyin: ''Tamam, bir hata yaptım. Bundan nasıl bir sonuç çıkarmalıyım ki bir daha aynı hatayı tekrar etmeyeyim?''

* Uyumadan önce o gün içinde atlatmayı başardığınız zorlukları düşünün ve bunlar için şükredin. Hangi özellikleriniz bunun üstesinden gelmenizi sağladı ve Denge Tablosunda eksik olan bölümlere bunu nasıl uyarlayabilirsiniz?

* Bir hafta sonu, bütün sabahınızı ya da öğleden sonranızı, yapmayı en çok sevdiğiniz aktiviteye ayırın. Böylece kendinizi şarj etmiş olun!

* Vücudunuza iyi bakın. Besleyici gıdalar yiyin, düzenli egzersiz yapın ve uykunuza özen gösterin. Bunlar, stresle başa çıkmanın en kolay yollarıdır.(alıntı)

okudunuz ve yaşamınız değişmedimi? bi daha okuyun...yinemi değişmedi...
en iyisi ezberleyin....yinemi olmadı)
okumakla olmuyor tabi okumanız için bu başlığı seçtim zaten...
okumakla olsaydı hepimiz bilge olurduk.. yaşamımıza ne kadarını aksettiriyorsak anca o kadar bilge oluruz.. önemli olan hayata ne verdiğimizdir ne versek onu alırız....

Kendinizi karşı acımasız olmaktan vazgeçin. Geçmişinizle ilgili canınızı sıkan ne varsa kendinizi bağışlayın. İçinizden şöyle deyin: ''Tamam, bir hata yaptım. Bundan nasıl bir sonuç çıkaBir hafta sonu, bütün sabahınızı ya da öğleden sonranızı, yapmayı en çok sevdiğiniz aktiviteye ayırın. Böylece kendinizi şarj etmiş olun!rmalıyım ki bir daha aynı hatayı tekrar etmeyeyim?''
kesinlikle bir hata yaptım belki ama kendimi bagışlamalıyım önce kjendimi düşünmeli ve kimseyi kırmamalıyım dogru ve ben bir hukuk ögrencisi olmak isitoyrum ve bunu yapacagımada inanıoyrum ben elinde çantası adliyede koşpan bir insna olmak isitoyrum bu yazıyı buraya aktardıgın için teşekkür ederim hayatta hiç bir şey için geç degil bncede nereden dönersek kardır aynı zamnada insan için her zaman bir şansvardır

Dediğin gibi, okumak sadece bir başlangıç. Bazı şeyleri yeniden gözden geçirip hayatta nelerin seni mutsuz ettiğini ve kendi gözünde kendinin değerini anlamak gerekiyor. Bu başlangıca yürüyen herkese başarılar dilerim.
Ellerine sağlık...

* Kendinizi karşı acımasız olmaktan vazgeçin. Geçmişinizle ilgili canınızı sıkan ne varsa kendinizi bağışlayın. İçinizden şöyle deyin: ''Tamam, bir hata yaptım. Bundan nasıl bir sonuç çıkarmalıyım ki bir daha aynı hatayı tekrar etmeyeyim?''

hayatta en zor şeyin insanın kendisini affetmesi olduğunu öğrendim...inşaallah başarırım...

bu aralar kendimi dizginleyebiliyorum..bişeye canım sıkıldığında hemen büyütüp kendimi kahretmek yerine önce derin bi nefes alıyorum ve mantıklı olarak düşünüyorum..sakin ol özge büyüttüğün kadar değil..bu da geçicek sen kendine güven..şimdiye kadar Allah hep yanında oldu yine olucak diye kendimi sakinleştiriyorum..gerçekten işe yarıyo önceden yapmadığım ve çok acı çekmeme neden olan da buydu hemen ağlayıp sanki dünyanın en kötü şeyi benim başıma gelmiş gibi düşünüp kendimi acayip yıpratıyodum ama artık yapmıyorum

olumsuz bişey düşündüğünüzd mesela en basitinden sevgilim acaba beni aldatıyo mu diye düşündünüz diyelim..güzel anlarınızı düşünün o beni seviyo benim için bunları bunları yaptı bana bunları dedi deyin..ve en önemlisi empati ben böyle bişey yapar mıyım ona hayır yapmam çünkü seviyorum..ee o da beni seviyo ozaman o da yapmaz dimi..

ben içimden hep konuşurum kendimle hep telkinde bulunurum kendime..çok iyi gelir..olumsuz bi düşünce aklınıza geldiğinde hemen yaşadığınız olumlu bi anı düşünün

evet yazı cok guzel gecelerı gun ıcerısınde gecırdıgım zorlukları dusunmek haıc dıgerlerını hemen hemen 1 senedır yapıyorum kesınlıkle daha mutlu oluyorsunuz arkadaslar baskalarını degıl kendınızı dınleyın mutlu oldugunuz seylerı yapın gerıye baktıgınız zaman da sadece ders alın bırakın o gecmıste kalsın
tesekkurler

X