• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu yaşadığım "üzerine adet görmek"midir? lütfen yardım rica ediyorum

ch35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
82
1
36
Niğde
Arkadaşlar 28 nisanda eşimle birlikte olduk, sonrasında uyumuşum ve uyandığımda adet görmüştüm. adetim herzamankine oranla daha az gerçekleşti. internette okuduğum kadarıyla üzerine görme de adet herzamankinden az geliyormuş.

Acaba benimkide böyle birşey midir yoksa bukadar çabuk olmazmı bu durum, yeni evli olduğum için bilemedim. Bana yardımcı olun lütfen...

Arkadaşlar 28 nisanda eşimle birlikte olduk, sonrasında uyumuşum ve uyandığımda adet görmüştüm. adetim herzamankine oranla daha az gerçekleşti. internette okuduğum kadarıyla üzerine görme de adet herzamankinden az geliyormuş.

Acaba benimkide böyle birşey midir yoksa bukadar çabuk olmazmı bu durum, yeni evli olduğum için bilemedim. Bana yardımcı olun lütfen...

Ch35 üzerine görmek senin anlattığın gibi değil.İki adet ortasındaki günlerde yumurta oluşuyor,eğer o zaman birlikte olunmuşsa hamile kalma şansı doğuyor.Çünkü doktorların dediğine göre bu yumurtanın ömrü 24 saat,sonrasında eriyormuş,yumurta ve sperm birleştiğinde bebek için zigot bölünmeye başlıyor.Yani hamile kalınmış oluyor,kadının önündeki adet günlerinde artık adet olmaması gerekirken aynı sancıları ve kanamayı yaşabiliyor,buna üstüne görme deniliyor.

canm benimde senin gibi oldu ilk gün bekleyeyim dedim aradan bikaç gün geçti ama öyle damla damla geliyodu an 1 hafta sora test yaptım hamileyim doktora gittim 3 haftalıkmış ama o 3 hafta hiç tahmin edemedim hamile olduumu dikkatte etmedim şimdi düşük tehlikesi var 5 hafta olcak doktora git bence yada öncesinde testte yapabilirsin.

bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. çok şaşırdım canım hamile olmana ve umutlandım :) Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. ben birkaç gündür çok iştahsızım halsizim ve şüpheleniyorum. 28 inden beri 10 gün geçti bende bir test alayım öğlen ve yapayım. migren hastası olduğum için bu süre zarfında dolorex te içtim. Allah hayırlısını versin ama bu yorumdan sonra çok umutlandım. oysaki hiç umudum yoktu adet oldum akşamına çünkü. ortada bir yumurta yoksa nasıl hamile kalabilirm diye düşünüyordum..

Ah bu heyecan :) biri sorsa bukadar erken test yapma negatif çıkar üzülürsün derim ama kendim dayanamayıp yaptım ve sonuç negatif. erken henüz belkide, belkide zaten hamile değilim.. Allah hayırlsıını versin...

Son düzenleme:
okadar erken olmaz en az adetten 1 hafta önce ilişkiye girmen gerekiyor

Kızlar merhaba;

Hamile kalmaya çalışanlardanım bende..1,5 gün adet görmek ama normal bir şekilde yerleşme kanaması veya ne biliyim hamilelikten önce görülen birşeymi..Bu ay adetim 1 tam gün diğeride yarım gün sürdü ve kesildi...Ama lekelenme gibi de değildi..

Kızlar merhaba;

Hamile kalmaya çalışanlardanım bende..1,5 gün adet görmek ama normal bir şekilde yerleşme kanaması veya ne biliyim hamilelikten önce görülen birşeymi..Bu ay adetim 1 tam gün diğeride yarım gün sürdü ve kesildi...Ama lekelenme gibi de değildi..

üstüne olmuş olabilirsin

Arkadaşlar benim hamile olma olasılığım var mıdır?, gonulors' da aynı benim gibi birşey yaşamış.. bu şüpheye düşmek beni çok yoruyor çünkü migren hastasıyım ve her ilaç içtiğimde korkarak içiyorum...

FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN AZ ÖNCE İNTERNETTE OKUDUĞUM BİR YAZIYI PAYLAŞMAK İSTİYORUM ARKADAŞLAR:

Kadın teorik olarak adet döngüsünün her gününde gebe kalabilir. Adet görülen günlerde ve adetten hemen birkaç gün öncesindeki günlerde gebe kalma olasılığı oldukça düşük olmakla beraber bu olasılık hiçbir zaman sıfır değildir. Takvim yöntemi kullanılacaksa bu gerçek gözönünde bulundurulmalı ve adet gecikmesi olduğunda gebelik olasılığı araştırılmalıdır.

Gebelikten korunmada çok etkili bir yöntem arayan çiftlerin takvim yöntemi yerine doktora başvurup öneri almaları daha uygun bir yoldur.

Dr. Kağan Kocatepe
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Adet gününü beklemekten başka çare yok...

canm benimde senin gibi oldu ilk gün bekleyeyim dedim aradan bikaç gün geçti ama öyle damla damla geliyodu an 1 hafta sora test yaptım hamileyim doktora gittim 3 haftalıkmış ama o 3 hafta hiç tahmin edemedim hamile olduumu dikkatte etmedim şimdi düşük tehlikesi var 5 hafta olcak doktora git bence yada öncesinde testte yapabilirsin.

acaba kasıkta agrıların oldumu hanı adet sökülmeden kasıkta agrı yapar ya bıranda oyle şeyler yasadınmı? bir hafta sonra hangi testi yaptın

canım benimde aynı senin gibi sabah uyandığımda leke gördüm bildiğin kan hasta olma zamanımdı.dedim heralde normal gelir bikaç gün bekledim 1 hafta falan baktım hep aynı geliyo bende o ara ilaç değilde çok sigara içtim.yolculuk yaptım ama bişey yoktu yani bulantyı falan hiç bişey.tam ayın 13ü başladı şüphem 24 ü test yaptım pozitif çıktı.ama benim öncelerde hiç böle bişey olmaz yani her ay düzenli 1 hafta regl olurdum bukez böle düzensiz olunca acabamı dedim bi hatta testtede inanamadım kan testi yapmaya gittim doğru toplamda 10 gün lekem oldu.şimi geçti şükür.Sende bekliyosun galiba istiyosun yani allah gönlüne göre versin hayırlısı canım...

acaba kasıkta agrıların oldumu hanı adet sökülmeden kasıkta agrı yapar ya bıranda oyle şeyler yasadınmı? bir hafta sonra hangi testi yaptın

evet canım aynı adet sancısı gibi oldu belimde falanda aynı yani o yüzden hamile değilimdir die düşündüm.Önce kendim evde yaptım idrar testi ertesi gün hastanede kan testi yaptım bak kan testi kesin çözüm.Ama öncelikle sende normalde böle sorunlar olurmu hani aette az leke görme vs gibi şeyler bende hiç olmazdı eger böle düzensizliğin varsa buda öyledir belki ama emin olmak istersen kan tahlil kesin çözüm...

Arkadaşlar benim hamile olma olasılığım var mıdır?, gonulors' da aynı benim gibi birşey yaşamış.. bu şüpheye düşmek beni çok yoruyor çünkü migren hastasıyım ve her ilaç içtiğimde korkarak içiyorum...

canım akşamı adet oldum demişsin nasıl yani normal adet oldunmu?bak mesela hamileysen eğer üstüne görme şöyle oluyo adet zamanın geldiğinde damla damla kan geliyo birer damla falan.yani mesela ben hamile olduğumu kesin olarak oradan anladım şüphelendim çünkü benim adet dönemim hep düzenli gecerdi ve 1 hafta kanamam olur genelde.Bu kez olmayınca 10 bekledim sonra test yaptım pozitif çıktı.adet dönemini bekle eger adet olduysan zaten değilsin ama olmadıysan bence kan testi yaptır daha iyi hayırlısı canım...

gonulors çok fazla gelmedi canım ama damla damlada diyemem fakat önceki adetlerimden çok farklıydı. Allah hayırlısını versin tabi ama beni en çok içtiğim ağrı kesiciler korkutuyor .. idrar testini ne zaman yaptın canım sen?

merhaba hanımlar ben de birşey sormak istiyorum ihtimal vermiyorum ama şüphelerim de var
eşimle 24 nisanda beraber olduk ve adetim yakın diye korunmadık 28 nisanda adet oldum diğer adetleirmden bi farkı yoktu
ama üç gündür göğüslerimde acayip bi hassasiyet ağrı var adet olucak gibi ama daha çok var mayıs 30 gibi bekliyorum yani
aynı zamanda karnımda şişlik var sağ kasığıma da sancı giriyo batma gibi sürekli belim ve karnımda hafif ağrı vardı adet olucak gibi geçti sadece sağ kasığımda batma gibi var işte bide göğüsler. mide bulantım filan yok bunlara rağmen hamile olabilir miyim üstüne görme olayında normal adet gibi olduğunu sanmıyorum leke gibi oluyormuş yinede merak ediyorum:44:

Ben hamileliğimin ilk ayında tam adet tarihimde kanama yaşadım ve hamile olduğumu bu yüzden farketmedim, sonraki ay tekrar regl tarihimde kanamam oldu ve azar azar lekelenme şeklinde devam etti fakat hamile olduğumu biliyordum. Hemen doktoruma gittim, doktorum aynen şöyle söyledi:

"Halk arasında üstüne görme olarak adlandırılan hamilelik süresince olan "her kanama" bizim için düşük riskidir"

Ardından da düşük önleyici bir ilaç yazdı ve kanamalarım kesildi.

Benim tavsiyem hamileliğinizde olan her kanamayı mutlaka ciddiye alın ve doktorunuzla görüşün.

Sevgiler

merhaba hanımlar ben de birşey sormak istiyorum ihtimal vermiyorum ama şüphelerim de var
eşimle 24 nisanda beraber olduk ve adetim yakın diye korunmadık 28 nisanda adet oldum diğer adetleirmden bi farkı yoktu
ama üç gündür göğüslerimde acayip bi hassasiyet ağrı var adet olucak gibi ama daha çok var mayıs 30 gibi bekliyorum yani
aynı zamanda karnımda şişlik var sağ kasığıma da sancı giriyo batma gibi sürekli belim ve karnımda hafif ağrı vardı adet olucak gibi geçti sadece sağ kasığımda batma gibi var işte bide göğüsler. mide bulantım filan yok bunlara rağmen hamile olabilir miyim üstüne görme olayında normal adet gibi olduğunu sanmıyorum leke gibi oluyormuş yinede merak ediyorum:44:

gebelik şüphelerim vardı önce akıntımoldu şeffaf çok sık idrar arkasından kahverengi akıntı ve daha sonra kanama basla sanki biraz az gibi ama norma regl olur gibi kasık agrımda fazla sizce üstüne görmüş olabilirmiyim

gonulors çok fazla gelmedi canım ama damla damlada diyemem fakat önceki adetlerimden çok farklıydı. Allah hayırlısını versin tabi ama beni en çok içtiğim ağrı kesiciler korkutuyor .. idrar testini ne zaman yaptın canım sen?
10 gün sonra falan yapmıstım hatta hala damla damla leke görüyordum test yatırdığımda pozitif çıkmıştı.

Back