• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu yasadigim ne ?

Canım öncelikle seninle neredeyse aynı şeyleri yaşadım ve ben yaklaşık 3 yıldır ilaç kullanıyorum panik atak ve anksiyete hastasiyim. Bende aynı şeyleri yaşadım ne yasarsam midem e vururdu hergun hastanelik olurdum ya uyurdum ya bayilirdim . Erkek arkadaşlarımı ailemle olan şeyleri çok kafaya takardim herkes üstüme gelirdi çok huzurlu bir ortam yoktu hersey üstüste bindi ve ben bigün kitlendim resmen ogunden sonra hastane hastane dolaştım ben deli miyim demeye başladım psikolojim resmen çöktü bir sürü doktora gittim psikologa ankara istanbul Niğde Antalya bi kaç il gezdim herkes ilaç verip gönderdi anlatıyorum anlayan yok ama şükürler olsun ki sonunda bir hocayla tanıştım psikolog beni dinleyen ve anlayan bir o vardı hem ilaçla hemde konuşarak terapiyle gayet iyi oldum suan hala ilaç kullanıyorum ama ara sıra. Seninde şuanda iyi bir psikologa gitmen gerek çünkü şuanda kime ne anlatsan anlamayacak durumdalar ve kendini muhtemelen yanlız hissediyosun bunların hepsi geçecek sadece zaman ver kendine ve iyi olmaya bak eski erkek arkadaşını da gormemezlikten gel kendjni motive et psikolog sana daha ii yardimci olacaktır zaten sonuçta suan iyisin yaşıyorsun ve yapman gereken birsürü şey var Önce yap sonra hisset.. derslerine ver kendini önce sikilirsin bunalirsin bi hava al duş al bişeyler le oyalan sonra derse başla en yakınında olan insanla gez dolaş eve bağımlı kalma kafanı meşgul et sürekli bişeyler le oyalan yoksa beynin sana oyunlar oynar ben çok arastirdim çok doktor gezdim oyüzden şuanda sakin ol ve bence biran önce iyi bir psikologa git sadece ilaçla değil senin konuşman icindekileri döküp rahatlaman lazım. Bunlar benim fikrimdi umarım yanlış bişey soylememisimdir yalnız değilsin unutma ve önünde yaşanacak çok güzel şeyler var. Kendine iyi bak.

Canım öncelikle seninle neredeyse aynı şeyleri yaşadım ve ben yaklaşık 3 yıldır ilaç kullanıyorum panik atak ve anksiyete hastasiyim. Bende aynı şeyleri yaşadım ne yasarsam midem e vururdu hergun hastanelik olurdum ya uyurdum ya bayilirdim . Erkek arkadaşlarımı ailemle olan şeyleri çok kafaya takardim herkes üstüme gelirdi çok huzurlu bir ortam yoktu hersey üstüste bindi ve ben bigün kitlendim resmen ogunden sonra hastane hastane dolaştım ben deli miyim demeye başladım psikolojim resmen çöktü bir sürü doktora gittim psikologa ankara istanbul Niğde Antalya bi kaç il gezdim herkes ilaç verip gönderdi anlatıyorum anlayan yok ama şükürler olsun ki sonunda bir hocayla tanıştım psikolog beni dinleyen ve anlayan bir o vardı hem ilaçla hemde konuşarak terapiyle gayet iyi oldum suan hala ilaç kullanıyorum ama ara sıra. Seninde şuanda iyi bir psikologa gitmen gerek çünkü şuanda kime ne anlatsan anlamayacak durumdalar ve kendini muhtemelen yanlız hissediyosun bunların hepsi geçecek sadece zaman ver kendine ve iyi olmaya bak eski erkek arkadaşını da gormemezlikten gel kendjni motive et psikolog sana daha ii yardimci olacaktır zaten sonuçta suan iyisin yaşıyorsun ve yapman gereken birsürü şey var Önce yap sonra hisset.. derslerine ver kendini önce sikilirsin bunalirsin bi hava al duş al bişeyler le oyalan sonra derse başla en yakınında olan insanla gez dolaş eve bağımlı kalma kafanı meşgul et sürekli bişeyler le oyalan yoksa beynin sana oyunlar oynar ben çok arastirdim çok doktor gezdim oyüzden şuanda sakin ol ve bence biran önce iyi bir psikologa git sadece ilaçla değil senin konuşman icindekileri döküp rahatlaman lazım. Bunlar benim fikrimdi umarım yanlış bişey soylememisimdir yalnız değilsin unutma ve önünde yaşanacak çok güzel şeyler var. Kendine iyi bak.

Canim o an kendimi cok caresiz hissediyordum sanki artik hic iyi olmayacak gibi hissediyordum. Kafamda kuruyordum hastane hastanr dolasacagiz diye beni bakirkoye yatiracaklar diyordu beynimdeki dusunceler. Hic yemek yemiyordum olecegim bu gidiste diye kurdukca kuruyordum sonra bir sabah muz istedi canim kucukken de hasta olunca iyi gelirdi onu hatirladim. Yavas yavas onu yedim bir muzla bir gunu gecirdim ertesi gun psikologa gittik konustuk biraz rahatladim. Ordan.psikiyatriste gittim onceden kullandigim eslorex i yazdi. Stresin mideyi etkilemesi uzerine tranco buscas yazdi ve uyku istah icin velorin verdi.. İki uc gunde iyi hissettim eslorex i icmeyim amann dedim bi aldim bi almadim bir hafta boyunca sonra birden yine kotu oldum aglamaya basladim babamin yaninda babamla dertlestim sorunlarimi soledim az cok az daha rahatladim guc aldim.. simdi ara ara aglayasim geliyor ilacimi duzenli icmeye karar verdim ve iciyorum 10 mg olarak. İnsan zaten heran mutlu olamaz degilmi ? Bu arada sen nasilsin ? Ayrica bnm.maddi imkanim da yok ucretsz psikolog buldum ona gdiyorum iyi bir kadin 25 dk filan suruyr seansim ayda bir. Panik bozukluk yasamissin dedi bana. Psikiyatristim ise cok sevmedim ama kararsizim ona devam.etmekte bir ay snra gel.demisti yani kadina anlattim.sorunumu cok cabuk baglanmissin 3 ayda dedi bana acikogretimden bir bolume yazil kafan mesgul olsun dedi o an sacmaydi cnku zaten bn hayatimda stres istemzkn bana stres cikariyor pek elektrik alamadim verdigi ilaclardan uyku icin plan uykumu kacirdi daha da icmeyince daha iyi uyuyorum 2 gundur.. Sinav haftamdayim suan derslere vermte calisiyrm kndimi. Ama arada umutsz dsuncelerim gelmeye devam.ediyor..

Bende çok agliyorum yani belki bazı şeyleri çok büyütüyorum bazen kafam da oda ilaçları icmedigimde oluyor ama düzenli kullandigimda hicbirseyi fazla takmiyorum yani normal olağan bir olaymis gibi cozumluyorum. Doktorum bana ilaçları düzenli kullanmami söyledi düzenli kullanmazsam bi etki goremem sonuçta bu bir tedavi cnm sende düzenli kullan ilaçlarını benim babam beni bile dinlemez okadar anlayışlı biri değil sen sanslisin bu konuda ailende yanında atlatirsin çok çabuk ınsallah ama ilaçlarını ihmal etme derim ben sana çünkü bu bir tedavi bi süre kullanacaksin ve biticek. Evet kafanı meşgul etmen iyi olmuş bende ise girmiştim ozamanlar ve gayet iyi gelmişti kendini derslere ver onları düşün evde pek oturma bu sana ıyi gelmez sürekli farklı ortamlara gir ınsallah en kisa zamanda iyi olursun ben şuanda iyiyim daha da iyi olacağım ınsallah

Kizlar 2 hafta once eski sevgilimle okulda karsilasmamiz sonucu patladim ruhum resmen coktu.. Stres yaptigim an mideme vurur benim. Yine oyle oldu bukez istahim tamamen kesilmisti. 3-4 gun yemek yemedim aglayamiyordum kustum yatak dosek yattim. Bu arada annemde uzuldukce daha kotu oldum babam.ise psikolojik rhatsizligi kabul etmeyen biri. Yaz donemi sevgilimden ayrilmistim babam isten cikti evdeydi bnde evdeydim ill zamanlar baya bunaldim okul acilmaya bir ay kala calistim kafam.dagilmisti ama orda da en.son gun biriyle tartistim baya coktum arkadas olmustuk o kizla cunku. Derken okul acildi 3 aydir gormedigim.eski sevgilimi gormek zorunda kaldim ayni dersi aliyoruz. Yasim 23 oldu bugun. Dun yine eve girince buhran coktu aglayasim geldi fenalastim kustum. Boyle olunca korkuyorum artik hep hasta mi kalcam diyorum daha kotu olursam diye korkuyorum. Kafamda akil hastanesine yatma senaryolari kuruyorum. Hicbirsey yapasim gelmiyor. Ders calismak istemiyorum birseyden zevk almiyorum. Babam hala calismiyor ailemdeki sorunlari kabullenmem.lazim icime ata ata boyle oldum. Durumumu eski sevgiliye mi baglayim aileye mi herseyin ust uste gelmesine mi bilemedim :KK43: bu arada psikolog ilac verdi ama bn duzgun icmedim 2 haftadr bugunden itibaren duzenli icecegim. Eslorex 10 mg verdi daha once kullanmstm bir yil iyi glmisti. Benimle ayni durumu yasayan varmi nolurr birsey soyleyin fenalastigim anlarda usuyorum ayaklarim buz gibi oluyor midem.agriyor ve kimse bana yardim.edemez gibi geliyor hic iyilesmicem.gibi. Depresyondamiyim.nedir bu ?
zor bir durum ya çok geçmiş olsun

Back