Bu virus haberleri psikolojimi bozdu

nazlihilton

Zaten kırılmış bir kızım 👰🏻
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
2.263
4.806
133
Evet basliktan da anlaşılacaği üzere sabahtan aksama aklimdan atamıyorum. Bronslarim rahatsiz en basit gribi bile agir geçiriyorum normalde, acik ofisteyim onlem olarak dezenfektan koymakla isi bitirdi calistigim yer.
ne yapicaz nasil kurtulucaz bu illetten? Ayrica stok yapmali miyiz? Siz ne dusunuyosunuz? Fazla fazla alip milletin hakkina da girmiyim diye düşünüyorum bazen, sizce alip koyalim mi bir kenara pirincti bulgurdu ?

Sakin olun sakin
Siz bütün tedbirleri alın
Sonrası artık doğaya emanet
Olacağı varsa olur öleceği varsa ölürüz

Herkes panikleyip saldırırsa fiyat tavan yapar. Fakir fukarayı düşünün...

Aşırı stoğu etik bulmuyorum.
Şu an benim derin dondurucuda az kıymam, yarım kilo hindim var. On paket makarnam, 1,5 kilo pirincim 2 kilo bulgurum var. 1kilo da mantım kalmıştır işte. Nohut ve kuru fasulye bu seneden kalanlar işte anca 1er kilodur. Zeytinyağ deseniz taş çatlasın 2 litrelik vardır.
Bana iki üç hafta yeter 2,5 kişilil bir aileyiz.
Stok diye fazladan alıp çürütmek yada başka aileleri mağdur etmek istemem.
Bazı görüntüler geçiyor evin her yeri yağ un. Sanli bir yıl evden çıkmayacaklar.

Size tavsiyem ellerinizi etkili şekilde yıkayın.
Ağız ve burnunuzu tuzlu su ile gargara yapıp yikayin sık sık.
Bol su için.
Mümkün mertebe insanlardan uzak kalın.

Aşırı stoğu etik bulmuyorum.
Şu an benim derin dondurucuda az kıymam, yarım kilo hindim var. On paket makarnam, 1,5 kilo pirincim 2 kilo bulgurum var. 1kilo da mantım kalmıştır işte. Nohut ve kuru fasulye bu seneden kalanlar işte anca 1er kilodur. Zeytinyağ deseniz taş çatlasın 2 litrelik vardır.
Bana iki üç hafta yeter 2,5 kişilil bir aileyiz.
Stok diye fazladan alıp çürütmek yada başka aileleri mağdur etmek istemem.
Bazı görüntüler geçiyor evin her yeri yağ un. Sanli bir yıl evden çıkmayacaklar.

bende de ayni sekilde haricinde sabundu camasir suyuydu kisisel bakim ürünleri var birer paket

Benim de psikolojim bozuldu ama koronadan değil. Canım yavrucuğumun evden çıkmıyor oluşu yüzünden adeta mıçmaya bile beraber gitmek istemesi yüzünden. İyice yapıştı bana çıldırmak üzereyim. Günde 3737474 kez anne diyor. Koronadan değil ama annelikten öleceğim ben.

Korona konusunda da evden çıkmıyorum, başka da yapacak bir şeyim yok. Öleceksem de ölürüm, engel olamam buna.

Size tavsiyem ellerinizi etkili şekilde yıkayın.
Ağız ve burnunuzu tuzlu su ile gargara yapıp yikayin sık sık.
Bol su için.
Mümkün mertebe insanlardan uzak kalın.

keske uzak kalabilsek ama mecbur kalkip ise gidiyoruz herkes öksürüp hapşırıyor kimse de elini agzini kapatmıyor. İnsanlarin hareketlerini izlemekten isime odaklanamiyorum

Hangimizinkini bozmadi ki:KK51: vaka sayısı kim bilir kac. İlerleyen saatlerde açıklayacaklarını söylediler ve hangi şehirlerde var belli değil. Çok korkunç:KK42:

Avrupadayiz durumlar cok kötü. Piskolojimizde bozuldu paranyok da olduk. Cocuklarla beraber cildirmadan atlatabilirsek ne mutlu. Yinede beterin beteri var diyorum. Tedbiri elden birakmayarak moralimizi yüksek tutmaya calisalim. Hele cocuklarimiz varsa, onlar bu zamani kaygili korkarak gecirirlerse bir ömür etkisinden cikamazlar. Zaten yeni nesiller türlü piskolojik hastaliklarla savasir oldu, birde bunu birakmayalim onlara

bende panik değilim ama tedbirler alınmalı..stok yapmak abartmadan olabilir .. sadece bakliyat 1 er paket aldım mantı aldım biraz da..o da olurda salgın artarsa dışarı çıkmayı en aza indirgemek için ..yoksa öle kıtlık olucağını düşünmüyorum allahın izniyle ..kaos yaratan insanlarada da allah akıl fikir versin diyorum

Risk grubunda değiliz şükür. Yakalansak da atlatırız. Bu kendimizi izole etme sebebimiz hastane yükünü arttırmamak, birden yük bindirmemek.
Yoksa eninde sonunda hepimiz buna yakalanıp atlatacak sonrasında da influenza gibi ara ara atlatacağız. İşk kez göründüğü için salın yaşanıyor herkes atlatınca bağışıklık kazanacak ve sonrasında influenza gibi olacak bizim için
Yani psikolojimizi düzeltip çevremize destek olmalıyız.
Tek yaşayam yaşlı komşuların alışverişini yapabiliriz mesela. Ben teklif ettim.
Yine aynı şekilde tek yaşayan yaşlı teyzem ve annem babamın alışveriş bende. Bana mesaj atıyorlar götürüyorum.

Bakan 4m den daha fazla yaklasmayın kimseye diyor...işyerinde 1er 2şer m arayla 4 kişi oturuyorum...işyerlerinden neden kimse bahsetmiyor

Ben normalde hep haftadan haftaya alışveriş yapan biriyim. Yani evde fazla birşey bulundurmam. Bu salgın italyada başladığında hem kendi evime hem annemim evine erzak alıp depoladım. Cünkü salgının geleceği belliydi. Ve maalesef böyle durumlarda panik de biraz kaçınılmaz oluyor. Biz abartmadan evde bizi biraz idare edecek yiyecek bulunduruyoruz. Daha az dışarı cikabilelim diye. Risk grubundaysaniz imkanınız olduğu kadar baskalardan uzak durun. Alışveriş için ailenizde birileri yardim edebilir. Ben panik olmuyorum, ama annem ve kayinpederim ve kayınvalidem için endişe ediyorum biraz haliyle. Bugün bir kac karar daha açıklandı. Baktilar tutmasa ve insanlae uymasa dışarı çıkma yasağı da gelir. Ona göre hazırlık yapmak lazim

Cebimde kolonyali mendil, cantamda kolonya, antibakteriyel sabun ve dezenfektan duruyor. Eve stok degilde zaten vardı ama yinede fazladan pirinc bulgur, nohut fasulye gibi bakliyatlardan alip koydum. Cok cok stok yapmak mantıklı degil cunku her halükarda marketler açık oluyor. Toplu tasima kullanmiyorum evden çalıştığım için evden sadece market için çıkıyorum. Heryerde virüs haberleri var çünkü malesef basite almamamiz gereken bişey. Ne kadar dikkat edersek o kadar iyi

Back
X