• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu takıntılar beni öldürecek bir gün :((

Cikolatta24

Guru
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2011
167
10
318
Çanakkale
[sıze=2]merhabalar...
çok çok canımı sıkan bir şeyi paylaşmak çözüm aramak istiyorum...genelde çogu kişide olduğunu duyuyorum ama benimki kadar aşırımı bilmyorum artık canım çok sıkılmaya başladı..sorun şu ki takıntılarım çok fazla gece yatmadan önde hatta uyuyup kalsam bile uyanıp mutlaka evin camlarını kapılarını aygazı muslukları ütüyü ( fişi çekik dahi olsa ) kontrol etmeden uyuyamıyorum. Doktora gittim bununla ilgili bna korktuğun biri veya bişeyler mi var dedi ama öle bişey yok sadece ben camı kontrol etmezsem ve eve biri girerse kardeşlerime bişey olursa die korkuyorum ve sonraki vicdan azabından.babamın içtiği sigaranın külünü bile gece yataken çöpe dökemiyorum yangın çıkarsa die ya dışarı koyuyorum ya taş zemine.iş yerinde de böleyim çıkmam tam 10 dakkamı alıyo kontrol ediyorum biliyorum ama yinede tekrar tekrar bakmadan yapamıyorum.ve bi kere değil yani bi cam kapalımı die bakarken çekiyorum kapalı biliyorum ama onu yinede 5-6 kere çekmeden rahat edemiyorum.
Artık yüzük parmagımda nasır olmaya başladı pencereyi çekerken sıkışıyo orası sanırım.bugunde şunu farkettim çalştığım yerde birini sorgularken isminden emin olmak için devmlı devamlı bakıyorum.buda ya yanlış kişiyse diye yani hep sonralarını düşünerek bunları yaşıyorum.başka bi evde kalsam dahi eve telefn ediyorum kapıları kontrol edin die.ama benim yattığım evinki önemli olmuyo.
Kızlar napcam bilmiyorum ben ya aslında insan hatalarının yanlışlarının farkındaysa bunlar dilindeyse değiştirebilme imkanıda kendindedir dye düşünen biriyimdir ama bu konuda elimden bişi gelmiyo :(( doktor varsa aranızda belki bi çare söyleyen olur =((
[/sıze]

canım bende aynı durumdan muzdaripim.ama ben evden çıkarken giriyorum bu telaşeye..evdeyken,yatarken öyle irdelemiyorum çok rahatım.. Bunun bı taktiği varmıdır bılemıyorum:S

[sıze=2]merhabalar...
çok çok canımı sıkan bir şeyi paylaşmak çözüm aramak istiyorum...genelde çogu kişide olduğunu duyuyorum ama benimki kadar aşırımı bilmyorum artık canım çok sıkılmaya başladı..sorun şu ki takıntılarım çok fazla gece yatmadan önde hatta uyuyup kalsam bile uyanıp mutlaka evin camlarını kapılarını aygazı muslukları ütüyü ( fişi çekik dahi olsa ) kontrol etmeden uyuyamıyorum. Doktora gittim bununla ilgili bna korktuğun biri veya bişeyler mi var dedi ama öle bişey yok sadece ben camı kontrol etmezsem ve eve biri girerse kardeşlerime bişey olursa die korkuyorum ve sonraki vicdan azabından.babamın içtiği sigaranın külünü bile gece yataken çöpe dökemiyorum yangın çıkarsa die ya dışarı koyuyorum ya taş zemine.iş yerinde de böleyim çıkmam tam 10 dakkamı alıyo kontrol ediyorum biliyorum ama yinede tekrar tekrar bakmadan yapamıyorum.ve bi kere değil yani bi cam kapalımı die bakarken çekiyorum kapalı biliyorum ama onu yinede 5-6 kere çekmeden rahat edemiyorum.
Artık yüzük parmagımda nasır olmaya başladı pencereyi çekerken sıkışıyo orası sanırım.bugunde şunu farkettim çalştığım yerde birini sorgularken isminden emin olmak için devmlı devamlı bakıyorum.buda ya yanlış kişiyse diye yani hep sonralarını düşünerek bunları yaşıyorum.başka bi evde kalsam dahi eve telefn ediyorum kapıları kontrol edin die.ama benim yattığım evinki önemli olmuyo.
Kızlar napcam bilmiyorum ben ya aslında insan hatalarının yanlışlarının farkındaysa bunlar dilindeyse değiştirebilme imkanıda kendindedir dye düşünen biriyimdir ama bu konuda elimden bişi gelmiyo :(( doktor varsa aranızda belki bi çare söyleyen olur =((
[/sıze]
aynı sorunu bende yaşıyorum .s.s mesela evden çıkarken kapıyı 4-5 kere kontrol ederim. kapalı olduğunun farkındayım kilitledim de eğer kontrol etmezsem eve gelene kadar aklım o kapıda, kalır içim içimi yer, acaba kapalımıydı diye büyük bi takıntı haline geldi.

düşünün ben bide çok daha fazlasını yaşıyorum boguyo artık beni ama kontrol etmeden de yapamıyorum.psikoljk destek almamı söylüyolar ama ben bi türlü onunla geçeceğine inanmyorum çnkü kim ne derse desin ben kndi içimde mantıklı şeyler düşünmedikçe o sorunu aşamam gibi geliyo

aynı durum bendede vr evden çıkarken kapıyı kilitlerim merdivenlerden inerken içime bi şüphe düşer kilitledimmi acaba bir daha geri döner kapıyı açar tekrardan kilitlerim muslukları kontrol ederim durmadan fişleri yane canım bizde obsesiflik vr takıntı hastalığı önceden daha çok kötüydüm ben durmadan temizlik yapardım bekardım o zamn temizlik yapmazsan kardeşlerim hasta olur diye düşünürdüm bir sebzeyi dakikalarca yıkardım ellerimi durmadan yıkardım evden çıkamazdım sonra psikoloğa gittim obsesif tanısı koydu benimkisi baya bi ilerlemiş öle dedi ilaç felan verdi 3 yıl ilaç kullandım ama sonra kendime dedimki senin bu ilaçlara ihtiyacın yok herşey senin elinde ve ilaçları bıraktım şimd işte bi kaçtane takıntılar kaldı ama onlarda herkesde vr

Aynı durumu yaşayan bir çok kişi var anlaşılan.
Ben doktor değilim, fakat annemde psikolojik rahatsızlıklar olduğu için çok fazla bu konulara ilgiliyim.
Yapmanız gereken tek şey, sorunun kendinizde olduğunu ve buna çözüm bulmak istediğinizi kendinizi ikna etmek.
Sonra ilgili bir doktora giderek, bununla ilgili ciddi destek almak.
Kendi kendinize çözebileceğiniz bir durum olsaydı, zaten rahatsızlığınızı burada paylaşıp yardım almaz, direk çözerdiniz.
En güzeli kaynağından destek almak.. Bunun sebepleri ise:

• Kendinizi yıpratmaya başlayıp, çözümler aradıkça eliniz boş kaldıkça daha da "neden böyleyim" soruları oluşacak, daha da bir yıpranacaksınız
  • Siz mutsuz oldukça, aileniz ve etrafınızda bulunan sizi sevenlerde sizin mutsuzluğunuzdan etkilenecekler, iyi olmanız için çabalarken, birşey yapamıyor olmaları onları da yıpratacak
  • Odaklanma sorunu yaşamaya başlayacaksınız, ki hayatında sorunların farkına varan insanların ortak problemidir odaklanamama
  • aileniz var ise, size ihtiyaçları olduğu anlarda onlarla gerekli iletişimi kuramama gibi problemleriniz olabilir.

Temkinli olmak ve birşeyleri kontrol etmek ayrı birşey, bir de bunu hastalık haline getirmek ve aşırıya kaçmak ayrı birşey. ama dediğim gibi mutlaka bir uzman yardımı alın...

İnşallah herşey istediğiniz gibi olur ve bir an önce takıntılarınızdan kurtulursunuz.
Allah yardımcınız olsun... :34:

evet herşey kendi içinde bitiyo insanın ona karar alması lazım kendimden biliyorum ki tırnak yeme hastalığımda vardı kimler üstüne söz verdim yapamadım ama otururkn kendi kendime artık yemicem dedm şuan 2 ay oldu ağzıma getrmiyorum.bu konuyuda çabalıyorum ama olmuyo bir türlü kontrol etmiyim diorum yatyrm aklıma ya onlara bişey olursa belkide sen kontrol edersen olmaz düşüncesi geliyo kendime engel olamıyorum.görüyorumki bu dertten bunalan çok kişi var bnce ilk önemli olan nokta bunu gerçek anlamda neden yaptuğımız bi bulamıyrm düşünyorum düşünyorm :((

[sıze=2]merhabalar...
[/sıze]
Canım çok geçmiş olsun benim kanaatimce bir psikiyatriste görünmende fayda var aynı şeyler bende de vardı ve ilaç-terapi ile aşabildim hala bazen aklıma geliyor ama yapmıyorum, geçenlerde okuduğum bir link var paylaşmak istedim
Takıntı Hastalığı: Obsesif Kompulsif Bozukluk
umarım faydalı olur

Doktora gitmeden önce kendini frenlemeyi denesen. Bazen benim de küçük takıntılarım olur, bişeyi iki kere yapmak gibi. Eğer yapmazsam bişey olacakmış gibi hissederim. Bu durum canımı çok sıktığından artık yapmayacağım ve yapmadığım için başıma bişey gelmeyecek derim. Eğer kötü bişey olacaksa da takıntıların sayesinde onu engelleyemezsin ki, bu çok saçma değil mi? Bence biraz rahatlamaya çalış. Bence insan ne kadar kendini yorarsa yorsun, bişey olacaksa hiç bir güç ona engel olamaz.

Doktora gitmeden önce kendini frenlemeyi denesen. Bazen benim de küçük takıntılarım olur, bişeyi iki kere yapmak gibi. Eğer yapmazsam bişey olacakmış gibi hissederim. Bu durum canımı çok sıktığından artık yapmayacağım ve yapmadığım için başıma bişey gelmeyecek derim. Eğer kötü bişey olacaksa da takıntıların sayesinde onu engelleyemezsin ki, bu çok saçma değil mi? Bence biraz rahatlamaya çalış. Bence insan ne kadar kendini yorarsa yorsun, bişey olacaksa hiç bir güç ona engel olamaz.

denemiyorum deil deniyorum ama olmuyo ancak şuan yani ramazan başından beri hiç bişeye el sürmedm geceleri ben yatarken sahur için oturanlar oluyo opnun rahatlığı birazda ramazanda böle bişey olmaz kimse girmez rahatlığı var sanırım ama böyle yaşamak güzelmiş be :)

sanki birazda sevdiklerine zarar gelecek endişesi taşıyorsun.onları korumak adına çabalar içine girmişsinde zamanla bu sende takıntı haline gelmiş gibi hissettim.kendi kendine aşabileceğin bir sorun değil bence biraz umursamaz boş vermiş olman gerekir ki ailene düşkün olduğunu hissettim insanlara duyarlı olduğunu sezdim kendi kendine üstesinden gelebilirmisin bilemiyorum ama daha mutlu huzurlu bir yaşam için doktora gitmekden geri durma derim ben sana inşallah senin için herşey güzel olur.

Back