Bebek Beslenmesi bu süt artmıyor lütfen yardım edin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysee

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
134
4
316
bebeğim 10 günlük oldu bu sürede yapmadığım kalmadı ama artmıyor okadar az ki sütüm sağıyorum 10 cc bile yok mecburen mama veriyorum kaşıkla besliyorum beni bırakmasın diye günde 3 litre su içiyorum çeşitli kompostolar rezene çayı milupanın anne çayı incir kompostosu bunlardan da 10 bardak içiyorum tahin pekmez tahin helvası bulgur pilavı yiyorum fakat olmuyor acaba bunları aynı günde içmemek mi gerekiyor bunlardan başka ne yapabilirim lütfen yardım edin

belki sana saçma gelir ama bende dahil biçok kişi söylediğim şeyleri yedi.belki sanada yarar....hergün en az 1 litre meyve suyu,bide bakkallarda satılan kötü gofretler olurya.bunu nasıl anlatırım bilmiyorum ama kaymaklı gofretler olurya işte onlardan:))...dehşet süt yapıyo bu 2 si.inş sanada süt verir:)

ben bir şey keşfettim müthiş süt yaptı
doğunun dağlarında yetişen evelik diye bir bitki var ıspanak pancar tarzı bi ot.mükemmel süt yaptı.
bence şu bir gerçek ineklerin neden o kadar sütü olur hep yeşillik yedikleri için bol bol doğal otlar yenilmelidir bundan eminim.
ama işte piyasadaki otlar doğal değil ne pancar pancar ne ıspanak ıspanak
bunların doğallarını bulmak lazım.
ama evelik süperrr

evelik bitkisini nerden bulabilirim aktarlarda varmıdır

İştah açar.
Vücudu güçlendirir.
Çıbanları olgunlaştırır.
Müshil etkisi gösterir.
Mesane tıkanmasını giderir.
Kanı ve bağırsakları temizler.
Haşlanıp deriye konursa kaşıntıları azaltır.
Labada çayı, vücudu rahatlatır ve kuvvet verir.
Mide ve bağırsak bozukluklarını giderir, ishali keser.
Deri hastalıklarında etkilidir. Yara ve egzamaları iyileştirir.
Yeşil tohumları kaynatılıp içilecek olursa, anne sütünü artırır.

şimdi netten bu yazıyı buldum.resmen faydaları arasında süt artırmak da varmış zaten.

aktarlarda olur mu bilmiyorum sormak lazım bana doğudan geliyor.erzurum-kars yöresinde oluyor oralarda varsa tanıdık isteyin gerçekten etkili

canım oncelıkle bebegın hayırlı olsun büyük marketlerde ve eczanelerde sütü arttırmak için alkolsüz bira var bence denemekte fayda var :)

bulgur pilavının yanında soğan ye canım mutlaka,doğra içine karıştır ye ..
ara öğünlerinde bol süt,ayran iç..
kırmızı mercimek çorbası iç..hep gaz yapar,içme derler ama en iyi süt ondan olurmuş..
humana çayı iç..
sabahları yumurta,zeytin,peynir,çok açık siyah çay iç(2-3 su bardağı)
ve bol su, zaten içiyormuşsun ama kaliteli süt için güzel yemek yemeyle su içilmeli bence..
bunlar benim yaptıklarım ve çok şükür sadece emziriyorum ben daha suya bile yeni başladım..

canim bir kere rahat ol stres ne kadar coksa sutunde o kadar azalir, kadinlar sutum olsun diye cabaladikca zor olur. hepsinden yiyormussun ne guzel iste sut arttiran besinler ama sunu unutma cok az yiyen annelerin cok sutu oluyor bazen cunku kafalari rahat sutum azmis artiriyim sutumu diye sorun etmiyorlar Sütün gelebilmesi için stresten uzak durmayı ve vücut ısınızın normal seviyelerde olmasına özen gösterin.

ben humananın çayını içiyorum işe yarıyor bir de sütü sağmak da çok artırıyor bir pompa alıp bebeğin emdikten sonra sağabilirsin başlarda pek bişey aklmıyo ama gittikçe atıyor arz talep meselesi gibi ne kadar çok süt çıkarmaya çaışırsan vucut o kadar çok üretiyo:)

ne yemek nede içmek canm,bebeğini sık sık emzir yeter..çünkü ben ne yedm nede içtim ,sık sık emzrdim oğLumu..çok güzeL emme gücü oğLumun ,sütüm hiç az oLmadı oyuzden..günde 1 bardak biLe su içmem ..herşey bebeğin emmesyLe iLgiLi..emzrdiğin sürece beyne uyarı gider süt bitti süt yapaLım diye ,bu şekLde dewir daim sürer gider..SIK SIK EMZİR sakın pes etme ve mamaya aLıştrma..emdkçe sütün çoğaLacakk.......

boza içmenizi şiddetle öneririm.2 yıldır çocuğumu emziriyorum boza içince hala göğüslerim doluyor.deneyin lütfen

kesinlikle ve kesinlikle BOZA.
yarım saat içinde etki ediyor. ilk 3 gün sütüm gelmemişti.yavrum açlıktan ciyak ciyak bağırdı.
eşim hemen humanadan still tee ve milupa rezene aldı.aynı zmanda boza. hepsini arka arkaya içtim.sonra uyudum. göğüslerim patlamaya gelmişti maşallah.
bu arada da hiç stres yapmadım acaba sütüm gelecek mi gelemyecek mi diye. uyku ve moral de çok önemli.
bulgur pilavı, yeşillik. her türlü hoşaf ve komposto ve bol su.
kafanı takma ve strese girmeden bütün bunları dene. allahın izniyle sütün artacaktır.

özellikle hurma, bulgur pilavı ve soğan yemeni öneririm bol su içiyormuşsun zaten 2-3 lt su yeterli bence fazlası böbreklerine zararları, ben humananın emziren anne çayından da içiyorum ayrıca en önemlsi bence sütüm yok diye emzirmeyi bırakma emzirdikçe sütün gelir, bebiş boş boş emse bile zaman zaman süt geldiğini hissedeceksin emin ol böyle böyle dolacak göğüslerin, birde duşta ılık suyla masaj yaparsan hem göğüslerin rahatlar hem de süt için faydası olur

benimde denemediğim şey kalmadı en sonunda cennet elmasıdenen meyve cok iyi geldi allaha şükür stüm çoğaldı denemeni tavsiye ederim

geceleri sütüm gelmediğinden mama yapıyorum... ama şöyle bir sorun oldu sanırım şimdi memeden az gelince kıyameti koparmaya başlıyor bende zannettimki bende sorun var ... sütümü sağdım baktım 30 cc lik çıktı... sağarkende baktım güzel geliyor... sanırım biberona alıştı... oooff offf bunu nasıl atlatıcam =(

merhaba dogum yapan arkadaşlar bebekleriniz hayırlı olsun bol uykulu,sütlü va az gazlı günler dilerim,dogum yapmayan arkadaşlara da Allah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin inş

mariposita canım senle msjlaşmıştık özel msj atcaktım ama kutun doluymuş burdan yazdım topiktekiler kusura bakmasın lütfen merak ettim canım seni hayırlı olsun bebegin

cennet elması nasıl bi meyve ben onu bilmiyorum cennet hurması var onu biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…