Bu spiker sosyal medyada tık rekoru kırıyor

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
40.718
Puanlar
698
Bu spiker sosyal medyada tık rekoru kırıyor
http://videolar.bugun.com.tr/bu-spiker-sosyal-medyada-tik-rekoru-kiriyor-video-1826123

İngiltere’de “Channel 4 News” kanalının havadurumu spikeri, okunması zor olan Avrupa’nın en uzun isimli yerinin adını hatasız okuyunca, sosyal medyada tıklanma rekoru kırdı. Liam Dutton adlı sunucu, tam 58 harften oluşan İngiltere’nin Wales kenti yakınlarındaki 3 bin kişinin yaşadığı ”Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogo“ kasabanın adını sıradan bir şehrin adını okuyormuşcasına hiç hata yapmadan okumayı başardı. Çoğu kişinin bakarak dahi okumakta zorlandığı bu yerin adını noksansız okuyan spikerin o görüntülerini “Channel 4 News” Facebook üzerinden paylaştı. Video iki gün içerisinde 4,3 milyon kez izlendi. 40 bin kez orijinal kaynağından paylaşıldı.

Son düzenleme:
:KK57::KK57::KK57::KK57:Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogo

o nasıl bir kasaba ismiymiş pesss

doğru okuyan gördüklerinde şaşırmaları takdir etmeleri normal tabi

konuşmanın neresi bu yer anlamasamda arada nefes alıyor bence sayılmaz :KK20:

Tam bir "Şemsi Paşa pasajında sesi büzüşesiceler" adamı...

Bunun kısaltması yokmuymuş ya :KK14:

Kasabanın ismi haritaya bile sığmamış ki :confused:
Birde okurken eliyle işaret ediyor bakııın nasıl okudum amaa heyt be der gibi :KK59::p

Demek ki onlarda KPSS, LYS gibi olan sınavlardaki kodlamalardan yok, ne yer yeter ne zaman. :KK53:
İnsanın memleketini söyleyesi gelmez, dünya vatandaşıyım der geçer.

Neden öyle bi isim acaba? Hikayesini merak ettim.

İlginç...

Ben de merak ettim ve arastirinca sunu buldum..

lanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch ismine sahip olan bu yerleşim birimi Avrupa kıtasındaki en uzun isme sahip yerdir. XIX. yüzyılda burada yaşayan bir ayakkabıcı, köyünün yakınından geçen Londra-Manchester trenlerinin Anglesey yakınında durabilmesi için gerekli olan garın yapımını sağlamak amacıyla bu tekerlemeyi bulmuştur. Köylünün amacı bu sayede diğer yöredeki insanların ilgisini çekip Llanfair'in ekonomisini geliştirmekti.

Yapılan başvurular neticesinde bu isim kabul edildi ve buraya yakın bir yerde tren garı açıldı. Köy, kısa sürede Büyük Britanya ve diğer ülkelerde tanınmaya başlandı. Bu sayede köyün turizmi gelişti. Tam olarak /ˌɬanvairˌpuɬɡwɪ̈nˌɡɪ̈ɬɡoˌɡɛrəˌχwərənˌdrobuɬˌɬantɪ̈ˌsiljoˌɡoɡoˈɡoːχ/ şeklinde okunur.

Ne kasaba be .. :confused:
Sanırsın sarıkamış .. :D

Ben de merak ettim ve arastirinca sunu buldum..

lanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch ismine sahip olan bu yerleşim birimi Avrupa kıtasındaki en uzun isme sahip yerdir. XIX. yüzyılda burada yaşayan bir ayakkabıcı, köyünün yakınından geçen Londra-Manchester trenlerinin Anglesey yakınında durabilmesi için gerekli olan garın yapımını sağlamak amacıyla bu tekerlemeyi bulmuştur. Köylünün amacı bu sayede diğer yöredeki insanların ilgisini çekip Llanfair'in ekonomisini geliştirmekti.

Yapılan başvurular neticesinde bu isim kabul edildi ve buraya yakın bir yerde tren garı açıldı. Köy, kısa sürede Büyük Britanya ve diğer ülkelerde tanınmaya başlandı. Bu sayede köyün turizmi gelişti. Tam olarak /ˌɬanvairˌpuɬɡwɪ̈nˌɡɪ̈ɬɡoˌɡɛrəˌχwərənˌdrobuɬˌɬantɪ̈ˌsiljoˌɡoɡoˈɡoːχ/ şeklinde okunur.
Dönmüşsün bilgece...:) hoşgeldin...:)
Ben telden girdiğimden kopyalayip aratamamistim ismi...Öylece kaldi. Bilgi için teşekkürler.
Yani akillica bi adim. Tabi kisa, komik, ilgi çekebilen bi isimde konulabilirdi.

Neyse amaca ulasilmis hatta yillar sonra haber olup burada da paylasilmis. :))

Dönmüşsün bilgece...:) hoşgeldin...:)
Ben telden girdiğimden kopyalayip aratamamistim ismi...Öylece kaldi. Bilgi için teşekkürler.
Yani akillica bi adim. Tabi kisa, komik, ilgi çekebilen bi isimde konulabilirdi.

Neyse amaca ulasilmis hatta yillar sonra haber olup burada da paylasilmis. :))
Hosbuldum tesekkur ederim Nurten. Evet kesinlikle cok akillica bir sey. Fakat anlaminin ne oldugunu bulamadim :-) meraktan uyuyamayabilirim :-)))

Hosbuldum tesekkur ederim Nurten. Evet kesinlikle cok akillica bir sey. Fakat anlaminin ne oldugunu bulamadim :-) meraktan uyuyamayabilirim :-)))
Yanlis hatirlamiyorsam sende ajanlik ruhu vardi. Kelimeleri kesip, birleştirip gizemi cozebilirsin gibime geliyor. :KK45:

Back