Bu Sonuçlarla Hamile Kalmam Çok Mu Zor

deniz0509

Birgün geliceksin bebeğim
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
742
11
96
40
İstanbul
viskozite normal
volum 3 ml
sayı 100.000 ml
total motilite 50 %
ileri hızlı hareketli 0 %
ileri yavaş hareketli 30 %
yerinde hareketli 20 %
hareketsiz 50 %
normal morfoloji 2 %
mikreoskopi R.C 100.00 ml

merhaba arkadaşlar,
bu sonuçşları duyunca çok üzüldük. doktor çift taraflı varikosel var dedi ve geçen cuma ameliyat olduk.
sizce düzelme sansı olur mu ?

Ameliyat sonrasının düzelme olasılığı daha fazla yaklaşık 6 ay bekleyin umudunu yitirme olucak olduktan sonra 1 sperm yeterli :)

canım geçmiş olsun ameliyattan 1 yıl sonra düzeliyo demişti bizim doktorumuz, biz 6 ay bekledik sayı arttı ama ileri hareketli sperm 0 dı. şu an mikroenjeksiyon yaptırıyoruz. sonuçlar kişiden kişiye değişiyo. ameliyattan sonra doğal yolla hamile kalan çok kişi var umudunuzu yitirmeyin sabredin. keçiboynuzu kürü kullanın mutlaka faydasını gören çok.

canım inşallah hayırlı haberler verirsin. bizde sayı azlığı ve haraket azlığı var. eşim 8 ay önce varikosel ameliyatı oldı. aralık ayında sayımız 400.000 di. bakalım bu ay bi sperm testimiz daha var. sonuca göre hareket edicez. keçiboynuzu suyunu hep içir eşine. ben 3 aydır veriyorum devamlı. bunun yanında selenyum çinko ve E vitamini veriyorum sabah akşam.

Merhaba sevgi burak spermiogram sonuçlarında yazmışsın da sana sormak istediğim birkaç şey var yardımcı olurmusun acaba?
Benim eşimde azospermi teşhisi kondu ve varikosel de var sperm testimizde bir kere 80 tane sperme rastlanmıştı.Sen şimdi daha önce 1-2 adet sperm var diyince varikosel ameliyatı sonucunda 400.000 sperm bulundu diyince durumunuzu biraz bize benzettim.Sizede azosperm falan denilmişmiydi birde hormon testi yaptırmışmıydınız yani durmunuz ilk başlarda nasıldı bu kadar güzel sonuçlar elde etmişsinzi tebrik ederim

sevgi burakcım evet canım gerçekten varikosel ameliyatı başarılı geçmiş sayılır
sende eşine çok iyi bakıyorsun anladığım kadarıyla tebrik ediyorum. bende keçiboynuzuna başlayacgım.
aslına bakarsanız hamilelik başlı başına bir mucize. ama bir tane yumurtayı döllemek için bir yumurtanın etrafını 100,000 ml veya 150,000 ml sperm sarması lazımmış biz o yuzden bu kadar zaman kaybı oluyor. ve tabi haraket azlığı veya yokluğu. 80 taneninde 100,000 ml ninde hareket azlığı varsa ileri gidip yumurtaya ulaşamaz ve dölleyemez. yoksa bir adet bile yeter. kısmet allahtan. hayırlısı allahtan.
canınızı sıkmayın lütfen dua edelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…