Bu son olsun lütfen...

tenderness

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2011
31
0
96
Afyon
Birkaç gün önce 33 yaşıma girdim.Niye bilmiyorum ama ilk defa doğum günümü kutlamak zor geldi.14 yıldır sigara kullanıyorum malesef.Doğum günümden beri yüzümü incelemeye başladım.Ne yazık ki kara sarı rengine bir de yanaklarımdaki gevşeme eklendi.Sebebi elbette ki sigara.Yüz yogası nasıl yapılır diye videolar izlerken yıllardır bu işle uğraşan bayan 'sigara kullanıyorsanız sonucunu çok geç görürsünüz'dedi.Evet belkide tahmin edebileceğim bir şeydi ama ben çok etkilendim.Şimdilerde hep insanların yüzünü inceleyip bu içiyordur bu içmiyordur demeye başladım.

Çok kez bırakmayı denedim.En uzunu bir ay sürdü.Yaklaşık bir ay önce bir hafta ve beş günlük denemelerim oldu.Hep yanlış zaman yazın bırakılır mı gibi saçma düşüncelerle vazgeçtim. Ama anladım ki bu işin doğru zamanı yok.Zor olacak,canım çok isteyecek biliyorum.Ama kendime ettiğim eziyet bana daha çok ağır gelmeye başladı.

Bugün sigarayla geçireceğim son gün.Kararlıyım,vazgeçmeye başladığım anlarda yüzümü inceleyeceğim.Bu gece arkadaşlarla geziye gidiyoruz.Grupta benden başka sadece bir kişi sigara kullanıyor.İlk günüm bu sayede kolay geçecek.

Ne yaşarsam buraya yazacağım.İnşallah bir gün içmediğim için çok mutluyum da yazabilirim.Sigarayı bırakmaya çalışan herkese ve bana da kolay gelsin.

İkinci günüm bitmek üzere.İlk günüm çok yoğun ve sigara kullanmayan arkadaşlarımla geçtiği için zorlanmadım.Arada bir aklıma bıraktığım geldi sadece.Yemeklerden sonra bile arkadaşlarım sayesinde canım istemedi.Onlar gibi olmaya ve hissetmeye çalıştım sanırım.Gittiğimiz gezide farklı farklı ülkelerden bir sürü kişiyle karşılaştım ve gün boyu sadece iki kişinin sigara içtiğine şahit oldum.Bir kez daha doğru bir karar verdiğime inandım:)

İkinci günüm de fena değildi.Sadece öğlen ve akşam yemeklerinden sonra olsa fena olmazdı şeklinde isteklerim oldu.Daha önceki deneyimlerimden biliyorum ilk beş günüm rahat geçer zaten.Beşinci gün fena vurur beni.Bakalım belli olmaz belki bu sefer rahat olur.Yaşayıp görücez.

3. günü de kazasız belasız tamamladım.Sadece akşam yemeğinden sonra canım istedi ama geçiştirilmesi zor olan bir istek değildi.Onun dışında gün içinde canım istemedi ama genel olarak aklımdaydı.Sabah uyandığımda ağzımın tadı kötüydü düzelmesi için henüz vakit var biliyorum.Özellikleri sabah konuşurken boğazımdaki gıcıklanma hissinden kurtulmak için sabırsızlanıyorum.

Bugün iş yerinde bir arkadaş nikotin sakızı yardımıyla sigarayı bırakmaya çalıştığını anlatırken hiç sigara kullanmamış birisi ona 'patlıcandan da nikotin var bol bol ye ya da en iyisi boynuna on -on beş tane as,canın sigara istedikçe yersin' dedi.Hoş olmayan bir cümle olması bir tarafa kendimi berbat hissetmeme neden oldu.Sigara kullanmayanlar tarafından nasıl göründüğümü anlamamı sağladı.Gün içinde aklıma sigara geldikçe kendi kendime ohhh olsun sana dedim.Hadi başladın bu zıkkıma hadi devam da ettin de 14 yıl ne demek ya.Neyse zamanı geri alamam biliyorum ama umarım bu son bırakışım olur.

Bir gün daha bitti.Diğerlerine nazaran biraz zor bir gündü.Bünyemi yarına hazırladı sanırım.Gerçi abartmayayım toplamda 4 ya da 5 kez içme isteği duydum.Birinde asitli bir içecekle geçiştirdim birinde karanfilli çayla birini de temiz havayla.Diğerlerinde de sadece bekledim.Bir şekilde yok oluyorlar.Biliyorum ki her sabredişim her saat ya da her gün beni sigarasız geçirmekten mutlu olacağım günlere hazırlıyor.Polyana olmaya gerek yok daha uzun bir yolum var.

Tabiki olumlu özellikleri sayabilecek konumda değilim henüz.Sadece temiz kokuyorum ve bu duygu çok güzel.Kokuyor muyum acaba? düşüncesi olmadan birilerinin bana yaklaşmasına izin vermek ya da birilerine yaklaşabilmek güzel bir his.

Yakında olmasını beklediğim iki olumlu değişim var aslında.Biri sabah uyandığımda ki ağız tadım diğeri bağırsaklarımın belirli bir düzene girmesi.Yarından itibaren yavaş yavaş değişmesini bekliyorum.Sonu güzel olacak bu sefer

Birgün daha yaklaştım mutlu bir içmeyen olmaya.Korktuğum bir gündü aslında.Tam da bugün ve sonrasında başlar benim eziyetlerim.Çok ta üzmedi aslında bugün beni.Öğlen yemeğinden sonra içmek isteği hissettim çok uzun sürmedi ama.Sonrasında akşama kadar rahattım fakat akşam bir yakınım beni istemeyerek de olsa kırdı.İlk kez sigarasız ağladım.Biraz rahatlamak amacıyla balkona çıktım.En son beş gün önce çıkmıştım oraya.Çakmağımı,kül tablasını kaldırmadığımı ve çöpümü boşaltmadığımı fark ettim.Aceleyle toparladım orayı ve hemen balkonumu yıkadım.

Bugün malum kandil.Sigara kullanan herkese dua ettim biran önce kurtulalım diye.Kendi ülkelerinde satamadıkları bu yasal uyuşturucuyu bizim gibi gelişmekte olan ülkelere satıp zengin olanlara da en güzelinden beddualar ettim.

Bugün 8. gün ve en zorlandığım gün oldu.Biraz yoğun ve gergin bir gün geçirdim belki bu yüzden.Öğleden sonra başlayan sigara içme isteğim bu saate kadar peşimi bırakmadı.Sanırım uyuyana kadar bana eşlik etmeye devam edecek.Bu güne kadar yine gün içinde sigara genel olarak aklımdaydı ama en çok içmek istediğim gün bile bu istek en fazla 4 ya da 5 ile sınırlı olmuştur.Aynı zaman da geçiştirilmesi oldukça kolay isteklerdi.Sanırım bu bir haftayı doldurdunuz hediyesi oldu.

Sigara kullanmayan insanların sinirlendiklerinde,gerildiklerinde ya da çok mutlu olduklarında bu hislerine nasıl ayak uydurduklarını hep merak ederim.Dizilerde ya da filmlerde bu sahneler benim için ayrı bir önem arz eder.İşte bir tanesi;bir dizide başrol oyuncusu çaresizliğiyle baş başadır aynı zaman da olabildiğince gergin,bu hisleriyle nasıl başa çıkacak bakalım diye düşünürken güzel kızımız bir markete girer, 5-10 çikolata alır,hızlı adımlarla marketten çıkar,bir kapının önüne bağdaş kurup oturur ve hepsini yemeğe başlar.Sonrasında biraz ağlar ve o kriz hali sona erer.Kendi kendime gördün mü demek ki bu bir yöntem yaz bir kenara dedim.Bugün yaşadıklarımdan sonra aynısı olmasa da benzerini yapmaya çalıştım ama henüz bu yöntemde acemi olduğum için beni çok da sakinleştirmedi.

Eğer bu yoğun içme isteğime yenilip içseydim şimdi bir de buna üzülüyor olacaktım.İnşallah yakın zamanda benzer bir şekilde sıkıştırmaz bu istek beni.Kendime ve herkese kolaylıklar diliyorum.

Son yazımın üzerinden bir hafta geçmiş.Beklediğim ağız tadım kısmen yerine geldi,bağırsaklarımda duruma alıştı sayılır.

Gündüz sigara içme isteği neredeyse hiç yaşamıyorum.Yeteri kadar yoğunum,verdiğim aralar sadece dinlenmeme yetiyor.Bu durumdan memnunum aslında sigara içeceğim sürede çayımı içip dinlenebiliyorum.Ama akşamları elimi kolumu nereye koyacağımı şaşırdığım zamanlarım çok oluyor.Bu nasıl bir illet ki içerken nefret ediyorum içmezken onu arıyorum?Sigaraya başladığım güne lanet olsun.

Sigara içmediğim şu süre içinde sağlığıma daha özenli olduğumu farkettim.Yaklaşık on gündür kola ya da asitli bir içecekte tüketmedim.Daha fazla meyve tüketmeye gayret ediyorum.Hiç kilo almadım bu sürede.Bu da sevindirici tabi ki.

merhaba, ben de aynı nedenlerden dolayı defalarca bırakmayı denedim, hep 4. günde yenildim. bu kez eşimi de ikna ettim ve bugün sigara içmeyişimizin 2. günü. lütfen yazmaya devam edin, okuyacağım. tebrik ederim.

Tebrikler, umarım gerçekten başarırsınız..Bende an itibariyle paketimde kalan son 3 sigarayı kırıp çöpe atmış bulunmaktayım..İnşallah bu son olur..

Uzun zamandır yazmadığımdan anlaşılacağı üzere ben zehirli arkadaşıma tekrar döndüm.Şimdi okudum da yazdıklarımı ne kadar kararlıymışım aslında.
O dönemde hayatım tamamen altüst oldu.Şehir değiştirdim.Yaşama düzenimi,işimi,çevremi her şeyimi değiştirmek zorunda kaldım.Çok stresli bir dönemdi benim için.Belki bıraktıktan 2-3 ay sonra yaşasaydım dönmezdim ama çok kısa zaman sonra aniden gelişti her şey.
O zor dönemi atlattım sayılır.Şimdi tekrar hazırladım kendimi.Bu gece son sigaramı içiyorum ve yine aynı kararlılıkla tekrar bırakıyorum.Kolaylıklar diliyorum herkese.

Anladım ki bu dünyadaki en çok mazeret üretebilen insanlar tiryakilerden oluşuyor.3 hafta önce yarın son demişim ve bu güne kadar sigara içerek devam ettim.Neyse bugün ilk günümdü ve tamamlamak üzereyim.Akşam yemeği sonrası zorlandım onun dışında problemsiz bir gündü.

Bu akşam aklım biraz sigaraya kaydı ve dedim ki bir tane içsem sonra devam etsem.İki ses vardı içimde biri iç iç diye bastıran , diğeri ama sen içen bir insan olmak istemiyorsun ki diyen.Neyse iyi olan kazandı.
Çok ilginç 72 saat geçince vücuttaki nikotin bitiyormuş normalde.Ama neden 72 saat geçince bile bu kadar güçlü bir istek hissedebiliyoruz.Aslında dün geceki rüyam bugün güçlü bir istek yaşayacağımın sinyalini verdi sanki.Rüyamda bile kendimi içmemek konusunda ikna etmekle meşguldüm.
Bugünü bitti sayıyorum artık yarına Allah kerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…