• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sekilde corona bulasir mi?

GabrielOEmers

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2017
826
593
53
Kizlar selam, bugun bankaya girmek icin sira bekliyordum, acik havadayiz yani. Ilk siradayim bir kisi cikinca ben girecegim. Arkamdaki adamin oksuruk sesi geldi, camdan yansimasini gordum "maskesiz" bir sekilde basini yana cevirip oksurdu. Ben maskeliyim arkam donuk. Mesafe bir metreden biraz daha azdi. Eger tasiyici ise bana gecme olasiligi var mi bu durumda.
Internette oksurunce damlaciklarin sadece ileri mi yoksa dairesel mi yayildigini anlatan bisey bulamadim.
Su haberlerde maske takin uyarisini yapanlarin suratina tukuren amcalar yuzunden bi seyde diyemedim. Ama cok tedirginim kizlar. Sizin bilginiz var mi???

Damlacıklar düzensiz dağılıyor diye biliyorum. Maalesef bulaşabilir. Öksürmese de her iki tarafta da maske olması lazım bulaşmaması için.

Bu sizin önleyemeyeceğiz spontan gelişen bir durum. Inşallah olmaz deyip geçmek durumundasınız. Sizin ihmaliniz yok. Belirli düzeyde viral yüke maruz kalmadan hasta olmazsınız. Bugünlerde tam fazla risk almayın. Dikkatli olun. O kişi de hasta değildir deyip olumlu düşünün.

Back