Teşekkür ederim. Aslında belki yarın öbür gün işi de bahane ederek gidebilirim. Ben de kavgalı gürültülü gitmekten yana değilim. Şu an evden çalışıyorum, aylardır çalışma düzenimiz evden yürüyor zaten ama ofisimiz de var ara sıra gittiğim. Ofis eve cidden çok uzak. Belki ofis eve uzak olduğu için ofise daha yakın bir yere taşımam gerektiğini söyleyebilirim. Yorumlara ben de şaşırdım ama asıl şaşırdığım şey, gerçek manada tavsiye verebilen az kişi var. Yapamazsın edemesin deyip de neden yapamayacağımı anlatanlara, siz daha önce denediniz mi diye sordum ama hala cevap gelmedi. Gerçekçi olmak iyi hoş ama gerçekçi olmak sadece birine neyi neden yapamayacağını anlatmaktan ibaret değildir. Tek başıma nasıl var olabilirim ailem olmadan diyorum, ailen olmasaydı yetiştirme yurdunda olurdun zaten ya da ölüm aylığı alırdın gibi cevaplar geliyor. Ne kastettiğimi anladıklarına emin değilim.Burada yorum yapan herkes kendi çevresine, standartına göre düşünüyor genelde.
İzmirde oturduğunu unutuyorlar. 1+1 ya da 1+0 bir evin kirası ne kadar olabilir ki en fazla?
Ayrıca yeni gelin evi düzmeyeceksin 15.000'le; sana elzem olan şey 1 yatak, 1 kanape ve çamaşır makinesi + mini bi buzdolabı.
Bence olur. Neden olmasın. Benim ailem gayet uyumlu insanlar. Annemle de anlaşırım, kardeşimi de çok severim. Buna rağmen kendi evim olmasından çok memnumum.
Ayrıca işinizi kaybederseniz, neden geri dönemeyeceksiniz ki? 35 yaşında asalak bir erkeğe koşulsuz sahip çıkanlar, siz darda kalınca kapıyı yüzünüze kapatırlarsa yuhh hakkaten.
Saygı çerçevesini koruyarak ayrılın. Yetişkinim, daha fazla özel alana ithiyacım var vs diyin.
O fiyata abim karı koca gecinemiyor,kız kardeşim geçinmeye cslisiyor bana göre yaşamak değil yardım eden de yok bana iki çocuk dükkan masrafi 6bin yetmiyor,tek başıma olsam 2500bana yeterdi arkadaş İzmir de galiba bende Ankara'da yim buranın şartlarında bekar erkekler geçiniyor kadınlar gecinemeyiz diyor tartışma tabii istemiyorum öneride bulundum örnek verdimSimdi yine geçinme tartişmasi cikmasin ama
Ben buna inanmiyorum ya. Eskiden olsa belki tamam derdim ama şu ekonomide geriye kalan 1.200 lirayla 2 kişi+ cocuk gecinmez. Aileden yardim eden vardir ya da yari aç duruyorlardir.
+++Teşekkür ederim. Aslında belki yarın öbür gün işi de bahane ederek gidebilirim. Ben de kavgalı gürültülü gitmekten yana değilim. Şu an evden çalışıyorum, aylardır çalışma düzenimiz evden yürüyor zaten ama ofisimiz de var ara sıra gittiğim. Ofis eve cidden çok uzak. Belki ofis eve uzak olduğu için ofise daha yakın bir yere taşımam gerektiğini söyleyebilirim. Yorumlara ben de şaşırdım ama asıl şaşırdığım şey, gerçek manada tavsiye verebilen az kişi var. Yapamazsın edemesin deyip de neden yapamayacağımı anlatanlara, siz daha önce denediniz mi diye sordum ama hala cevap gelmedi. Gerçekçi olmak iyi hoş ama gerçekçi olmak sadece birine neyi neden yapamayacağını anlatmaktan ibaret değildir. Tek başıma nasıl var olabilirim ailem olmadan diyorum, ailen olmasaydı yetiştirme yurdunda olurdun zaten ya da ölüm aylığı alırdın gibi cevaplar geliyor. Ne kastettiğimi anladıklarına emin değilim.
İnsan kendi yapamayacağını düşündüğünü, başkasına da kolaylıkla sen de yapamazsın diyor. Bana da tek başına nasıl korkmuyorsun, yalnız nasıl sıkılmıyorsun, tatile tek gidilir mi vs çok geliyor, ama ben hayatımdan son derece memnumum.Teşekkür ederim. Aslında belki yarın öbür gün işi de bahane ederek gidebilirim. Ben de kavgalı gürültülü gitmekten yana değilim. Şu an evden çalışıyorum, aylardır çalışma düzenimiz evden yürüyor zaten ama ofisimiz de var ara sıra gittiğim. Ofis eve cidden çok uzak. Belki ofis eve uzak olduğu için ofise daha yakın bir yere taşımam gerektiğini söyleyebilirim. Yorumlara ben de şaşırdım ama asıl şaşırdığım şey, gerçek manada tavsiye verebilen az kişi var. Yapamazsın edemesin deyip de neden yapamayacağımı anlatanlara, siz daha önce denediniz mi diye sordum ama hala cevap gelmedi. Gerçekçi olmak iyi hoş ama gerçekçi olmak sadece birine neyi neden yapamayacağını anlatmaktan ibaret değildir. Tek başıma nasıl var olabilirim ailem olmadan diyorum, ailen olmasaydı yetiştirme yurdunda olurdun zaten ya da ölüm aylığı alırdın gibi cevaplar geliyor. Ne kastettiğimi anladıklarına emin değilim.
ben de kadın erkek olayını anlamıyorum. geçinemem diyen ve geçinemeyen erkek yok ama kadınlar nasıl oluyor da geçinemiyor, ilginç.O fiyata abim karı koca gecinemiyor,kız kardeşim geçinmeye cslisiyor bana göre yaşamak değil yardım eden de yok bana iki çocuk dükkan masrafi 6bin yetmiyor,tek başıma olsam 2500bana yeterdi arkadaş İzmir de galiba bende Ankara'da yim buranın şartlarında bekar erkekler geçiniyor kadınlar gecinemeyiz diyor tartışma tabii istemiyorum öneride bulundum örnek verdim
teşekkürler. fatura konusunu da pek anlayamıyorum. biz şu an evde 5 kişiyiz, elektrik ve su faturamız toplam 500 tutmuyor. en fazla 400 diyelim o da çok kullanırsak. ama doğalgaz yok. doğalgaz hariç mi 500 dediniz acaba?1 arti 1 eve ciksaniz gayet iyi gecinirsiniz.15 bine uygun mobilyacilardan bir kosem koltuk alsaniz bir buzdolabi uygun fiyatlilar var camasir makinesi.bunlar en acil olanlar. Evden kullanilmayan bir haliyi goturun.bi milyonculardan bardak kasik catal tabaklarinizi alin.en acil seyleri ordan alin derim.15 bin boyle biter.maasinizin bin lirasi kiraya gitse.ki izmir merkez gibi yerde kuzenlerim 800 kira veriyor site icinde.bin kira olsa 500 faturalar.500 mutfak masrafin. Bir kac ay bisey alamassin ustune basina. E her ay ufak bir eksigini tamamlarsin evine. Boyle boyle duzenin oturacak alisacaksin.zamanla kyk kredin bitecek. Zamanla maaslara zamlar gelecek sende kendine geleceksin.ben cok planli programli oldgum icin o parayla gecinirdim.sana kalmis yani
çok haklsınız, teşekkür ederim :)İzmir'i bilmiyorum ama bir Ankara örneği verebilirim. Bir tanıdığım eşinden aldatma ve şiddet sebebiyle biri bebek olmak üzere iki çocuğuyla boşandı. Eşya olarak iki koltuk, çamaşır makinesi ve buzdolabı aldı eski evinden. Hiçbir geliri ve mesleği yoktu. Adi kocası da tedbir nafakasını bile geciktiriyordu. Bir kapıcı dairesine yerleşti. İki sene önce 200 liraydı kirası. Evden yaprak sararak, bir iki binanın çöpünü atarak geçindi. Şimdi küçüğünü ablasına bırakıyor, büyük okuldayken bina siliyor ve parasını kazanıyor. Yani sizin imkanlarınızla içinde bulunduğunuz durumu kabullenip o evde kalmanızı anlamlı bulmuyorum bence doğru bir karar vermişsiniz.
Ben de iki yıl yalnız yasadım bir müddet apartta kaldım çok uygun oluyordu fatura için ayrı ödeme yapmamak fakat ben kalabalık yaşamayı sevmediğim için eşyalı bir 1+1e çıkmıştım Konya'da. 500 kiraydı 800 lira yl kredi alıyordum. Part time çalıştığımla da mutfak alışverişimi yapıyordum. Gayet güzel geçirdim o zamanları
Yaşayabileceğinizi düşündüğünüz semtlerin eşyalı/eşyasız ev fiyatlarına bakmalısınız. Aradaki farka göre ikinci el eşya almak mı daha mantıklı onu hesaplarsınız. Şayet işinize yakın bir ev bulursanız yol parası vermekten kurtulursunuz. Masraf kısabileceğiniz şeyler kira ve yol olur. Mutfaktan çok kısılmaz bana göre. Ama yaz geliyor, kışlık hazırlık yaparak kışı daha az masrafla geçirebilirsiniz. Şunu söylemeliyim ki kira ve aidatın 50-100 lira bile az olması sizi çok rahatlatır. Mümkünse eşyalı/eşyasız ev kararı verin ve eşya alacaksanız spotçularda sıkı pazarlık yapın. Zaten öğrenci de yok. Ucuza kapatırsınız.
Sadece bu yoruma kadarki kısmı okudum, konunun gerisinde bir gelişme oldu mu bilmiyorum.Arkadaşlar gelen yorumlara istinaden şunu merak ediyorum o halde. Kocası ve ailesi olmayan genç bir kadın olsun mesela. Bu kadının elinde sadece 15 bin nakit para ve aylık 2500 lira maaş var. Bu kadına hayatını kurması için ne tavsiye verirdiniz? Türkiye’de elinde sadece bunlar olan genç bir kadın hiçbir kötü yola düşmeden, böbreğini satmadan, kimseden destek almadan nasıl yaşayabilir? Nedir yani aklı başında, bunu daha önce deneyimlemiş tavsiyeler istiyorum. Nedir bunun yolu, ek iş yapmak mı, meslek değiştirmek mi, nedir yani bunun cevabını biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim. Yazdığınız cevaplar evet gerçekleri yansıtıyor ama çıkış yolu vermiyor maalesef. Ben gerçekleri zaten biliyorum, çıkış yolu önerileri bekliyorum. Cidden yok mu bu siteden ailesi ve kocası olmadan yaşayabilen, tek başına da ayakta kalabilen bir kadın?
Artı bu yazdıklarım ayrı ev tutmak içindi. İzmir'i ve apart konseptini fazla bilmiyorum, eğer faturalar dahil düzgün bir apart bulabilirsen 1200 TL bandında, o zaman olabilir. En kötü geçinemez eve geri dönersin dünyanın sonu değil, eşyaları elden çıkarma vs derdi de olmaz.Sadece bu yoruma kadarki kısmı okudum, konunun gerisinde bir gelişme oldu mu bilmiyorum.
Öncelikle evet birçok kadın (hatta çocukla beş parasız boşananlar veya eşini kaybedenler de dahil) tek başlarına bir yolunu bulup yaşıyorlar. Çünkü başka alternatifleri yok ve bu nedenle senin yaşadığın aile sorunlarından kat kat fazlasını yaşayıp çok büyük maddi streslere göğüs geriyorlar. Büyük kısmı elinde olsaydı bu sıkıntıları yaşamamayı diliyor, bu da maddiyattan geçiyor. Buradaki hanımlar iki kötü seçenekten daha az kötü olanı evinde kalmak olduğu için daha büyük stresler yaşamayasın diye sana bu parayla geçinemezsin diyor. Seni anlıyorum ve istediğin şeyler çok değil ve de sonuna kadar hakkın, fakat hayatta her istediğimiz hemen olmuyor. Bu zamanda 2500 ile tek başına ayrı evde yaşamak kolay değil, o nedenle önerim gelirini biraz artırmak ve öyle ayrı eve çıkmak olur. Bu parayla ev geçindirenler nasıl yapıyor demişsin, 2500 ile bu zamanda kredi ödeyerek bebekle yaşamak imkansız, muhakkak aile desteği vs bişeyler vardır. Her ay da ay sonunu nasıl getireceğiz stresi cabası. Kaldı ki senin ailenden böyle bir destek gelmesi görünen çok zor.
30 yaşımdayım, ayrı evim düzenim var ama şükür iyi bir gelirim var da o yüzden, söylediğin rakamların 3 katından fazla. Başkasına muhtaç olmamak benim için önemli olduğundan çok alın teri döktüm. Nitekim kaygılarım gerçek de oldu 4 yıl önce boşandığımda cüzdanımla 350 TL ile evden ayrılmıştım, öyle icap etmişti. Gelirim iyi olmasına rağmen 6 ay kadar ailemle yaşayıp para biriktirdim, eşya kira taşınma depozito emlakçı parası bunlar epey tutar çünkü, elindeki 15 bin bir kısmına yeter sadece. Bu arada mutfağa şu kadar gider kiraya bu kadar gider şeklindeki matematik hesabıyla 2500 ile tek başına yaşayacağını öngörebilirsin ki ucu ucuna yaşarsın da. Akıllı harcama yapan bir kıza da benziyorsun zaten. Ama günlük hayatta beklenmedik giderler hep oluyor, o nedenle az da olsa birikim yapabilmen gerekiyor. Kendine hedef koy, önümüzdeki bir yıl içinde ayrı eve çıkacağım o nedenle gelirim min 3500 olmalı diye plan yap. Ek gelir veya iş değişikliği fark etmez. Allah gönlüne göre versin.
2500tl ye rahat gecinirsin eşyalı esyasiz fiyatları bilmiyorum orada ben 850 TL kira alıyorum evimden herşey var evimde, 1+1ev tutsan bu evin gaz 150_en fazla 200anca gelir normal yakarsan zaten evde durmazsin su elrktrik te az gelir yani hepsi 500yuz anca tutar yemek kısmı size kalmış yol kısmı ise ev işinize yakın olursa yada isyeri yol parası veriyorsa kar edersiniz ben olsam tek başıma rahat yaşardım kenardaki param bile erimezdi,bı abla vardı kocasından boşanmış eski komşum hala görüşüyoruz ara sıra herşeyini anlatır bana şuan 2bin TL geliri var nafakası içinde 4yasinda kızı var hickimsede destekçisi değil o bile geciniyo siz neden yapamayasiniz istersen yaparsın siz anladığım kararsız kalmissiniz hakkınızda hayırlısı.ben de kadın erkek olayını anlamıyorum. geçinemem diyen ve geçinemeyen erkek yok ama kadınlar nasıl oluyor da geçinemiyor, ilginç.
şöyle düşündüm, ilk etapta eşya almam, birikim zaten depozito, temel alışveriş gibi şeylere gidecek ama o paradan illa ki kalan olacak. hadi birkaç ay daha beklesem 20 bin lira param olsa. kenarda illa ki birkaç bin lira kalır. o kalanı da ekstra masraflar için saklayabilirim.Kendimi sizin yerinize koydum kesinlikle eşya satın almazdım 1+1esyali uygun fiyatlı bir daire kiralardım mümkünse iş yerinize yuruyus mesafesi olsun yol parasindan kurtulun
Ek iş vs de mümkünmüş gerisi gelir bence korkulacak bir şey görmedim ben yapabilirsiniz kesinlikle bir de biz 4 kişiyiz faturalarım doğalgaz hariç 400 olmuyor bile sizinkisi de en fazla 200 olacak demek bu bence
Tekrar söylüyorum bence yapılabilir ama eşya satın almayın
Dogalgazla beraberteşekkürler. fatura konusunu da pek anlayamıyorum. biz şu an evde 5 kişiyiz, elektrik ve su faturamız toplam 500 tutmuyor. en fazla 400 diyelim o da çok kullanırsak. ama doğalgaz yok. doğalgaz hariç mi 500 dediniz acaba?
doğagazla beraber 500 ise süper.Dogalgazla beraber