Anladım peki siz daha önce böyle bir şey deneyimlediniz mi? Gelirden bağımsız soruyorum çünkü 4000 bu ülkede kolay kazanılmıyor. Şu anki evim ve ailem olmasaydı ve 4000 gelirim olmasaydı ölmem gerekirdi o zaman :) cidden merak ediyorum bu sitede herkesin hayatı, maddi durumu süper mi, yorumlara baktıkça herkes rahat bi ben sorunluyum gibi geliyor.
Ben 2 sene kendi evimde yalnız yaşadım annemle falan aram çok iyidir ki biz evde 2 kadındık
Ben sadece kendim istediğim için ayrı eve çıktım Ayda bin küsür lira eve harcadım gelirim o zaman 3800 falandı.
Ben eşyaya ilk başta para vermedim. Akrabalarımdan tanıdıklarımdan toparladım
Daha sonra sıfır beyaz eşya aldım sadece onları yeniledim.
2500ün 1000 lirasını kiraya verirsen 500 de fatura ısınma vs desek geriye kalıyor 1000 lira. Daha mutfak masrafı saymadım.
Ya kiradan kısacaksın 700 800 bandına düşeceksin izmirde piyasa nasıl bilmiyorım ama ankarada 700 liraya evler pek ev gibi değil.
Sen nerede yaşayabilirsin mesele o
Nelerden feragat edebilirsin bakımsız ve soğuk evde mesela kalorifersiz evde kalabilir misin sorunun cevabı sende
Hergün ucuz yemek yapabilir misin evde
eğer 4000bin bandına çıkamıyorsan neden kısabilirsin?
Nasıl yaparsın bilmiyorum o yüzden...ama inşallah yapabilirsin fikir çok güzel yaşaması daha da güzel.
Benim sosyal hayatımda çok fazlaydı mesela dışarıda çok yedim içtim gezdim tatil vs
Ama kredi kartıma yüklendiğim çok oldu.
Zorlandığım da oldu çünkü hem evim olsun hem de istediğim gibi gezip görmek istiyordum onun için diyorum sana mesela banyosu eski evde yaşayabilir misin anlatabildim mi kriterine göre değişir ama 2500 lirayla çok zor. Üzgünüm.