Mardin'de N.Ç.'nin yaşadıkları hepimizin utancı oldu. 2002'de meydana gelen olayda o zaman 12 yaşındaki N.Ç. 24 kişinin tecavüzüne uğradı. 10 yılda yerel mahkemenin verdiği kararı Yargıtay kısmi olarak bozdu. Dava tekrar görüldü. N.Ç.'nin rızası var diye sanıklara yine en alt sınırdan ceza verildi. Utanç davasını ortaya çıkaran Hürriyet Dünyası'ndan Emel Armutçu, mahkemenin dün verdiği kararı yorumladı.
12 yaşındaki kızı fahişe ilan ettiler! - Hürriyet GÜNDEM
Hanımlar yorumlarınız nedir ?
Hukuk sisteminin kimlerin eline gectigini düsündügüm zaman hic de sasirmiyorum aslinda. Bir seylerin üzerini örtmenin kolayi var artik.
Dün derste demokrasiyi isliyorduk. Demokrasi elbette tartismali bir kavram fakat en azindan buna kafa yoran düsünürlerin bir araya getirdigi bazi kriterler var, bu kriterleri inceledigim zaman icim sizladi. Türkiye`nin demokrasiden bu kadar uzaklastigini ben bile fark etmemistim.
Hukuk sistemi de demokrasiyi olusturan en önemli parcalardan bir tanesi. Varin gerisini siz düsünün...
Bu yazida dikkatimi ceken iki sey oldu: “…yaşından küçük çocuğun rızasıyla cinsel ilişki”, 1926’dan bu yana, dünyanın en koyu yobaz, en ikiyüzlü, en adaletsiz “hukuk” cümlelerinden biri. #
Ama en önemlisi : Üstelik N.Ç., başka bir anlamda da yalnız değil; anlayanı, seveni çok. Ayrıca hatırlayın, başarılı bir hukuk öğrencisi. Ve asla bu kararları verebilenler gibi olmayacak.
(Bazi seyleri degistirmenin yolu iste buradan gecer.)
Bugün bu ülkede kötü olan ne varsa bunun sorumlusu biz kadınlarız.İşte bu yüzden kötü olan,adaletsiz olan ne varsa bizler yaşıyoruz.Bunu hak ediyoruz.
Açın bakın online forum takibe neler yazılıyor..Kimin umurunda..Hamile kalmak,zayıflamak,güzelleşmek konularına olduğu kadar ülkemizde yaşanan hangi olaylara
ilgi gösterip tepkimizi ortaya koyuyoruz..Benim ülkemde 11 yaşındaki kızlar 60 yaşındaki adamlarla zorla evlendirilirken ve bu töre denilen düzene kimse isyan edip sokaklara dökülmezken,neyin, kimler tarafından düzeltilmesi bekleniyor acaba? Dar kafalı,cahil,ortadoğu kültürüne sahip bu erkek egemen toplumda biz kadınlar haricinde kimlerin değişim yapması bekleniyor..Biz kadınlar,biz istersek her şey değişir.Buna inanın..
Hukuk öğrencisi olmaktan utanıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?