• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu rezillik hanımlar ? 12 yaşındaki kızı fahişe ilan ettiler!

kahter

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
31
0
0
İstanbul
Mardin'de N.Ç.'nin yaşadıkları hepimizin utancı oldu. 2002'de meydana gelen olayda o zaman 12 yaşındaki N.Ç. 24 kişinin tecavüzüne uğradı. 10 yılda yerel mahkemenin verdiği kararı Yargıtay kısmi olarak bozdu. Dava tekrar görüldü. N.Ç.'nin rızası var diye sanıklara yine en alt sınırdan ceza verildi. Utanç davasını ortaya çıkaran Hürriyet Dünyası'ndan Emel Armutçu, mahkemenin dün verdiği kararı yorumladı.

12 yaşındaki kızı fahişe ilan ettiler! - Hürriyet GÜNDEM

Hanımlar yorumlarınız nedir ?

Küfür etmemek için kendimi zor tutuyorum.

Tecavüz edenlere 5 ile 9 yıl hapis cezası verilmiş. Ne diyebilirim ki? Yazıklar olsun! Utanmadan "kendi rızası var" deniliyor. Hadi diyelim ki "13 yaşındaki bir çocuğun" rızası var. 13 yaşındaki bir "çocukla" birlikte olmak suç değil midir?

İşin kötü yanı bu tür olaylar devam edecek... Suçsuz olan suçlu olacak...

Hatırlar mısınız 3 yaşındaki Dilan' ı? Birilerinin korunması gerekiyordu. Bu yüzden olayın üstü örtbas edilmişti hani...

o sapıklar n.ç.ye dava açıp bir de kızı mahkeme cezaya çarptırırsa hiç şaşırmam

yargıtay da bu kararıyla kendi kendini lağvetmiştir zaten kapatsınlar boş yere masraf edilmesin yığınla hakime savcıya falan

Son düzenleme:
Hukuk sisteminin kimlerin eline gectigini düsündügüm zaman hic de sasirmiyorum aslinda. Bir seylerin üzerini örtmenin kolayi var artik.

Dün derste demokrasiyi isliyorduk. Demokrasi elbette tartismali bir kavram fakat en azindan buna kafa yoran düsünürlerin bir araya getirdigi bazi kriterler var, bu kriterleri inceledigim zaman icim sizladi. Türkiye`nin demokrasiden bu kadar uzaklastigini ben bile fark etmemistim.

Hukuk sistemi de demokrasiyi olusturan en önemli parcalardan bir tanesi. Varin gerisini siz düsünün...

Bu yazida dikkatimi ceken iki sey oldu: “…yaşından küçük çocuğun rızasıyla cinsel ilişki”, 1926’dan bu yana, dünyanın en koyu yobaz, en ikiyüzlü, en adaletsiz “hukuk” cümlelerinden biri. #

Ama en önemlisi : Üstelik N.Ç., başka bir anlamda da yalnız değil; anlayanı, seveni çok. Ayrıca hatırlayın, başarılı bir hukuk öğrencisi. Ve asla bu kararları verebilenler gibi olmayacak.
(Bazi seyleri degistirmenin yolu iste buradan gecer.)

Mardin'de N.Ç.'nin yaşadıkları hepimizin utancı oldu. 2002'de meydana gelen olayda o zaman 12 yaşındaki N.Ç. 24 kişinin tecavüzüne uğradı. 10 yılda yerel mahkemenin verdiği kararı Yargıtay kısmi olarak bozdu. Dava tekrar görüldü. N.Ç.'nin rızası var diye sanıklara yine en alt sınırdan ceza verildi. Utanç davasını ortaya çıkaran Hürriyet Dünyası'ndan Emel Armutçu, mahkemenin dün verdiği kararı yorumladı.

12 yaşındaki kızı fahişe ilan ettiler! - Hürriyet GÜNDEM

Hanımlar yorumlarınız nedir ?

sapkınlıktan başka bırsey değil! kendı aılelerının basına boyle bırsey gelse erkek kesılırler ortalıkta. el kadar cocugun gunahına gırmek ona ıftıra atmak nasıl bir ahlaksızlıktır... insan degıller gercekten :(

söyleyecegım cok sey var ama soylersem ban yerım
tek kelımeyle Allah kahretsın bu kararı verenlerı

Hukuk sisteminin kimlerin eline gectigini düsündügüm zaman hic de sasirmiyorum aslinda. Bir seylerin üzerini örtmenin kolayi var artik.

Dün derste demokrasiyi isliyorduk. Demokrasi elbette tartismali bir kavram fakat en azindan buna kafa yoran düsünürlerin bir araya getirdigi bazi kriterler var, bu kriterleri inceledigim zaman icim sizladi. Türkiye`nin demokrasiden bu kadar uzaklastigini ben bile fark etmemistim.

Hukuk sistemi de demokrasiyi olusturan en önemli parcalardan bir tanesi. Varin gerisini siz düsünün...

Bu yazida dikkatimi ceken iki sey oldu: “…yaşından küçük çocuğun rızasıyla cinsel ilişki”, 1926’dan bu yana, dünyanın en koyu yobaz, en ikiyüzlü, en adaletsiz “hukuk” cümlelerinden biri. #

Ama en önemlisi : Üstelik N.Ç., başka bir anlamda da yalnız değil; anlayanı, seveni çok. Ayrıca hatırlayın, başarılı bir hukuk öğrencisi. Ve asla bu kararları verebilenler gibi olmayacak.
(Bazi seyleri degistirmenin yolu iste buradan gecer.)

valla bir yerde okumuştum sanırım ekşi sözlükte okudum '' demokrasinin o kadar ilerlemesi o kadar ilerlemesi ki artık gözden kaybolması '' diye çok doğru.

gerçi bu tarz davalarda yıllardır hukuk sistemi böyle işliyor bundan 20 sene önce de kırmızı ruj sürmek tecavüzcüye davetiye çıkarmak sayıldığından tecavüzcü için hafifletici sebep teşkil ediyordu

erkek egemen toplumun erkek egemen sözde hukuku nasıl adalet sağlasın

bazen çok yoruluyorum bu ülkede yaşamaktan...................

bi bezginlik geliyor üstüme galiba toplumun tümünde bu problem olduğu için bunlar başımıza geliyor:31:

redhack konuya çok güzel noktayı koymuştur....

güzel işler yapan çocukları seviyorum

Bugün bu ülkede kötü olan ne varsa bunun sorumlusu biz kadınlarız.İşte bu yüzden kötü olan,adaletsiz olan ne varsa bizler yaşıyoruz.Bunu hak ediyoruz.
Açın bakın online forum takibe neler yazılıyor..Kimin umurunda..Hamile kalmak,zayıflamak,güzelleşmek konularına olduğu kadar ülkemizde yaşanan hangi olaylara
ilgi gösterip tepkimizi ortaya koyuyoruz..Benim ülkemde 11 yaşındaki kızlar 60 yaşındaki adamlarla zorla evlendirilirken ve bu töre denilen düzene kimse isyan edip sokaklara dökülmezken,neyin, kimler tarafından düzeltilmesi bekleniyor acaba? Dar kafalı,cahil,ortadoğu kültürüne sahip bu erkek egemen toplumda biz kadınlar haricinde kimlerin değişim yapması bekleniyor..Biz kadınlar,biz istersek her şey değişir.Buna inanın..

Bugün bu ülkede kötü olan ne varsa bunun sorumlusu biz kadınlarız.İşte bu yüzden kötü olan,adaletsiz olan ne varsa bizler yaşıyoruz.Bunu hak ediyoruz.
Açın bakın online forum takibe neler yazılıyor..Kimin umurunda..Hamile kalmak,zayıflamak,güzelleşmek konularına olduğu kadar ülkemizde yaşanan hangi olaylara
ilgi gösterip tepkimizi ortaya koyuyoruz..Benim ülkemde 11 yaşındaki kızlar 60 yaşındaki adamlarla zorla evlendirilirken ve bu töre denilen düzene kimse isyan edip sokaklara dökülmezken,neyin, kimler tarafından düzeltilmesi bekleniyor acaba? Dar kafalı,cahil,ortadoğu kültürüne sahip bu erkek egemen toplumda biz kadınlar haricinde kimlerin değişim yapması bekleniyor..Biz kadınlar,biz istersek her şey değişir.Buna inanın..

...dedi ve forum takip eskisi gibi akmaya devam etti.

Bir şeylerin değişeceği konusunda hiç umudum yok. Bi değişim olacaksa da bunu kadınların yapacağını sanmıyorum

Hukuk öğrencisi olmaktan utanıyorum..

Türkiye de hukuk ile ilgili emin olduğum tek şey artık bir hukukun olmaması..

N.Ç de bunun belki de en acıklı ama en iyi kanıtı..

Sadece bu kararı verenleri / o adam diye gezenleri Allaha havale ediyorum.

Bin beter acılar yaşarlar inşallah..

Bu mahkemede çıkan sonucun anlamı şudur; Sanıklara alt sınırdan ceza verildiğine göre,a)İlgili suç tam manası ile işlenmemiştir!! b) 12 yaşındaki kızın ağır tahriki vardır!!
c)12 yaşındaki kız, isteyerek ve bilinçli olarak suçun işlenmesine katkı sağlamıştır!! d) Diğer hafifletici sebepler!!

Neresinden bakarsanız bakın, 12 yaşındaki bir kız çocuğu ile cinsel ilişkiye girmenin gerekçeleri bir ölçüde ''makul''
karşılanmıştır..

Bu karar, halkın çoğunluğunda, görmezden gelinerek karşılık bulacak bir karardır..Neden mi?
1) Yolun yolcusuymuş zaten ayol!!
2) Su testisi su yolunda kırılır.. (Eski bir alıntı:Hıncal uluç)
3) Ailesi nerdeymiş bu kızın!!
4) Benim kızımın başına niye gelmiyor da..... bla bla bla...
5) Ne olacak bu ülkenin hali..Bu yaştaki kızlar bile......

Biz ne zaman bu kadar vahşi bir topluluk olduk? Hep mi öyleydik yoksa? Bunları söyleyen ya da söylemeyip aklından geçirenlerin çoğunluğu kadınlardan oluşuyor!! Ata erkil toplumun bize dayattığı abuk sabuk her şeye sahip çıkan da bizleriz,bu dayatmaların en yılmaz savunucuları da bizleriz..Dünyanın en kişiliksiz ve silik kadın toplumunun içinde yaşamaktan asıl ben utanıyorum..

o adamların kızları varsa yada olursa acaba içleri rahat edecek mi ? "bizim gibi sapık heriflerden çok var bizim kıza birşey ederler mi ? " yada kızlarına birşey olursa " bizim kızın rızası vardı" derler mi ... bu dünyada ceza almadınız evet ama çocuğunuzun acısıyla sınanmayacağınız ve öbür tarafta bile yatacak yeriniz olmadığını düşünür müsünüz? pardon.. bu kadar sapık herifler çocuklarını kendi "rızalarıyla" kendi gibi heriflere servis eder zaten !!

umarım ki n.ç. hayatındaki bu olayı unutmasa da acısı diner ve ilerde hakim olduğunda kendi gibi masum insanları bu sapıklardan korur !

'' Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar ''

Adeleti sağlamak zorunda olan merciler alsınlar bakalım bu kararları , sonra insanlar sokağa dökülsün , bir de onları nezaret paklasın .

N.Ç henüz 13 yaşındayken 2 adet kahpenin tuzağına düşürülmüştür .Bu kadınlar 3-5 yıl sonra yine çıksınlar , çıksınlar ki o 25- 30 ciğersiz gibi dışarıda bekleyenlere yeni N.Ç ler bulunsunlar!

Bu mudur ?

İsyan da etsek , olamaz da desek ...budur !

bu memlekette insan sayısı azalmış iyice
nefret ediyorum ya ALLh belalarını versin
...........

Back