"Bu Resim Senin mi?"başlıklı E-Maili sakın açmayın!

E

emdev

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi emdev
mailime bilgi olarak geldi,sizinde bilgilenmenizi istedim.
yanlız bana bu mail bi kaç sene önce gelmişti ve ben açmıştım sanırım.eyvahedigeldismile
ama içindeki linke tıkladım mı tıklamadım mı onu hatırlamıyorum :uhm: size hiç geldi mi?

UYARI....

"Bu resim senin mi?" yazılı iletiyi sakın açmayın!!

"Bu resim senin mi?" Sakın bu mesajı tıklama yın!!!

Türkiye Bileşim Güvenliği Derneği internet kullanıcılarını uyardı. Rus kaynaklı olduğu tahmin edilen yeni bir internet vurgunu başlatıldı.

MSN aracılığı ile gönderilen "bu resim senin mi? www. designportal. com /resimleri. php?id= murat??? @hotmail.com"

isimli mesaj yeni bir internet soygunu anlamına geliyor.

Faruk Kekevi 'hayalet mesaj'la ilgili şu açıklamayı yaptı; "Mesaj tıklanınca bilgisayarınıza gizli bir "keylogger" isimli hayalet program yüklemiş oluyor.

Sizin hiçbir şeyinizden haberiniz olmadan bilgisayarınız üzerinizden her bir klavyeye dokunuşun hareket leri bu internet dolandırıcılarına geçiyor.

Virüslerden daha tehlikeli bu trojen'ler için internet kullanıcılarının daha dikkatli olmasını istiyoruz."

ınternet üzerinden yaptığınız tüm banka işlemleri ve şifreleri bu program sayesinde programın yönlendirdiği kişiye gidiyor.

Bu link yüzünden Türkiye'de binlerce kişinin zarar göreceği belirtiliyor. Bu organizasyon virüslerden daha tehlikeli ve bilgisayardan ancak başka bir program kullanılarak çıkartılabiliyor.

Orhan Uğuroğlu
Genel Yayın Koordinatörü

kaynak :http://www.haberturk.com/haber.asp?id=86849&cat=210&dt=2008/07/20

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Konu Sahibi emdev
zincir mailleri paylasmiyoruz arkadasim konuyu simdilik kilitliyorum ...

bi haber kaynagi vermeniz gereklidir ...
haber kaynagi elinizde mevcutsa bana ozelden ulasip acalim konunuzu ; )

guzel paylasimlar ...

• Konu Sahibi emdev
böyle bi mail alan olmadı sanırım benden başka bilmiyorumkismile

• Konu Sahibi emdev
Benim msn e geliyodu bi ara acmıyodum tabi.

• Konu Sahibi emdev
bana da gelmiş mesajı açtım ama verdiği linki açmadım
birşey olmuş mudur? olduysa nasıl düzeltebilirim? :sinifsinif:

• Konu Sahibi emdev
ben aldm ve açtm nolcak şimdi:sinifsinif:
ama linke tıkamadm vegöndereni engelledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…