- 7 Mart 2011
- 791
- 54
cnm seviyorum ben kendim yapmayı oyüzden zoruma gitmiyor ya eğleniyorum hattaGüzel renkler ama direkt olarak bir boyayla ve kendinizin yapması çok zor eğer dip boyası ile uğraşabilirim diyorsanız kuaför yolu görünüyor gibi :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
cnm seviyorum ben kendim yapmayı oyüzden zoruma gitmiyor ya eğleniyorum hattaGüzel renkler ama direkt olarak bir boyayla ve kendinizin yapması çok zor eğer dip boyası ile uğraşabilirim diyorsanız kuaför yolu görünüyor gibi :)
cnm yaptım boyayı ben bu doreliği seviyorum yani turunculuk dediğini yapan dorelik oluyo oda benim istediğim bişey aslında her ne kadar yüklediğim fotolar küllü sarıya yakın olsada ona biraz daha zaman sonra geçmeye karar verdim şimdi bundan bi ton daha açık güzel bi renk oldu teşekkürler cevabın içinbana sorarsan karışım yapma ilk bata bu kızıllıgı yok etmen gerk8.1 le boyaman gerek
canım teşekkür ederimmtam da flashsız olanın uclarındakı renk o kadar guzel ki
rica ederımm =)canım teşekkür ederimm
Aslında boya boyayı hiç bir zaman açmaz; açtığı sizin saçınızda hala bulunan doğal renginizdir. Örneğin doğal saç renginizin orta kahverengi 4 numara olduğunu farz edelim. Saçınızı ilk boyadığınızda ise kumral 6 numara olacak şekilde boyanmış olsun. Bu durumda saçınızda kullanılmış boyanın pigmentleri ile birlikte hala 6 ya da 7 seviyesinde doğal pigment mevcuttur. İkinci boyama sırasında ise 10 numara boya kullanırsanız bu boya-oksidan bileşimi saçınızdaki doğal pigmentleri açtığı için saçınız daha açık bir renge - büyük olasılıkla 8 seviyesine yaklaşarak- boyanır. Siz de boya boyayı açıyor dersiniz.cevabınız için teşekkür ediyorum ama deneyimlerimce boyanın boyayı açtığını söyleyebilirim ve açıcı uygulamadanda açık renk boyalarla boyandığında saçın açıldığına şahit olmuşluğum vardır bakalım başka ne gibi öneriler gelicek iyi geceler
O zaman sorun yok :)cnm seviyorum ben kendim yapmayı oyüzden zoruma gitmiyor ya eğleniyorum hatta
yok canım ne ukalalığı aşk olsun sen güzelce açıklamışsın senin ne demek istediğini de çok iyi anlıyorum benim saçımda hiç boya olmadığı için boyadığım boyalarla saçımın rengi açılıyor bende bunu boya boyayı açar yorumuyla dile getirmişim evet saçımda boya var koyu kestane olan saçlarımı 10.1 ve 9.5 karıştırarak ilk kez boyamamda bu rengi elde ettim şimdide bunun üstüne 10.1 le 7.65i karıştırarak bundan daha açık bi ton elde ettim Koyu renk hiç istiycemi sanmıyorum ama inşallah oyle bi delilik yapmam ileride yoksa demekki bi daha boya boyayı açar felsefem gerçekleşmicek çok teşekkürler uzun cevabınız için iyi günler dilerimAslında boya boyayı hiç bir zaman açmaz; açtığı sizin saçınızda hala bulunan doğal renginizdir. Örneğin doğal saç renginizin orta kahverengi 4 numara olduğunu farz edelim. Saçınızı ilk boyadığınızda ise kumral 6 numara olacak şekilde boyanmış olsun. Bu durumda saçınızda kullanılmış boyanın pigmentleri ile birlikte hala 6 ya da 7 seviyesinde doğal pigment mevcuttur. İkinci boyama sırasında ise 10 numara boya kullanırsanız bu boya-oksidan bileşimi saçınızdaki doğal pigmentleri açtığı için saçınız daha açık bir renge - büyük olasılıkla 8 seviyesine yaklaşarak- boyanır. Siz de boya boyayı açıyor dersiniz.
Ancak, açılmış saçınızı daha koyu bir renge boyarsanız; örneğin 8 seviyesine getirilmiş saçlarınızı 5 numara ile boyadıysanız; sonradan boya ile saçınızın rengini açmada sorun yaşarsınız. Açılmış saçın koyu renge boyanması sırasında daha önce saçınızdan silinmiş olan tüm doğal pigmentlerin yerini boyanın yapay pigmentleri doldurur ve bu pigmentleri boya açamaz.
Doğal kahverengi saçlarını sarı yapıp; sonra sıkılıp koyu renk deneyip; arkasından sarı saçlarımı özledim diye saçlarını açık renk boya ile boyayan ve "saçlarım mahvoldu" diye onlarca başlık açmış olan arkadaşların sorununun kaynağı budur.
Saç boyama aslında oldukça bilimsel bir konu olmakla birlikte el yordamı ile öğrenilen bir konu olarak algılandığı için kuaförler elinde bile büyük sorunlar yaşanılıyor ne yazık ki. Bu foruma pek çok insan sorun yaşadığı için çare aramak üzere geliyor ama bunu yaparken bile çok yüzeysel bir şekilde yaklaşıyorlar. Yanılıyorsam kusura bakmayın ama fotoğrafınızdan anladığım kadarı ile saçınız ilk halinde de boyalı. Sorunuzu sorarken bu durumdan hiç bahsetmemişsiniz. Ne doğal saç renginiz yazılı ne de boyalı saçınızın ne olduğu. Burada sizi örnek olarak aldım ama soru soran nerdeyse her arkadaş aynı şekilde soru soruyor. Size istediğiniz saçı elde edebilme yolu ancak bu veriler elde olursa söylenebilir.
Uzun yazdım. Umarım ukalalık ediyorum diye algılamamışsınızdır. Saçınızı boyadığınızı ve hoşunuza gittiğini yazmışsınız. Güzel günlerde kullanın.
Aslında boya boyayı hiç bir zaman açmaz; açtığı sizin saçınızda hala bulunan doğal renginizdir. Örneğin doğal saç renginizin orta kahverengi 4 numara olduğunu farz edelim. Saçınızı ilk boyadığınızda ise kumral 6 numara olacak şekilde boyanmış olsun. Bu durumda saçınızda kullanılmış boyanın pigmentleri ile birlikte hala 6 ya da 7 seviyesinde doğal pigment mevcuttur. İkinci boyama sırasında ise 10 numara boya kullanırsanız bu boya-oksidan bileşimi saçınızdaki doğal pigmentleri açtığı için saçınız daha açık bir renge - büyük olasılıkla 8 seviyesine yaklaşarak- boyanır. Siz de boya boyayı açıyor dersiniz.
Ancak, açılmış saçınızı daha koyu bir renge boyarsanız; örneğin 8 seviyesine getirilmiş saçlarınızı 5 numara ile boyadıysanız; sonradan boya ile saçınızın rengini açmada sorun yaşarsınız. Açılmış saçın koyu renge boyanması sırasında daha önce saçınızdan silinmiş olan tüm doğal pigmentlerin yerini boyanın yapay pigmentleri doldurur ve bu pigmentleri boya açamaz.
Doğal kahverengi saçlarını sarı yapıp; sonra sıkılıp koyu renk deneyip; arkasından sarı saçlarımı özledim diye saçlarını açık renk boya ile boyayan ve "saçlarım mahvoldu" diye onlarca başlık açmış olan arkadaşların sorununun kaynağı budur.
Saç boyama aslında oldukça bilimsel bir konu olmakla birlikte el yordamı ile öğrenilen bir konu olarak algılandığı için kuaförler elinde bile büyük sorunlar yaşanılıyor ne yazık ki. Bu foruma pek çok insan sorun yaşadığı için çare aramak üzere geliyor ama bunu yaparken bile çok yüzeysel bir şekilde yaklaşıyorlar. Yanılıyorsam kusura bakmayın ama fotoğrafınızdan anladığım kadarı ile saçınız ilk halinde de boyalı. Sorunuzu sorarken bu durumdan hiç bahsetmemişsiniz. Ne doğal saç renginiz yazılı ne de boyalı saçınızın ne olduğu. Burada sizi örnek olarak aldım ama soru soran nerdeyse her arkadaş aynı şekilde soru soruyor. Size istediğiniz saçı elde edebilme yolu ancak bu veriler elde olursa söylenebilir.
Uzun yazdım. Umarım ukalalık ediyorum diye algılamamışsınızdır. Saçınızı boyadığınızı ve hoşunuza gittiğini yazmışsınız. Güzel günlerde kullanın.
canım saçında boya varmı yokmu eğer boya yoksa senin istediğin renk 6 tonlarında sanırım ama ilk boyaman olacağı için koyu yapmamanı öneririm 7.1 ile boyayabilirsin yansıma olarak ne istediğinde önemli tabi ama genel olarak ilk önce koyuyla değil açıkla boyamanMerhaba arkadaşlar benim doğal saç rengim koyu kestane siyaha yakın, koyu kumrala boyamak istiyorum sizce saçımın rengi daha çok koyu olur mu? Yoksa boya tutar mı?