<div class="bbWrapper">Birincisi;<br />
<br />
Bahsettiğiniz programları kullanmak ne derece etik tartışılır. (tabi evladınızın güvenliği vs. tehlikede değilse)<br />
Bilemiyorum ama belki de sırf kuruntularınız yüzünden birisinin gizli bilgilerini okumak istiyorsunuz ama birisi sizin mektubunuzu, günlüğünüzü okusa dünyayı başına yıkarsınız.<br />
Ayrıca 3. kişilerin yani takip ettiğiniz kişilerin yazıştığı kişilerin de yazışmalarını okuyorsunuz. <br />
Düşünsenize siz (A kişisi olarak) birisi ile (B Kişisi) yazışıyorsunuz ve yazıştığınız B kişisinin eşi arkadaşı kardeşi her ne ise bir C kişisi sizin yazışmalarınızı okuyor. Sizin dünyadan haberiniz yok. <br />
<br />
Bu durumda da siz o C kişisisiniz ve sadece B kişisinin değil A kişisinin de mağduriyeti var ortada.<br />
<br />
İkincisi;<br />
<br />
Bahsettiğiniz tip yazılımları geliştiren kişiler siz değilsiniz. O programlar o bilgisayardaki bilgileri mail yolu ile yazılımcıya vs. gönderirler. <br />
Ve siz ava gittiğinizi sanarken avlanırsınız..<br />
<br />
Ahkam kesmek istemiyorum, durumlarınızı ve neden takip ettiğinizi de bilmiyorum ama eğer şüphe üzerine eşinizi, erkek arkadaşını takip edeceğiniz bir durum varsa o ilişki çoktan bitmiştir. Ben beni seven birisinin benden şüphe etmesini kabul edemem takip etmesini affetmem. <br />
Kendinizi takip ettiğiniz kişinin yerine bir koyun! Ha zaten hak eden birileri ise ne işiniz var onlarla?</div>