Kız İsteme Bu pazar istemeye gelecekler... Yardım!..

cigdemcrocus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2011
13
0
36
41
Ankara
Merhaba arkadaşlar bu pazar sevgilimin ailesi geliyor. Tanışma ve isteme birlikte olacak. Manisadan Ankaraya gelecekler ve biz yemekli düşünüyoruz ancak neler yapsak karar veremedik. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bu pazar sevgilimin ailesi geliyor. Tanışma ve isteme birlikte olacak. Manisadan Ankaraya gelecekler ve biz yemekli düşünüyoruz ancak neler yapsak karar veremedik. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yemekli olmasi zaten dogru olani bence, büyük ihtimalle yüzük de takilir. Eger yemek konusunda yardim istiyorsan, ben bi gün önceden hazirlanabilir yemekler öneririm: Sarma, dolma, börek, hatta icli köfte (geldikleri gün hemen kizartir/kaynatirsiniz), sütlü bi tatli (ama tatli getirirle büyük ihtimalle, risk alip yapmayabilirsiniz)
Corba, pilav filan zaten cabuk olur. Bir de etli bi yemek ve salata. Ben o güne cok is birakmamanizi öneririm.

Ben böyle bi yardim bekledigini düsündüm, ama yanilmissam da kusura bakma :)

Teşekkür ediyorum. Evet yemek konusunda yardım istemiştim. İnşallah kazasız belasız atlatırız Yüzük takılmayacak henüz tanışma ve isteme bir arada olacak kısmetse yalnız annem çok taraftar değil her anne gibi endişeleri var ve bu endişeler banada yansıdığı için doğru bir karar mı diye düşünüp duruyorum Rabbim hakkımda hayırlısını nasip etsin inşallah..

Görücü usülü mü olacak canim? Annenden etkilenecek kadar az taniyorsan zaten, bence kesinlikle cabuk karar verme. Adi konulduktan sonra gei dönmesi hem senin icin hem de ailen icin daha zor olacaktir.
Ama umarim endiselerin yersizdir ve cok güzel bir gün gecirirsin. :109:
Bi de böyle günler icin kesinlikle rahat giysiler gerekiyo. SIk olayim derken kahve faslini kaciriyoruz, o anki heyecanla cok zorluyo cok.:82:

Canım görücü usulü değil 4 senedir görüştüğüm adam.. Gün çok güzel başladı, hoşgeldinler beşgittinler ,yemek faslı çaylar börekler çörekler herkes gülüyor eğleniyor kahve faslı desen öyle neyse kararınızı bekliyoruz denilerek gittiler.. Annemin ve kardeşimin tepkisi '' Bunlardaki rahatlık ne böyle, terbiyesizler !... '' şaşırdım kaldım vallahi..

Annemden etkilenme sebebim benim anne ve babam ben 3 yaşındayken ayrılmışlar ve annem o günden beri (26 senedir ) beni ve kardeşimi tek başına büyüttü.. Baba (!) mı yolda görüyorumdur belki ama tanımam bilmem aramaz sormaz.. Annem hem baba oldu hem anne hem arkadaş.. Emeği çok üzerimizde şimdi benim sevgilim tütün eksperi ve adıyamanda çalışıyo oraya gidecek olmam tedirgin ettiği için annemi her şeye önyargılı yaklaşıyo Ahmet anne,abla ve babasını manisadan alıp ankaraya getirdi 7 saat yol apartmanın garajında gömleğini değiştirmiş inanın buna bile ''saygısız burda değiştirmiş gömleğini, bu çocuktaki özgüven bu rahat tavırlar senden kaynaklıyo'' dedi Oysa dayımlar yengemler bu sana duyduğu saygıdan yol boyu üzerinde olan gömlekle çıksaydı yukarı asıl o zaman rahat ve nasıl kendine bu kadar güveniyo demen gerekirdi dediler ama nafile... Annesi bizim adetlerimizi boşverin biz size uyacağız demiş anneme inanın o bile problem oldu.. Boşverin demek ne demekmiş, ne saygısızlıkmış...

Bu durumda ne yapacağım bilmiyorum... Rabbim doğru yolu göstersin diye dua etmekten başka çarem yok...

Annenin ve kiz kardesinin tutumlarinin nedenini ben de anlayamadim. Hani sen sevdigin icin farkedemedin birseyleri dicem, o da degil. Gereksiz sorunlar cikariyorlar gibi. Bence biraz agirligini koymalisin. Eger gercekten seviyor, istiyorsan annen senin secimine saygi göstermeli. Ama sen ikilemde oldugun ve cabuk etkilendigin icin onlar da akillarina geleni cok rahat söylüyorlar.
Annenle tartismadan onu kirmadan, güzellikle anlatip "kendi istedigini" yapmalisin. Annenin istedigi biriyle olmaz ki, senin hislerin önemli.
Bence sevgilin ve ailesinin bi hatasi yok gibi anlattiklarinda. Hatta "bizim adetleri bosverin" derken annenin aksine ben büyüklük gösterdiklerini düsünüyorum.

Diyorum ya herkes öyle söylüyo ama annem ve kardeşim (kardeşim erkek bu arada ) bizim gönül rızamız yok aile çok rahat sanki onlar kız tarafı biz erkek tarafıyız herşeye oldu gözüyle bakıyolar diyo başka bişey demiyo Sen gelenlere 7-8 çeşit yemekli sofra kur, ardından çay ve yanında yine ikram koy ardından kahve içir gül eğlen sonra aile rahat de :2: vallahi anlayamıyorum niye böyle yapıyorlar.. Sevgilimin ailesi manisanın köyünde kalıyolar neymiş evlenip işler yolunda gitmediğinde ahmet ben babamın evine yerleşiyorum derse ben ne yaparmışım o hayata alışabilecekmiymişim, kardeşim diyoki adam kıl belli bak gör nikahtan sonra 360 derece değişecek bu adam o zaman böyle onu ve ailesini savunduğuna pişman olacaksın kısmetine mani olmak istemem ama benim rızam yok :2: inanın ne yapacağım ne diyeceğim bilemedim...
ahmetin annesi babası ilk andan itibaren kızım zahmet veriyoruz kusura bakma kızım eline ayağına sağlık kızım hakkını helal et dediler başka bişey çıkmadı ağızlarından birde bizimkilere bak
Allah yardımcım olsun doğru yolu doğru kararı vermeme yardım etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…