Örgü bu patiğe bayıldım nasıl yapılır bilen var mı??

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

dogan_75

Guru
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
261
16
49
$167845_192968094064915_191625990865792_629451_7073967_n.jpg

bu patiğe bayıldım nasıl yapılır bilen var mı??

Ayy harika gerçekten,babaanneme göstereyim bunu ben hemen çıkarır örneğini ve yapar..

örgüsünü kare olarak yapmışlar.
topuk ve uç kısmını birleştirip dikmişler.
bant örüp dikmişler ve çiçek motifiyle süslemişler.
umarım anlatabildim. çok güzl göünüyo bende mi örsem acaba. :KK6:

eğer yaparsan daha açık anlatır mısın. evet kare örülüp uçları ve topuklarından dikliyormuş. ben de deneyeyim bakalım böyle güzel olacak mı bi de haroşa mı bu örgü ??

Son düzenleme:
evet haroşa bu kare örülmüş bitirişleri sıkı yapılmış ama gergin olsun diye sonra baştan ve topuktan dikilmiş kalın iple ve ona orantılı kalın bi şişle örülmüş ve yandaki bantı da gözükmüyo ama ayrı örüpte dikmek yerine bence ordan iç taraftan ilmek çıkarılıp örülse daha güzel bi görüntü olur anlayabildiğim kadarıyla böyle

şimdi aklıma geldi ya da bant kısmı için mesela kare yaptın ve boyutu tamam sana göre diyelim bitiriceksin artık örgünü mesela ayağına tutup şöyle göz kararı bantın geliceği yeri tespit edip bitirmeye başla ilmeklerden atıyorum 10 ilmek bitirsdin sonraki 10 ilmeği bitirme onları ör ve 10 ilmeği örmeyi bitirdikten sonra kalan ilmekleri bitir böylece örgü de sadece 10 örülücek ilmek kalır karenin daha baş tarafında bi yerde onu örieye devam edip boyu istediğin yere geldiğinde onlarıda diğerleri gibi bitirebilirsin umarım karşık olmadı :KK1:

şimdi aklıma geldi ya da bant kısmı için mesela kare yaptın ve boyutu tamam sana göre diyelim bitiriceksin artık örgünü mesela ayağına tutup şöyle göz kararı bantın geliceği yeri tespit edip bitirmeye başla ilmeklerden atıyorum 10 ilmek bitirsdin sonraki 10 ilmeği bitirme onları ör ve 10 ilmeği örmeyi bitirdikten sonra kalan ilmekleri bitir böylece örgü de sadece 10 örülücek ilmek kalır karenin daha baş tarafında bi yerde onu örieye devam edip boyu istediğin yere geldiğinde onlarıda diğerleri gibi bitirebilirsin umarım karşık olmadı :KK1:

ben ne demek istediğini anladım evet o şekilde örürsem daha muntazam olur. deneye deneye yapacam mutlaka..yarın kalın bir ip alıp başlayayım 5 numara şiş iyi olur mu ipten te çok anlamam bakarım bişeyler teşekkür ederim canım

ayy ben de geçen yıl beğenmiştim bunu.kayınannişime fotoğrafını götürücem de örecek bana.ama sürekli unutuyorum

X