• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu panik atak mı ?

carars

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2018
13
2
6
26
3 haftadır ara ara başıma gelen bir şeyi kısaca anlatmak istiyorum ....
Yazdan beri stresli bir süreçten geçtim her sey yoluna girdi vs bir şekilde zaman geçti geçen haftalarda ani bi üzüntü ve sinir yaşadım bir anda nefes alış verişim hızlandı nefesimi kontrol edememeye başladım yüzüm uyuşmaya başladı istemsiz ağlamaya başladım kendimi sakinleştirmeye çalışarak atlattım yavaş yavas uyuşmaşarım geçti yorgunluk çöktü ve rahatladım şimdi o günden beri ne zaman aşırı sinirlensem üzülsem veya sinirlerim hırpalansa bu durumu yaşıyorum nedir bu bilgisi olan var mı ? Psikiyatriye mi gitmem gerekir sanki panik atak gibi geldi bana.. yoksa başka bi alan doktorunamı? Bu durumu yaşayınca kendimi o kadar aciz ve kötü hissediyorum ki tarifi yok... yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Daha once ben de yasadim. Panik atak degil de kendini sıkıp, cok hizli nefes almaktan oluyor galiba. Benim de nefesim asiri hizlanmisti ve sonrasinda Ellerim ve cenem, agiz bolgemde uyusmalar baslamisti. Kendini serbest birakinca geciyor.
Panik atakta var ben de o daha farkli ortaya cikiyor.

Daha once ben de yasadim. Panik atak degil de kendini sıkıp, cok hizli nefes almaktan oluyor galiba. Benim de nefesim asiri hizlanmisti ve sonrasinda Ellerim ve cenem, agiz bolgemde uyusmalar baslamisti. Kendini serbest birakinca geciyor.
Panik atakta var ben de o daha farkli ortaya cikiyor.
Peki psikiyatra gitsem bi çözüm olabilir mi ? Çünkü artık ciddi derecede hayat kalitemi etkiliyor istemsizce en ufak şekilde böyle bir tepki veriyor vücudum

Peki psikiyatra gitsem bi çözüm olabilir mi ? Çünkü artık ciddi derecede hayat kalitemi etkiliyor istemsizce en ufak şekilde böyle bir tepki veriyor vücudum

Devamli oluyorsa gidin elbette sadece yasam kalitesi degil vucudunuza da zarar.

Yazdan beri stresli bir süreçten geçtim her sey yoluna girdi vs bir şekilde zaman geçti geçen haftalarda ani bi üzüntü ve sinir yaşadım bir anda nefes alış verişim hızlandı nefesimi kontrol edememeye başladım yüzüm uyuşmaya başladı istemsiz ağlamaya başladım kendimi sakinleştirmeye çalışarak atlattım yavaş yavas uyuşmaşarım geçti yorgunluk çöktü ve rahatladım şimdi o günden beri ne zaman aşırı sinirlensem üzülsem veya sinirlerim hırpalansa bu durumu yaşıyorum nedir bu bilgisi olan var mı ? Psikiyatriye mi gitmem gerekir sanki panik atak gibi geldi bana.. yoksa başka bi alan doktorunamı? Bu durumu yaşayınca kendimi o kadar aciz ve kötü hissediyorum ki tarifi yok... yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Tatlım acil bir kardiyoloji bölümüne git. Belki kalp kaslarında bişey vardır kesinlikle git

Tatlım acil bir kardiyoloji bölümüne git. Belki kalp kaslarında bişey vardır kesinlikle git
Bunuda düşündüm alakası var mıdır bilmiyorum ama 5-6 adım atsam nefesim daralıyor belkide bu aralar kafam bu durumda olduğu için psikolojik böyle olduğunu sanıyorum
Sanırım kendimi iyi bi doktor kontrolünden geçirmem gerekiyor
Teşekkür ediyorum tavsiyeniz için

Bunuda düşündüm alakası var mıdır bilmiyorum ama 5-6 adım atsam nefesim daralıyor belkide bu aralar kafam bu durumda olduğu için psikolojik böyle olduğunu sanıyorum
Sanırım kendimi iyi bi doktor kontrolünden geçirmem gerekiyor
Teşekkür ediyorum tavsiyeniz için
Ne demek tatlım hemen şimdi 182 yi arayıp randevu al.

Uzun süreli stres zamanla gösteriyor etkisini vücutta.Panik ataktan ziyade aşırı üzüntüden gibi geldi bana.Bu size çok zarar verebilir.Uzun vadede bedeni çökertir.Olaylara takılmamaya,sizi mutlu eden şeyler yapmaya çalışın.Üstünde durmazsanız geçer inşaAllah.Geçmiş olsun.

Evet bu panikatak.
Parmak uclarinizda,ellerde uyusma,tam derin nefesi alamama,carpinti.
Kafaniz nefesin daralicak'a sartlandigi icin 3-5 adimda nefes nefese kaliyorsunuz.Stresli zamanlarimda cok sık basima gelen birsey.Bu sira yine artti misal bende.Kendinizi telkine gidin.Ben oyle basa cikiyorum.

Panik atak deyilde psikolojik bi durum... psikatriye giderseniz ilac verir direk onlarin isi bu .. ama psikologa giderseniz nedenini ve cözümünü bulabilirsiniz diye düsünüyorum

Back