daha önce iki kere aramışlar, bugünde mesaj geldi. sabit hattan aradım. biraz çıkışınca yüzüme kapattılar, tekrar aradım başka bir adam çıktı, nasıl bir yol takip etmem gerektiğini sordum direk beni kredi kartına yönlendirdi, şunu yap şöyle et kart numaranı okuBu numara şu şekilde msj atıyor "Degerli musterimiz Kredi karti alisverislerinizden biriken K.P niz 200 TL ye ulasmistir.Aktiflestirmek icin 08502200505 i arayiniz" öncelikle kk master kartsa 5 ile başlarken visa kartlar 4 ile başlar bu tüm bankalar için böyledir. Bu master ve visa şirketi ayrımıdır. Ayrıca tüm bankalar kendilerine ait kk ilk 4 hanesi standarttır.örneğin yapı kredi visa kartlar 45063441 diye başlar master ise 54006191.dir bu yüzden bu sahtekar firmalar biliyor ilk numaraları.zaten önemli olan gerıye kalan rakamlardır.siz kk sahıplerı haklı olarak bilmediğiniz için kk ım nasılsa bende ne yapabılırler ki dıyorsunuz verıyorsunuz numaraları. Üstelik daha büyük yanlış olan arkada ki 3 güvenlik numarasını veriyorsunuz. .ınternet ve mailorder denilen sistemle karttan çekım yapıyorlar.
Taktik hep aynı miktarda 200 lira,devamlı banada geliyor bu mesajlar..
Hani deseler ki ev araba veiyoruz tamam da,bir an önce bu şebekenin peşine düşüp yakalanmaları lazım..
Birde 359 ile başlayan bulgar çetesi var,1 kere çaldırıp kapatıyorlar hemen ..
Taktik hep aynı miktarda 200 lira,devamlı banada geliyor bu mesajlar..
Hani deseler ki ev araba veiyoruz tamam da,bir an önce bu şebekenin peşine düşüp yakalanmaları lazım..
Birde 359 ile başlayan bulgar çetesi var,1 kere çaldırıp kapatıyorlar hemen ..
Evet abla Bulgar çeteleri de çok arıyor insanlar inanıyor işte kimler dolandırılmadı ki ünlüler bile hani pkk hesabınıza el koymak istiyor çökerticez ama para göndermeniz lazım. Başta nasıl inanıyorlar polis para ister mi diyorsunuz ama öyle inandırıcı oynuyorlarmış ki inanmamak elde değilmiş.
O şebekeyi bir yakalarsamolur olmadık saatlerde çaldırıyorlar, birgün sabahın 4'ünde çaldırdılar, kalp çarpıntılarıyla fırladım, numara yasaklıyorum ama o da çare değil, başka numarayla arıyorlar.
Bunu anlamıyorum işte,o kadar tv de konusu oldu bunun hala inanan kişiler var..
Bu sene bizzat şahit oldum bankadayım bayanın birisi nasıl ağlıyor,yanındada polis aynı yöntemle aramışlar oda kocasını arayıp bankaya para yatır demiş.Elide garibim gidip yatırmış o parayı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?