Canim ne gibi tehlikesi var meselaKesinlikle test yaptır. Besin alerjisi çok tehlikeli bir şey. . Ve test yapana kadar da baharat vs tüketme. Geçmiş olsun..
Gec oldugundan bide etkisi gevtigindwn gitmedim benim gibi olan varsa konusmak istedim tecrubeleriniGecmis olsun da konu acmak yerine doktora gitseniz,biz ne desek boş...
Canim ne gibi tehlikesi var mesela
Canim ne gibi tehlikesi var mesela
alerji belirtileri bunlar hemen acile gidin iğne yapcakalrAksam esimle manti yiyorduk sos yapmistim ustune baharatli falan...yerken birden inanailmaz siddetli ellerimin ici once sonra ayaklarimin alti burnum dilim kasinmaya basladi ama nasil kasiniyor aglayarak ayakta ziplayatak kasiyorum kanadi bile heryerim sonra kasinan yerler tek tek sismeye basladi ellerim kütük gibi oldu burnum balon gibi dudaklarim hep sisti dusa attim kendimi sora yavas yavas etkisini kaybetmeye basladi kasinan biyerde de kucu kabarciklar var ya cok kotu oldum kizlar ya alerjiydi galiba gecende de boyle oldum ama cok hafifdi unutmustum bile ama buseferki olucem sandim hic boyle olan varmi aranizda ben karabiberde supeleniyorum manti sosuna daha once hic katmazdim karabiber bu aksam kattim gecenkinde de galiba katmistim
Korkmaya basladim canim hafife almistim ben alerji isini..kendi kendine gecmese ne yapardim daha beter olsaydim allahim cok sukur aydinlattigin icin saol canimBenim yengemin mesela mantara alerjisi var. Bir yerde koymuşlar yemeğe ama farketmemis, soylememisler de. Bir kaşık alır almaz bayildi hemen doktora gittiler komada kaldi bir süre. Allah onu bağışladı bize şükürler olsun.
Yani maalesef çok tehlikeli..
Evet hemen dilime de etki etti zaten dilimin ici inanilmaz kasindi ilerlemeden gitmeliyim ..durumi sayenizde ciddiye aldim dk gidicem en kisa zamandaTest yaptirin mutlaka baska hangi besinlere( susam,süt, mantar, yer fistigi, bal, bakla) gibi alerjenlere,ilaclara penisilin gibi.alerjiniz var öğrenin yakinlariniza söyleyin.bu durumlarda diliniz sisip nefes yolunuzu tıkayıp ölüme neden olabilir.acilen ilk müdahale gerekir.bu yüzden es aile arkadaşlarınızı bilgilendirin.en yakın hastaneye gitmelisiniz.ben acil tıp teknisyenligi okudum lisede.bir ari sokmasindan dili sisip ölen insanlar gördüm.durumu ciddiye alın
Canim salcayla falan alakasi oldunu sanmiyorum ayni malezemelerle yemek yaptim bugun yedim bise olmadi..karabiberdej supeleniyorum benKullandığın salça yada toz biberin içeriğindeki bir şeyden mi oldu acaba? Ya da o marka veya malzemeleri hiç kullandın mı?
Sonuçta daha önceden çıkardı aynı malzemelerle yapıyorsan..
Gerçi bazı tip alerjiler belli yaştan sonrada çıkabiliyor..
Geçmiş olsun..
Wvet daha once pilava kara biber eker yerdim hapsirik yapardi ama bukdarda olmamistim ..ama ozamablr hapsirik yaptina gore karabiberden galiba yineGecmıs olsun bu zamana kadar cıkmamıs olması ılgınc
Kendi kendine gecti canim 10 dk icinde geldi gitti cok sukur gecmeseydi gidicektik acile hemenalerji belirtileri bunlar hemen acile gidin iğne yapcakalr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?