• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu nedir?

Anksiy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.005
802
123
Kimseye güven kalmamasi, hayatın boşlukta hissedilmesi, ümitsizlik, ihtimalsizlik,sürekli kendini aşağı görme ve yetersiz hissetmek,başarısız hissetmek,aşırı derece duygusallık ve tahammulsuzluk.Cok yorgun hissetmek,✨insanlara karşı yabancilasma.sanki kalbime tüm yükler binmiş ve ben artık kaldiramiyomusum gibi.Boyle durumlar yaşayan ve bu belli ki bı psikolojik bir durum bunun adını bilen ya da böyle bişey yasadiysa nasıl siyrilabilcegini bilen var mi ?(psikologa sorun demeyin böyle bir şansım yok)

bir çok şeyi kapsayabilir..kesinlikle destek al bir uzmandan..beliki çok zor bir dönemden geçiyorsun

Herhalde tek başına bir şey basaramamaktan gelen histir diyorum ben. Genel olarak cevap verdim.

Çünkü maddi durumum yok. Devlettekilerde ilgilenmiyor
Ne zamandır böylesiniz ? Melankolik bir ruh hali var mıydı hep ? Örneğin benim boş durmamam gerek.dikkatimi dağıtacak meşgale bulmam gerekk
'İnsan beyni değirmen taşına benzer. İçine yeni bir şey atmazsanız, kendi kendini öğütür durur

bir çok şeyi kapsayabilir..kesinlikle destek al bir uzmandan..beliki çok zor bir dönemden geçiyorsun
Evet sanırım kendimi herşeyde yetersiz görüyorum istemsizce. Tutunabilcek hiç birseyim yok kendim bile. Çünkü kendimden bile rahatsızım.İs ara ara iş bul ama herhangi bir is onda başarısız hisset kendimi yetersiz gör iyi bı yere gelemiyorum. çünkü yalakalanamiyorum. Kızlara bakıyorum şıkır şıkır tam 8 kilo aldım ve asla ne yaparsam yapayım veremiyorum. Yürüyüş vs bile yapsam.Evlendim evlilik desen mutlu etmedi yaşadığım görüp görebileceğim 5 aylık bir evlilikmis. Herkese imrenie hale geldim.Fizigi güzel birine.Duzgun bı işte çalışabilen birilerine evliliğinde mutlu olabilen birine. Güzel giyinebilen birine. Hayatım sanki başarısızlık üzerine kurulu. Sanki herşeyi elimi yüzüme bulastiriyorum. Büyük bir bosluk

Ne zamandır böylesiniz ? Melankolik bir ruh hali var mıydı hep ? Örneğin benim boş durmamam gerek.dikkatimi dağıtacak meşgale bulmam gerekk
'İnsan beyni değirmen taşına benzer. İçine yeni bir şey atmazsanız, kendi kendini öğütür durur
Yani yaklaşık bir 5 aydır düzelmeyen evliliği düzeltme sürecinde ve 5 ay ustunede burda yaşam kurmaya çabalama olarak. Battikca bağırıyorum sanki. Bı şekilde de mucize bı güzel biseyler olsa hayatımda. Kimseye bu şekilde anlatamıyorum ki.Cok zorlaniyorum herşeyde.Herseyle ugrastigim yetmez gibi bide en önemlisi kendimle ugrasiyorum

Bi ara yaşadım,kendi kendine geçtiğini düşünmüştüm ama aslında o aralar hayatımda birşeyler değişmiş o yüzden geçmiş mesela yaşadığım şehri değiştirmiştim, hayatımda beni yoran yaşama sevincimi sömüren insanlar vardı onlar hayatımdan çıkmışlar, o zaman aşık olduğum biri vardı hayatıma o girmiş ve ben kendime gelmişim demek istediğim sizde birşeyleri değiştirin sizi üzenleri hayatınızdan çıkarın yeni insanlarla tanışın sevdiğiniz şeyleri yapın eminim iyi gelecektir.

Psıkıyatrıden randevu alıp doktor ile gorusup o devlet hastanesinde psikolog varsa ona yonlendırme isteyebiliyorsunuz . Bulunduğunuz ildekı devlet hastanesine bı bakın isterseniz. Psıkıyatrı seansı 10 dakika ama psikoloğa devamlı gidebilirsiniz belkı bıraz daha bosluk olabılır onda.

Evet sanırım kendimi herşeyde yetersiz görüyorum istemsizce. Tutunabilcek hiç birseyim yok kendim bile. Çünkü kendimden bile rahatsızım.İs ara ara iş bul ama herhangi bir is onda başarısız hisset kendimi yetersiz gör iyi bı yere gelemiyorum. çünkü yalakalanamiyorum. Kızlara bakıyorum şıkır şıkır tam 8 kilo aldım ve asla ne yaparsam yapayım veremiyorum. Yürüyüş vs bile yapsam.Evlendim evlilik desen mutlu etmedi yaşadığım görüp görebileceğim 5 aylık bir evlilikmis. Herkese imrenie hale geldim.Fizigi güzel birine.Duzgun bı işte çalışabilen birilerine evliliğinde mutlu olabilen birine. Güzel giyinebilen birine. Hayatım sanki başarısızlık üzerine kurulu. Sanki herşeyi elimi yüzüme bulastiriyorum. Büyük bir bosluk
Ah canım demekki senin gözlerin şuan sadece senden daha iyi durumlarda olanı görmek istiyor..veya görebiliyor...ya senden daha kötü durumda olanlar ne olacak?? Biraz kendine zaman tanı..hayat kolay değil mücadele etmek bir şeylere tutunabilmek kolay değil. İlk önce kendine güvenmeyi ve değerini tekrar görmeyi öğren! Herşeyin başlangıcı budur...5 kilonu ne yapsan veremiyor olabilirsin...ama en azından 5 kilodan fazlasını almadım diye de düşünebilirsin mesela. Kendine biraz daha şefkatli olmayı öğren. Bir uzmandan destek al.

Kimseye güven kalmamasi, hayatın boşlukta hissedilmesi, ümitsizlik, ihtimalsizlik,sürekli kendini aşağı görme ve yetersiz hissetmek,başarısız hissetmek,aşırı derece duygusallık ve tahammulsuzluk.Cok yorgun hissetmek,✨insanlara karşı yabancilasma.sanki kalbime tüm yükler binmiş ve ben artık kaldiramiyomusum gibi.Boyle durumlar yaşayan ve bu belli ki bı psikolojik bir durum bunun adını bilen ya da böyle bişey yasadiysa nasıl siyrilabilcegini bilen var mi ?(psikologa sorun demeyin böyle bir şansım yok)
Bunun adı depresyon.Ruhunuzu besleyen biri yok şu an,ondan boyleysiniz

Bundan nasıl sıyrılabileceginizi biliyorum. Psikolog desteği ve psikiyatri destegi alarak. Devlet hastanesi şehir hastanesi

Depresyonda olduğunuzu düşünüyorum.Bazen hepimiz zaman zaman böyle duygulara kapılabiliyoruz ve bir doktor ile düzeltmiyoruz olanları.Tüm olan şeylerin bizim kafamızda bitmesi gerekiyor mutlu olmamız için.Sizi özgür bırakmayan ne varsa bırakın gitsin.
Her gün uyandığınız için şükrederek başlayın mesela.Sonuçta öledebilirdik değil mi ?
Anı yaşayın.O an mutsuz olabilirsiniz belki ama unutmayın ki yalnız değilsiniz.Kişisel gelişim kitapları öneririm.İyi hissetmek adına bir çok kitap var umarım daha da iyi olursunuz ha bir de şunu da eklemek istiyorum doktora gitmeyin direkt ilaç yazıyor rahatlatmak için ben de bir dönem kullandım.Aşırı kilo aldırıyor o yüzden doktora gitmeden halledebilirsiniz umarım geçmiş olsun

Ben de bu psikoloğa gidemem durumum yok olayını anlayamıyorum. Bu bir sağlık sorunu, fiziksel bir sorun olduğunda nasıl doktor araştırıp bulup gidiyorsak bu da öyle. İlla özele gidip çok paralar harcamanıza gerek yok, devlet hastaneleri de çok güzel hizmet veriyor. A hastanesinden memnun kalmadın mı B yi dene. En olmadı dişimden tırnağından artır özeli dene. Düşüp bacağımız kırıldığında kendi kendine iyileşmesini beklemiyorsak, bunda da böyle bir şansınız yok.

Ben de bu psikoloğa gidemem durumum yok olayını anlayamıyorum. Bu bir sağlık sorunu, fiziksel bir sorun olduğunda nasıl doktor araştırıp bulup gidiyorsak bu da öyle. İlla özele gidip çok paralar harcamanıza gerek yok, devlet hastaneleri de çok güzel hizmet veriyor. A hastanesinden memnun kalmadın mı B yi dene. En olmadı dişimden tırnağından artır özeli dene. Düşüp bacağımız kırıldığında kendi kendine iyileşmesini beklemiyorsak, bunda da böyle bir şansınız yok.

Gerçekten ben de anlamıyorum. Psikolog yada psikayatr desteği veren o kadar çok devlet kuruluşu, belediyeler, dernekler var ki... Özelde aldıkları hizmetten daha fazlası alınabiliyor hatta.

Her şey akılda bitiyor. Ergenlik tribine girmişsin. Birkaç sene önce bende senin gibi düşünür ve hissederdim. Çıktım şimdi bu triplerimden xd

Hayır çok güzel ilgileniyorlar.
Özel devlet bir sürü psikoloğa gittim, en çom devletteki hocamdan memnun kaldım. Hayatıma dokundu, hayatımı değiştirdi. İnsanları yanlış yönlendirmeyin, çare arayan çare bulur.

Back