Merhaba bayanlar, bir turlu anlayamadigim ve bilgilerinize ihtiyac duydugum bir konu var, gecenlerde ilk defa 1 bucuk aylik bir adet gecikmesi yasadigim icin doktora gitmistim tarlusalla adet olup 3. Gunu hormon testlerimi yaptirmami istedi.Sonuclari gosterdim malumunuz pko(polikistik over) teshisi konuldu. 1 seneye kadar denememizi cocuk olmazsa tedaviye baslayacagmizi soyledi. (3 aydir deniyoruz zaten) Fakat anlamadigim sey su; fsh degerim 3 lh 11 yani evet pkoluyum.Fakat vajinal ultrasonda iki yumurtaligim da normal gorunuyor, adetlerim normalde duzenlidir en fazla iki uc gun atar ve ben gecen sene korunmayi biraktigim ay hamile kalmistim. Kisacasi lh degerim disinda pko ya dair hic bir belirti yok. Sizce bu normal mi?yani kist gorunumu olmasa da adetler duzenli olsa da pkodan soz edilebilir mi?
Cevap icin tesekkurler.Evli misiniz peki?yani bebek dusunup uzun sure sahip olamama gibi bir sorun yasadiniz mi?benim adetlerim düzenlidir. fakat bende de pko var. her pkolu da adet düzensizliği söz konusu olmuyormuş
pko tanı kriterlerinde artık yumurtalıklarda usg'de kist görünümü olması yok.Merhaba bayanlar, bir turlu anlayamadigim ve bilgilerinize ihtiyac duydugum bir konu var, gecenlerde ilk defa 1 bucuk aylik bir adet gecikmesi yasadigim icin doktora gitmistim tarlusalla adet olup 3. Gunu hormon testlerimi yaptirmami istedi.Sonuclari gosterdim malumunuz pko(polikistik over) teshisi konuldu. 1 seneye kadar denememizi cocuk olmazsa tedaviye baslayacagmizi soyledi. (3 aydir deniyoruz zaten) Fakat anlamadigim sey su; fsh degerim 3 lh 11 yani evet pkoluyum.Fakat vajinal ultrasonda iki yumurtaligim da normal gorunuyor, adetlerim normalde duzenlidir en fazla iki uc gun atar ve ben gecen sene korunmayi biraktigim ay hamile kalmistim. Kisacasi lh degerim disinda pko ya dair hic bir belirti yok. Sizce bu normal mi?yani kist gorunumu olmasa da adetler duzenli olsa da pkodan soz edilebilir mi?
Alahallah ne garip bir hastaliktir bu ya ,hastalik da demek istemiyorum aslinda son donemlerde cok fazla insanda oldugunu duyuyorum bu pkonun.Anladigim kadariyla hamile kalmak icin sadece bu lh degerini bir sekilde dusurmem gerekecek.pko tanı kriterlerinde artık yumurtalıklarda usg'de kist görünümü olması yok.
yani normal görüntüde de olabilir.
Evliyim yaklaşık 2 senedir bebek dusunuyoruz. Maalesef yaşadım inşallah Rabbim hayırlisi ile hepimize nasip etsin evlatCevap icin tesekkurler.Evli misiniz peki?yani bebek dusunup uzun sure sahip olamama gibi bir sorun yasadiniz mi?
ultrasonda kistler göründü mü canım ?Benimde hormonlar iyi adetlerim düzenliydi polikistik over teşhisi konuldu. .
Hayır . .ultrasonda kistler göründü mü canım ?
peki neye göre bu teşhis konuldu ?Hayır . .
Gayet iyi yumurtalar. .
benim de aynı şekilde ya, düzenli adet oluyorum fakat pko var dedi doktor inofolic kullanıyorum şimdiBenimde hormonlar iyi adetlerim düzenliydi polikistik over teşhisi konuldu. .
peki neye göre bu teşhis konuldu ?
maşallah inşallah bize de nasip olurCanim bende ne kilo sorunu ne tuylenme nede adet duzensizligi vardi ama pkoluydum. Cocuk dusunuyorduk bizde ilk 1 yil biz istemedik olmasini ama oyle korundukta diyemem. Sonra ben bi siradan muayene sirasinda ogrendim pko oldugumu. Hormonlarda cikiyodu. Kistler bi ultrasonda varsa baska zaman cikmiyodu. Simdi 2 cocuk annesiyim cok sukur. Ve ne bi tedavi gordum nede ilac kullandim. Rabbim nasip etti. Hatta o kadarki 2. Bebegime esim korunurken hamile kaldim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?