Bu nasil pko?

zoombi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2014
332
211
123
Merhaba bayanlar, bir turlu anlayamadigim ve bilgilerinize ihtiyac duydugum bir konu var, gecenlerde ilk defa 1 bucuk aylik bir adet gecikmesi yasadigim icin doktora gitmistim tarlusalla adet olup 3. Gunu hormon testlerimi yaptirmami istedi.Sonuclari gosterdim malumunuz pko(polikistik over) teshisi konuldu. 1 seneye kadar denememizi cocuk olmazsa tedaviye baslayacagmizi soyledi. (3 aydir deniyoruz zaten) Fakat anlamadigim sey su; fsh degerim 3 lh 11 yani evet pkoluyum.Fakat vajinal ultrasonda iki yumurtaligim da normal gorunuyor, adetlerim normalde duzenlidir en fazla iki uc gun atar ve ben gecen sene korunmayi biraktigim ay hamile kalmistim. Kisacasi lh degerim disinda pko ya dair hic bir belirti yok. Sizce bu normal mi?yani kist gorunumu olmasa da adetler duzenli olsa da pkodan soz edilebilir mi?

Merhaba bayanlar, bir turlu anlayamadigim ve bilgilerinize ihtiyac duydugum bir konu var, gecenlerde ilk defa 1 bucuk aylik bir adet gecikmesi yasadigim icin doktora gitmistim tarlusalla adet olup 3. Gunu hormon testlerimi yaptirmami istedi.Sonuclari gosterdim malumunuz pko(polikistik over) teshisi konuldu. 1 seneye kadar denememizi cocuk olmazsa tedaviye baslayacagmizi soyledi. (3 aydir deniyoruz zaten) Fakat anlamadigim sey su; fsh degerim 3 lh 11 yani evet pkoluyum.Fakat vajinal ultrasonda iki yumurtaligim da normal gorunuyor, adetlerim normalde duzenlidir en fazla iki uc gun atar ve ben gecen sene korunmayi biraktigim ay hamile kalmistim. Kisacasi lh degerim disinda pko ya dair hic bir belirti yok. Sizce bu normal mi?yani kist gorunumu olmasa da adetler duzenli olsa da pkodan soz edilebilir mi?

benim adetlerim düzenlidir. fakat bende de pko var. her pkolu da adet düzensizliği söz konusu olmuyormuş

pko tanı kriterlerinde artık yumurtalıklarda usg'de kist görünümü olması yok.
yani normal görüntüde de olabilir.

pko tanı kriterlerinde artık yumurtalıklarda usg'de kist görünümü olması yok.
yani normal görüntüde de olabilir.
Alahallah ne garip bir hastaliktir bu ya ,hastalik da demek istemiyorum aslinda son donemlerde cok fazla insanda oldugunu duyuyorum bu pkonun.Anladigim kadariyla hamile kalmak icin sadece bu lh degerini bir sekilde dusurmem gerekecek.

Cevap icin tesekkurler.Evli misiniz peki?yani bebek dusunup uzun sure sahip olamama gibi bir sorun yasadiniz mi?
Evliyim yaklaşık 2 senedir bebek dusunuyoruz. Maalesef yaşadım inşallah Rabbim hayırlisi ile hepimize nasip etsin evlat

Bnde pkoluyum iki buçuk senedir deniyoruz Bebek sahibi olmayı ama BN Dr a gittiğimde vahinal ultrasonda kistlerimi gayet iyi görüyorum Dr olmayan da anlıyor yani baya yuvarlak yuvarlak yumurtalığın etrafında oluyor sende olmadığını düşünüyorsan ultrasona girdiğinde kistleri gösterirmisin de sor

Yukarida ader duzensizligim de yok nasil lh yuksek cikar demisim.30 yasina kadar adetlerim gayet duzenli giderken iki aydir ilac almadan adet gorememeye basladim.Demekki bu lanet hastalik sonradan da ortaya cikabiliyormus:(

canım benim de lh 14 fsh 7.benim de adetim düzenli kilo da yok tüylenme de yok ultrasonda kist de yok teşhis yani pko yok ama lh hormonum yüksek.6 aydır deniyoruz hamile değilim henüz.tekrar bir dr gidicem.hormon sonucu için

6 ay olduğu için dr tedavi falan da uygulamıyor bir yıl olmadan gebeliğin olmamasını normal görüyorlar.ama ben yine de farklı bi dr gidicem ultrasonla muayene olucam yumurtalıkların durumunu öğrenmek için

Benimde hormonlar iyi adetlerim düzenliydi polikistik over teşhisi konuldu. .

Canim bende ne kilo sorunu ne tuylenme nede adet duzensizligi vardi ama pkoluydum. Cocuk dusunuyorduk bizde ilk 1 yil biz istemedik olmasini ama oyle korundukta diyemem. Sonra ben bi siradan muayene sirasinda ogrendim pko oldugumu. Hormonlarda cikiyodu. Kistler bi ultrasonda varsa baska zaman cikmiyodu. Simdi 2 cocuk annesiyim cok sukur. Ve ne bi tedavi gordum nede ilac kullandim. Rabbim nasip etti. Hatta o kadarki 2. Bebegime esim korunurken hamile kaldim.

Canim bende ne kilo sorunu ne tuylenme nede adet duzensizligi vardi ama pkoluydum. Cocuk dusunuyorduk bizde ilk 1 yil biz istemedik olmasini ama oyle korundukta diyemem. Sonra ben bi siradan muayene sirasinda ogrendim pko oldugumu. Hormonlarda cikiyodu. Kistler bi ultrasonda varsa baska zaman cikmiyodu. Simdi 2 cocuk annesiyim cok sukur. Ve ne bi tedavi gordum nede ilac kullandim. Rabbim nasip etti. Hatta o kadarki 2. Bebegime esim korunurken hamile kaldim.
maşallah inşallah bize de nasip olur

Ya acikcasi ben de nasilsa adetlerim lh yuksek de ciksa pko da olsam duzenli yumurta var hamile kalirim ben deyip cok da dert etmemistim.Cunku daha once bir gebelik gecirmistim hemde ilk denemede hamile kalmistim.Ama simdi anlamadigim sekilde adet olamamaya basladim.E demekki artik yumurta olusmuyor.Napicam nerden baslicam bilmiyorum.

Benim de hormonlarim normal fakat ultrasonda polikistik goruntu var. Dr. 3 asama oldugunu soyledi biri benim gibi sadece ultrasonda goruntu var hormon fln normal bi üstü hormonlarda lh fsh orani 1den fazla onun da üstü sakali cikan aşırı kilosu olan kadinlar. Surekli fit olman gerek dedi ve klomene basladi (ustelik korunmayi birakali 1 ay oldu yazında hamilelik olmustu)
Vakit kaybetmek istemiyorsan git baska dr.a 1 senedir olmuyor de tedaviye basla

Back