bu nasıl bir sorun anlayamıyorum!

Imsh3kill

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
803
303
323
Kırklareli
merhabalar, psikologa gitmeden ya da daha kotu bi duruma yol açmadan once bu halimi sizinle paylasmak istiyorum. 1999 depremini yasadıgımda daha cocuktum fakat herseyin de farkındaydım bazı sahneler gozumun onunden hala gitmiyor. Mesela arabaya binip kacmaya calıstıgımız sırada bi adam cama vurup yardım edin kardesimin damarı koptu demisti. Yıllardır insanların damarlarına bakamıyorum cok belirgin olunca kendimi berbat hissediyorum kasılıyorum adeta.. Kan aldıramıyorum serum taktıramıyorum bu yuzden. Bi baska sorun da depremde ve sonrasında defalarca sarsıntılar sallanmalar yasadıgımızdan dolayı ruzgarlı havalara dayanamıyorum agaclar sallanıyor lamba sallanıyor o an ölmek istiyorum tüm yasam amacımı yitiriyorum adeta. Bu arasıra kendini farkettiren bi durumdu daha cok yalnız ve bos kaldıgım zaman. Mesela okulda yurtta kosturma icerisindeyken bunları unutmustum tamamen. Bu yaz basladı ve daha da arttı hicbir seye tahammul edemllyorum ruzgar var dısarı cıkmak ilstemllyorum insanları bile çekemiyorum benim kontrolumde olmayan seyleri de. Otomatik olan benim engelleyemedllgm seyleri çekemllyorum bu nasıl birsey allahım.. Psikologa gitmeyi düsünüyorum artık çıldırıcam yoksa.. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Ne yapmalıyım?

depremi yaşamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum.deprem sabahı binanın altında kırmızı saten kaplamalı bi yorgana sarılmış ölü görmüştüm.hala gözümün önünde.kendini kötü hissediyorsan tabiki de bi psikolağa görün

canım benim hala korkularımız devam ediyor değil mi bunca yıl geçmiş olmasına rağmen ama yinede herşeye rağmen şükür ederek aşmaya çalıştım durumu ben ailemden özellikle kimseyi kaybetmediğim için.hala en ufak sarsıntıda ki bu deprem olmasa bile refleks olarak koşarak dışarı çıkıyorum rekor denebilecek bir sürede anllattığınız gibi o anı hatırlatacak çok şey var benimde kafamda.
çok yakın bir arkadaşım annesini ve 2 kardeşini kaybetmişti depremde.bu acıyla yaşayamacağına o kadar emindiki, terapiler tedaviler hiçbir işe yaramamıştı.sonunda hipnoz yöntemiyle o travmayı sildirdi kafasından.şimdi yıkılan evlerinin yolunu bile bulamıyor.ama ailesini hatırlıyor tabiki.
kesinlikle bir uzmandan yardım almalısın.tabiki uzman kişiler seni yönlendirecektir ama başaramazsan böyle bir yöntem biliyorum arkadaşımdan.belki sakıncalarıda vardır ama arkadaşım şu an evli bir oğlu var gayet sağlıklı bir yaşam sürüyor.
Allah yardımcın olsun canım benim ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…