Bu lüks takıntısı sizi de sinir ediyor mu

Kesinlikle katılıyorum.
Tofaş olmasa da diğer araçlarla kıyaslayıp aman aynı araç diyemem.
Neticede segment farklı. Güvenlik çok başka.
Yani bir kaza geçirsen hyundai de farklı Mercedes’te farklı sonuç oluyor. Can güvenliği açısından çok fark var orada da.
Aynı değil.
İkisi de aynı diyemeyiz.
Daha ulaşılabilir olan şeylere fazla vergi ödediğimiz için lüks muamelesi yapıyoruz resmen aslında

Cocugum yok, guvenle redmi kullaniyorum

Haklısın ama soyle bir fıkra da var. Bir cimri bir zıyafete denk gelmiş. Çocuguyla sofraya oturmus lar. Çocuk tıkınırcasına yiyormuş. Baba demiş ki oglum yarın ve öbür günküleri de ye. Yiyeceğim baba, once dün ve onceki gününkini bir yiyeyim de. Diyecegim o ki, acıkan doymam sanır, susayan kanmam sanır. Demek ki daha once anlamadıklarını almayı, hisettemedigi tatmin duygusunu hissetmek istiyor. Ben cok bir sorun goremedim.
Ayrıca siz cok planlısınız belli, fakat aynı ana babanın cocukları birbirine benzemiyor fikre, tam kendiniz gibisini bulamazsınız kı. Eger uyumlu, fikre saygılı biriyse beraber bir rota belirleyebilirsiniz ve bu sekılde ilerlersiniz.

Benim aylık 75bin tl gelirim var , telefonum eskidi ısınıyor hatta ama hala yenisini almıyorum tamamen bozulana kadar da almıcam. Bu tarz insanları anlamak zor
Ben de öyleyim. Telefonum beni terk edene dek terk etmiyorum. :) Avrupalı tanıdıklarım var. Araba marka merakı gurbetçilerde var ama onların hiç öyle bir derdi yok. Hatta saçma buluyorlar

Degil mi, belki o da zor bir hayattan geldi, ve baskalarında görüp özendiklerini alıyor, ben sahsen bunu desteklerim. Tanıdığım birisinin eşi yogun yoksulluktan gelmiş, hep kardesleriyle ortak atlet corap giymiş, cogu yırtık, delik. Adam durmadan düzinelerle corap atlet alıyormuş, cekmeceler dolusu.
Eksiğini tamamlama hissi bence. Konu sahıbının arkadası da zamanla düzene girer diye düşünüyorum

İçindeki eziklik duygusunu o şekilde örtmeye çalışıyorlar halbuki insan parası olunca biraz olgunlaşınca hiç umursamiyor markaymiş iPhone Muş. Şu an alabilecek durumum var almıyorum mesela xiomi tercih ediyorum aradaki para farkını da altına koyup seyahat ederim şahsen.

Ben de öyleyim. Telefonum beni terk edene dek terk etmiyorum. :) Avrupalı tanıdıklarım var. Araba marka merakı gurbetçilerde var ama onların hiç öyle bir derdi yok. Hatta saçma buluyorlar
Çünkü adamlar istediklerine istedikleri zaman ulaşabiliyorlar. Bir aylık maaşlarıyla bizim burada dört sene kredi borcunu ödediğimiz araçları alıyorlar. Hepsi bir tarafa denetleme mekanizması doğru çalıştığı için güvenlik endişeleri yok.

Cimrilikten nefret ederim, savurganlıktan hoşlanmam.
Iphone da tercih meselesi; iyisini kötüsünü tartışmak anlamsız. Ben kamerasını çok beğeniyorum ama almayı düşünmüyorum, fazla pahalı geliyor. Ha bu konuda ve genelinde takıldığım kısım şu; imkanı olan alsın, parası olan elbette lüks yaşasın ama olmadığı hâlde, ittirerek, borç harç lüks yaşamaya çalışmak bana çok zavallıca geliyor. Tamamen aşağılık kompleksi.

Ben buradaki borçtan bu kadar korkma olayını anlamıyorum. Bu ülkede maaşlı çalışan borca girmeden hiçbir şey sahibi olamaz. Buna teknolojik araçlar da, ev eşyası da, ev araba gibi taşınmazlar da dahil.

2 sene önce eve giren aylık gelirin %70’i oranında bir bir borca girmeseydim evim olmazdı. 2-3 ay önce yine aynı şekilde sağlam bir borca girmeseydim şu an hala 10 yaşında araç kullanıyor olurdum sıfır araç yerine. Kredi kartı olmasa bu yaz 3 ayrı tatil yapamazdım. 9 ay ödeyecez onları da. Ödeyebiliyorsak sorun yok. Ne demiş atalarımız, borç yiğidin kamçısıdır

Dediklerine katılıyorum, bence de böyle, ben de "bi şekilde öderim" kafasıyla güzel harcayan biriyim Çalışıyorsam sırf hayatta kalmak, temel ihtiyaçlarımı görmek için değil; keyif de almalıyım, mümkün mertebe sevdiğim şeyleri yapmalıyım, gerektiğinde risk alıp daha iyi koşullara geçebilmeliyim.
Kastettiğim bu değil; cidden ayranı yok içmeye tarzında olan, içeriği hakkında bile bilgisi olmayıp sırf popüler diye "ayfon da ayfon" diye tutturan, belli markaları duyup, güç bela alıp üzerinde bile taşıyamayan, ittire kaktıra lüks görünmeye çalışan tipler. Tamamen aşağılık kompleksinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Geçen bir abla vardı 2 işte çalışıp yatırım olarak iphone almak isteyen. Kasıt o tiplerse hemfikiriz. Ama bu konudaki herif çok öyle gelmedi bana.

Esim gizli buzlanma olan yolda Mercedes ile olumden dondu kendini bogazda bulabilirdi sadece yol tutusu ve tecrube ile arabayi toparladi simdi siz yazinca hatirladim
Urunler pahali degil, biz devlete de aliyoruz.

Esim gizli buzlanma olan yolda Mercedes ile olumden dondu kendini bogazda bulabilirdi sadece yol tutusu ve tecrube ile arabayi toparladi simdi siz yazinca hatirladim
İnternette öyle fotoğraflar dolu. İki araç çarpışıyor birisinin ağzı bir yerde burnu bir yerde iyi araçlarda hasar çok çok az

Mesela ben oto koltuğu alırken oğluma en pahalı olanlardan aldım britax üçte birine olanlar da çünkü adax testi yok. Bakınca aynı ürün aman diyorsun ama kazada diğerleri çocuğun güvenliğini sağlayamıyor.
Aman markasına para verdin diyen arkadaşım vardı. Onlar teste ayrıca para vermiyor ondan ucuz yoksa teste girse o da geçer diyorlardı. Ama o riski ben alamam açıkçası

Yani tiksincem az kaldı vallahi, camdan atmamak için zor tutuyorum kendimi şuvannn
Ay atmayin bana verin apple faniyim ama en son iphone'um iphone 5'ti. Aldigimda en son modeldi ve maasimin 3'te 1'ine denk geliyordu fiyati. Su anda bir maasimla en son cikan iphone'u almam mumkun degil. Fahis fiyatlardan dolayi almiyorum. Ancak yurt disinda yasarsam alirim tekrar. Yillardir da samsung kullaniyorum, alistim ama kesinlikle sevmiyorum.

Aynen, söz konusu güvenlik olunca iOS’la Android işletim sistemine aynı diyemeyiz, android’lerin çok güvenlik açığı var, arabalarda da öyle bir BMW, bir Mercedes’le, Fiat, Renault vb araçlar kıyaslanmamalı, hepsi ayağınızı yerden kesiyor, belki hepsinde benzer teknolojik iç donanımlar kullanılıyor ama bırakın kazayı ıslak zeminde yol tutuşları bile çok farklı.

Ve evet maalesef şundan 3-4 yıl önce dahi bugün lüks denilen şeylere sahip olmak daha kolaydı, ki şimdi kahvaltılık ürünlere bile lüks denir oldu oysa temel ihtiyaç, kaç yıl önceydi net bir tarih veremem ama üzerinden asırlar geçmediğini biliyorum, spor arabamızı elden çıkarıp üzerine 30 bin lira kadar koyduğumuzda spor Mercedes alabiliyorduk, ben pikapçıyım severek kullandığımız bir pikabımız vardı aynı paketteki bir Mercedes pikapla aralarındaki fiyat farkıysa sadece 50 bin liraydı, ki valla yalan olmasın ama galiba 4 yıl önceydi, bizim pikabın anahtar teslim fiyatı 200 bin Mercedes pikabın anahtar teslim fiyatı 250 bindi, şimdi her ikisinin de fiyatı almış başını gitmiş.

Bu da Almanya-Türkiye ıphone 16 Pro Max fiyatları, TL’ye çevirince yüksek gibi görünüyor ama yine de Türkiye satış fiyatının çok altında, Almanya’da asgari ücretle çalışan birinin Euro bazında aldığı maaşa göre bakarsak 1 aylık maaşıyla alır, üzerine de 500-600 Euro para kalır veya en fazla 2 maaş sonra alır, bizdeyse 6 ay asgari ücretinden tek kuruş bile harcamadan alabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…