Bu konun başliği ne olmaliydi ki!

karlarperisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2008
438
1
DAHA ÖNCEDEN YAZMIŞTI NİŞANLI OLDUĞUMU VE NİŞANLIMIN AİLESİ İLE PROBLEMLERİN OLDUĞUNU.NEYSE KONUYA GEÇEYİM.BİZ DÜĞÜNÜ 2009 AĞUSTOS GİBİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORDUK.FAKAT İŞLER DEĞİŞİKLİĞE UĞRADI.NE YAPMAM GEREKLİ NASIL YAPMAM GEREKLİ BİLMİYORUM.NİŞANLIMA ANKARADAN İŞ TEKLİFİ GELDİ.TABİ NİŞANLIMDA BEN GELİRSEM NİŞANLIMAD İŞ BULURMUYUZ ODA ÇALIŞMAK İSTER DEMİŞ.GÖREVLİ İSE HEMEN YARIN BAŞLASIN DEMİŞ.YANİ BAYAN ELEMAN ARIYORLARMIŞHENÜZ ORTADA BİR ŞEY YOK DÜĞÜN NİKAH GİBİ SADECE NİŞAN VAR.NİŞANLIM TUTTURDU RESMİ NİKAHI YAPALIM BİRLİKTE KALIRIZ SANA SÖZ VERİYORUM DÜĞÜNÜNÜDE HAZİRAN 2009 YAPICAM DEDİ.VE SANA DOKUNMUCM DEDİ.AİLEME NASIL SÖYLERİM.BUNA İZİN VERMEZLER.:1no2:BÖYLE BİR TEKLİFTE BİRDAHA GELMEZ ALLAHIM YA KAFAYI YİCEM NE YAPICAM BEN?:a015:

Düğün yapmanız şart mı?
Nasıl olsa ev tutulacak,eşyalarınızı da koyarsınız..gamyoncuiremsu
İşiniz de hazır,ohh mis gibi..
Ailenize anlatır,güzelce bir nikah kıydırırısınız isterseniz de ardından bir yemek verirsiniz..
Hem annenizin babanızın içi rahat eder hem de neşeli neşeli başlarsınız yeni hayatınıza..hihoyyyt

Canım önce annenle konuş bu konuyu anlat olduğu gibi bence kötü bir şey değil nişanlının düşüncesi ama sizin ailenizin tutumunu en iyi sen bilirsin.. konuş bakalım konuşmadan anlayamazsına.s ailen izin vermezse nişanlın gider orda çalışır sende bulunduğun şehirde kalır çalışırsın düğüne kadar düğün zamanı gelince tekrar müracat edersiniz inşallah hakkınızda hayırlısı olura.s.

düğünü neden haziranda yapıyorsunuz.düğünü en kısa zamanda yapıp sende nişanlında rahatlasa.ailende bir nikahla kızlarını evlendirmek istemez.sanırım sende istemezsin.eğer düğünü maddi sıkıntılardan dolayı hemen yapamayacaksanız ikinizin işide olacağına göre sorun olmamalı.en gerekli eşyaları alarak düğün masrafını azaltabilirsiniz.
yada nişanlın işine başlar.yaza çok var.ozamana yakın başka bir iş bulursun.ben açıkcası nikahla düğünün peşpeşe yapılmasını isterim.çünkü herşey zamanında güzel olur diye düşünüyorum.tabiki sen bilirsin.dahada yaza çok uzun zaman var.düğüne yakın mutlaka başka bir iş bulursun gibi geliyor.canını sıkma ve zamanı gelince evlen bu şekilde olursa sende ailende daha rahatlar.
nişanlında kendini düşünüp hemen düğün yapmak istiyor galiba.

Bencede düğünü sonraya bırakın yada hiç yapmayın.
Herkes düğün ile evlenmiyor ki.
Böyle bir fırsatta her zaman ele geçmez iyi değerlendirin.
Aileniz ile konuşun sizi anlayacaklarını umuyorum. Bu zamanda iş bulmakta kolay değil.
Zamanlama açısından nikah tarihiniz öne alınacak sadece.

canım bu nısan dugun işlerı uzadımı uzar...fazla uzatmakta ıyı degıldır..
neyse ne guzel işin hazır...aılenızle konusup dugunu hemen yapın o zaman
yada yapmıyacaklar hazırana kalıcaksa...aılenınde bırlıkte yasamaya gonlu olmassa eger
pansıyonlar ve yurtlar var...calışanlar ıcın oralara muracat edebılırsın...
bırlıkte yasarsanızda erkek bu dokunmadan duracagınıda sanmıyorum sonradan uzulup sıkıntı etme kendıne

Bende gitmek istiyorum.fakat düğün şart ben özeniyorum çünkü hevesim var.maddi problemlerimiz var hemen düğün yapamayizda.ancak kendimizi haziran gibi toparlariz.of ya şaşirdim kaldim.aileme nasil anlatirim tavirlari nasil olur açikcasi kestiremiyorumda.

niçin düğün amaç evlenmek değilmi alın nikah tarihinizi bir nikah töreni yeter bence ailenlede konuş seni anlayacaklarını ve yardımcı olacaklarını düşünüyorum .

canım nikah yapıp düğüne kadar dokunmamak nasıl olucak onu çok iyi anlamadım. hem iş hem eş bulmuşsun.bir düğün için bunlar riske atılırmı.yapın nikahı.çok arzularsa aileleriniz daha sonra yakınlarınızla biraraya gelir kutlama yaparsınız.başkalarını memnun etmek için hayatınızı dara sokmayın.kim ne derse desin.zaten bu zamanda yazık harcanan paralara.bence nikahlanın.birbirinizede istediğiniz kadar dokunun.Şeniz

canım nikah yapıp düğüne kadar dokunmamak nasıl olucak onu çok iyi anlamadım. Hem iş hem eş bulmuşsun.bir düğün için bunlar riske atılırmı.yapın nikahı.çok arzularsa aileleriniz daha sonra yakınlarınızla biraraya gelir kutlama yaparsınız.başkalarını memnun etmek için hayatınızı dara sokmayın.kim ne derse desin.zaten bu zamanda yazık harcanan paralara.bence nikahlanın.birbirinizede istediğiniz kadar dokunun.şeniz

hani vardir ya kizlarin ta çocukluktan bu yana içlerinde olan bir özenç benimkide öyle herşeyi adeti neyse o şekilde olmasini istiyorum.hayatta evlilik insanin başina ne kadargelirki bende o gün özel ve güzel olmasini istiyorum.ha nikahtan evlenen arkadaşlarimda oldu.tabi zevk meselesi belki sade törenleri seven arkadaşlarimizda var.fakat ben dediğim gibi özel olsun diyorum hayirlisi ise.haklisin başkalari memnun olacak diye kendimiz maddi sikintilara giriyoruz.

Böyle yapmayi planladik arkadaşlar siz ne dersiniz?nişanlim gidecek orada işe başlayacak.bende düğünden sonra gidicem o iş yerine tekrar müracaat edicem alirlarsa alirlar almazlarsa başka iş yerine müracaat ederim artik.tabi bu da çok zor olacak aklim nişanlimda kalacak.ve çok istediğim bir şey gelinliğimi nişanlimla secemeyecegim belkide.izin durumundan dolayi.o tatli telaşeyi burda kendi başima cekecegim sanirim.oda orda evle ilgilenir.hakkimizda hayirlisi.sizce düşündüğümüz şey daha iyi değilmi?

Cnm bence iş bulunur (sonra da bulabilirsin işi )ama insan bir kez evlenir
bulunulan işte daimi çalışabilecekmisin ? memnun kalıcakmısın ? birde o var
sonradan pişman olacağın şeyler yapma derim ben

bize sormadan önce ailene sordun mu :nazar:
resmi nikah olduktan sonra sana niye dokunmuyomuş anlamadım -tatlicadiarzu-
düğün şart değil düzeninizi kurduktan sonra nikahtan sonra yakınlarınızla yemek yersiniz
al mis gibi düğün olur mirmirmirmir

normalide buydu zaten hemen düğün yapamıyodunuz ve beraber yaşamayada ailenin izin vermiceni sanıyorum
nasipte ne varsa o olur canım kısmetinde varsa yine orda çalışırsın
hakkında herşeyin hayırlısı olsun:1hug:

Ailemsöylemey dilim varmadi ha anneme citlattim oda ilk önce nişanlin gider sen arkadan düğünden sonra gidersin dedi.böyle şeye izin vermezler tutucudurlar.sanirim iş bulurum ben paşa paşa düğünümü edeyim dedim.ama nişanlim buna bozuluyor.bana dokunamamsi şu ben herşey yerli yerince olmasini istiyorum yani dokunmasina ilk gece izin vericem o yüzden bunu bildiği için dokunmucam sana dedi.

canım eğer ikinizin de işi hazırsa ve ailen de razı gelirse düğün kredisi felan alamaz mısınız hemen yaparsınız düğünle nikahı bir arada
bilemedim ama aklıma benim de bu geldi kimse borçlu evlenmek istemez tabi ama hani eğer iş çok iyi bir fırsatsa ve kaçmaz diyorsan düşünebilirsiniz belki

canım eğer ikinizin de işi hazırsa ve ailen de razı gelirse düğün kredisi felan alamaz mısınız hemen yaparsınız düğünle nikahı bir arada
bilemedim ama aklıma benim de bu geldi kimse borçlu evlenmek istemez tabi ama hani eğer iş çok iyi bir fırsatsa ve kaçmaz diyorsan düşünebilirsiniz belki

şuanda bu da imkansız sevgili mutnojmet.çünkü ikimizinde bankaya kredi borcu var onları ödüyoruz.malesef beklemek zorundayız.:1no2:

X