Bu kez Üsküdar: Alevilerin evleri işaretlendi, bomba süsü verilmiş paket bırakıldı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715

Son bir hafta içinde, Sultangazi Pirsultan Abdal Kültür Derneği Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir’in uğradığı silahlı saldırıların ardından bu kez Üsküdar’da Alevi yurttaşların yaşadığı altı ev işaretlenirken, bir evin önüne de bomba süsü verilmiş bir paket bırakıldı.

Bomba süsü verilmiş paket
cihan-alevi-uskudar.jpg

Fotoğraf Cihan Haber Ajansı’ndan alınmıştır.

Cihan Haber Ajansı’nın haberine göre sabah saatlerinde, Çamlıca Kirazlıtepe mahallesi Kuledibi caddesinde bir evin önünde içinden ses gelen bir paket bulundu.

Ses üzerine dışarı çıkan ev sahibi Ali Ekber Kartal, “Telefon alarmı çalıyor sandım. Telefon olmadığını görünce dışarı çıktım. Çöp tenekesinin yanında siyah poşet gördüm. Ayağımla itince içinde sarılı bir şey olduğunu gördüm. Polise haber verdim. Fünyeyle patlattılar. Poşetin içinden saat çıktı. Karakolda, bomba süsü verilmiş bir paket olduğunu söylediler” dedi.

Sokaktaki evlerin hepsini işaretlemişler
Bırakılan paketle birlikte evinin girişine çarpı işareti konulan Kartal, “Bu sokakta Kürt Alevileri yaşıyor. Sadece buradaki evlerin işaretlenmiş olması bizi kaygılandırıyor. Endişeliyiz ve tedirginiz” diye konuştu.

Toplam altı kapının işaretlendiğini belirten Ali Ekber Kartal’ın eşi Serpil Kartal da, “Bu sokaktaki evlerin hepsini işaretlemişler. Bir alt sokakta akrabalarımız var onların da kapılarını işaretlemişler. Toplamda altı kapı işaretlemişler. Çocuğumu alıp dışarı çıktım. Bunun özellikle Alevilere yapılmış bir saldırı olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı.

‘Çocuklar yapmıştır’a tahammülümüz yok
Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulunan HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, “Emniyet daha önceki işaretlemelerde “çocuklar yapmıştır” açıklamasını burada da duymaya tahammülümüz yok. Kim yapıyorda bir an önce bulunsun!” diye yazdı.
Son dönemde Alevi kanaat önderlerine yönelik silahlı saldırılara da dikkat çeken Kenanoğlu, “Maraştan, Sivastan tanıdığımız bu karanlık elleri Alevilerin üzerinden çekin. Bu kirli oyunlarınıza gelmeyeceğiz. Size savaş yaptırmayacağız” dedi.

Ali Kenanoğlu @alikenanoglu
Üsküdar Kirazlıtepe'de Alevi evleri işaretlenip, kapıya bomba süsü verilmiş paketler bırakılmış. #Alevi

Takip et
_Sadgoeg_normal.jpg
Ali Kenanoğlu @alikenanoglu
Emniyet daha önceki işaretlemelerde "çocuklar yapmıştır" açıklamasını burada da duymaya tahammülümüz yok. Kim yapıyorda biran önce bulunsun!

X