25 Şubat 2016 Perşembe, 1846Güncelleme: 1855 Zonguldak'ta 9 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanığa iyi hal indirimi uygulandı
Paylaş
Geçen yıl 19 Ağustos'ta Alaplı İlçesi'nde meydana gelen olayda, mahallede çocukların 'Fikret dede' dedikleri Fikret A., iddiaya göre komşusunun kızı N.U.'yu evine çağırarak cinsel istismarda bulundu. Ağlayarak evden çıkan N.U., evine gidip durumu annesine anlattı. Ailenin polise şikayetiyle tutuklanan Fikret A., 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından açılan davada hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Fikret A., söz konusu suçu kesinlikle işlemediğini iddia etti. Avukatı da suça ilişkin kanıt olmadığını, mağdur çocuğun ifadelerinde de çelişkiler olduğunu ileri sürerek beraat talep etti.
Mahkeme heyeti, sanık Fikret A.'ya, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 6 yıl 8 ay, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 9 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın duruşmalardaki iyi hali, yaşı, samimi anlatımı, tutuklu kaldığı süre ve Yargıtay sürecini gözeterek hükümle birlikte tahliye kararı verdi.
9 yasindaki cocugun celiskili anlatimi one surulerek, 70 lik dedenin samimi anlatimi kayda deger bulunuyor. Vay be 9 yasindaki cocuktan ne gibi bir anlatim bekleniyordu. O olanlarin farkinda mi acaba?
Artik davalara hic bakmayin nasil olsa kravat indirimi , iyi hal indirimi, samimi anlatim, gri takim , beyaz gomlek indirimi gibi turlu bahanelerle ceza vermiyorsunuz.
Çocuk aileleye anlatmasa daha neler yapacaktı bu yaşlı zampa.. Bunun iyi hali mi olurmus ya. Hakimin torununa yada çocuğuna da aynı şeyi yapsalar iyi halden indirim verirmiydi acaba.
9 yaşındaki çocukta mı karşısındakini tahrik etmiş merak ettim..
eskiden böyle şeyler yokmuydu örtbas mı ediliyordu bilemiyorum..
kesinlike yaşama hakkımız elimizde alınıyor..
özel hayatın gizliliğini bırak mahremiyet gizliliği de sıfır
geçen bi başlıkta daha yazmıştım, konu komşu, amca teyze dede diye sempatikleştirilmemeli çocukların gözünde, büyüye saygı, elini öp vs derken kimbilir kaç çocuk tacize uğradı bunlar sadece gazetelere çıkanlar
çocuklar gerçek akrabaları tarafından bile taciz edilirken, artık bu gelenek görenekti gibi şeylerle yabancıları sempatikleştirmemek lazım