Bu kayınvalideler hep sinir etmek zorunda sanırım..

Kusura bakmayın ama sizi
Hanımlar 2 aylık hamileyim, bulantılarım ve yemek kokularına hassasiyetim var.
Geçen eşimin ailesine kahvaltıya gittik ki ben onlara kahvaltıya, yemeğe gitmekten hoşlanmıyorum
Neden derseniz birincisi 2 senedir bizi kahvaltıya çağırıyor, ama gittiğimde hiçbir şey hazır olmuyor ( Babası karşıya geçmeyi sevmiyor o yüzden eşim babasını da görsün diye biz onlara gidiyoruz 2-3 haftada bir falan)
Onu mu koyalım, şunu şöyle yapalım, derken 2 saatte anca kahvaltı hazırlıyoruz normal sıradan bir kahvaltıyı
Çok kararsız bir de sofraya oturunca rahatsız oluyorum mesela ekmek diyorum beyaz ekmek zararlıymış
Çok ekmek yemek iyi değilmiş diyor bu lafın üstüne 2. dilimi alabilirsen al
Atıyorum kaymak var tadı hoşuma gitti yiyim desem kaymak sırf yağmış zararlı
Yani onlardan çok yemeyin demeye getiriyor ama rahatsız oluyorum zaten kaç saat acıkmışım bi kahvaltı edicem onda da bu zararlı şu yağlı resmen peynir domates salatalık yiyorum ki normalde çok açken bile yediğim porsiyonu görseniz çok az dersiniz.
Geçen yine gittik eşim tembihledi bu sefer anne biz geldiğimizde hazır olsun Chek in midesi bulanıyor en azından kokular biz gelene kadar uçar havalanmış olur dedi.
Gittik tabi hiç bir şey hazır değil ben giremedim kokudan mutfağa küçük ve havalanması pek iyi değil bir de babası sigarayı mutfakta içiyor,yine de tabak getir götür yaptım mutfaktan eşimde biraz kızdı annesine hazırlarım diyip diyip hazırlamamasına
Masaya oturduk neyse çayı bitti eşimin ve kv im kayınvalidem aldı sadece kendi bardağını götürdü
Eşimde anne benimki de boştu hiç ilgilenmiyorsun misafirle dedi ben de dedim ben doldururum falan
eşim inat etti şakasına ev sahibi o,o doldursun dedi sen yüklüsün otur yorulma fln şakasına diyor ama kv geldi mutfaktan " Hamileler yorgun olmaz, aksine dinç olurlar. Neden yorulsun ben hamileyken şunu yapardım vs vs vs" Çok bozuldum sanki ona yorgunum diyen oldu. Sonra kahvaltıda illa süt iç getircem diyorum yemekle süt içemiyorum yok illa içeceksin, düşüncesi bile bulandırdı midemi yok diyorum getireyim ben şimdi yeter diyecektim.
Sonra oturuyoruz yok illa guatr ilacımı içiyor muymuşum içiyorum her gün diyorum iç bak aksatma içiyorum diyorum içeceksin, içmezsen bebeğin zekasında problem olabilirmiş Allah korusun diyorum muhabbet başa mutlaka iç, aksatma iç, iç, iç...
Eve geleceğiz kapıdan çıkıyoruz bana dediki hangi günler sabah evdesin bende dedim pazartesi ve cuma iyi dedi ben artık sana kahvaltıya gelicem sık sık. Yani yuh dedim içimden zaten diğer günler erken kalkıyorum kursum olduğu için 2 günüm var onda da bana kahvaltıya gelecekmiş erkenden. Sinirlendim biraz gelinin hamile insanın aklına hiç gelmez mi belki o gün 1 2 saat geç kalkmak ister, dinlenmek ister, kendisi kahvaltı hazırlamaya üşeniyor, hazır bana gel seni kahvaltıya götüreyim diye teklif etmesi gerekirken sana gelicem deyince çok sinirlendim.
Sizi Haksız buldum kv bardagi boşalinca bile senin doldurman lazımsonucta senden büyük annen yaşında ,kocanin bardagi bos madem kocan doldurun demeden ya senin yada esinin kalkip doldurmaniz lazim kv sonuçta büyük kocanda şaka yapmış olsa bile hicte sempatik gelmedi bana

Ah be canim anlamazlar sanki kendileri kadin degilmis hamile olmamislar gibi kvdeni anlatirken benimkini tarif ettin sanki allahtan benim esim daha baskin bu konu da annesinin
dengesiz oldugunu bildigi icin laf soyletmez bana zaten esimden cekinmese daha kim bilir neler yapicak. Kayinvalideleriyle arasi iyi olanlar bize on yargiyla bakip ahkam kesiyolar ama hic bir seyi yasamadan anlayamazsin. 2 erkek kardesler esim ve 17 yasinda kardesi kadinin hic kizi olmadigi icin cok seviniyodum gelini degil kizi olcam diye ama kadin o tarz bi kadin degil. Ben hep annemi goz onune aldim annem cocukla cocuk buyukle buyuk olan kolay kolay kimsenin kalbini kirmayan bi kadindir. Ben saygili olursam hersey iyi olur zannediyodum ama bazi insanlar hak etmedigi gibi saygi duyup terbiyeli davrandiginda seni mulayim sanip daha cok ustune geliyorlar bana gore kvdelerin ne oldugunu anladigimiz andan beri kendimizi ezdirmedigimizi gormeleri anlamalari gerek. Kadin beni bi turlu sevemedi sanki hemde ortada aksine bi durum olmadigi halde.Biz esimle cok asik olduk birbirimize.ve 6 ay icinde nisan dugun hepsi cikti aradan ve cocuktada gec kalmadik 9 aylik evliyim 6 aylik hamileyim:) neyse esim universte tecilini bozdurup askere giden geldikten sonrada calismamis bi birikimi olmayan bi adamdi ama kesinlikle serseri ve tembel degil. 1 senedir de ozel bi sirkette proje muduru. Neyse biz evlenmeye karar verdk gelip istediler kayinpederim allah razi olsun elinden geldigince gozumu hic biseyde birakmadi hemde banka kredisyle 2 tane gelinlik bile giydim yani nisan dugun ev tutma dayama doseme vs. Benim babamla o surecte yasadigim da ayri bi sorun evlenmemi istemeyince ne yardim etti ne de ceyiz verdi su an gorusmuyorum zaten. Anlicagin cok zor bir nisanlilik sureci yasadim allahima sukurler.olsun ki esim.cok.iyi. Neyse esimin 2 tane de halasi var babasinin kiz kardesleri herseye burnunu sokan hadsiz terbiyesiz ukala insanlar. Onlar kv demi de sevip kabullenememisler hep beni de kendi yanlarina cekmeye calistilar disli oldugumu gorunce basladilar arkadan dedikoduya yok babasi bisey vermedi bilmem ne diye esim hepsine kufur etti bagirdi hepsini aglatti biz istemedik bizim evlenmemize karsi oldugu icin dedi. Dogruda soyledi. Oyle boyle derken onlar cenesini.kapatip saygi duymayi ogrendiler gelelim kvalideme onlar bu surecte arkamdan dedikodumu yaparken agzini acip siz ne.diyosunuz ya.bile dememis pasif bi kadin bunu aylar sonra ogrendigim de ne dese begenirsin seni o zaman tanimiyodum gulermisin aglarmisn kadin benim sinirlerimi bozuyor ya. Yuzsuz bi kadin boyle annemin tam aksine tuhafima gidiyor yargilamayin evime geldiginde buzdolabimdan mutfak dolaplarima kirli sepetime kadar karistirir. Ne ariyosa artik. 6 aylik hamileyim dogru duzgun bi gun arayip nasilsin kizim agir kaldirma ya da kendini yorma diyip gelip bi is yaptigini gormedim gecen ay esim utandirdi bi iki kere de tullerimi yikayip takti. gunluk islerimi yapiyorum ama cam perde filan elim gitmiyo halsizlikten. Bi de komsusu var bunun hergun orda evinin hemen karsisi benim evimde bi alt
sokakta. Ben nisanli.oldugum donem babamla problem yasadigim icin teyzemde kaldim evlenene kadar. O da komsusuna anlatmis o da al o kizi bi cekyatinda yatsin yazik falan demis sanki sahipsizim ben sokakta kaliyorum kaldigim yer teyzemin evi ayrica calisan meslek sahibi bi insanim beni acindiriyo insanlara hergun gidip o komsusuna yardim ediyor bi isini yapiyor hergun bi tanidigini geziyor. Eve gelincede hep ayagi agrir siser oflar gezerken geziyo ama. Ben oglunun karsiyim icimde can tasiyorum torununu banabi gunden bi gune anne sicakligi hissettirmedi bende sevmiyorum mesafemi koydum. Entresan lakayit bi kadin bagirsak hastaligi var anliyorum hastalik ama zar zurt dk basi yanimda osurur ben kendi ailemde gormedim tuhafima gidiyor 2 gun evinde yemek yiyelim su an calismiyorum esimin aldigiyla da anca geciniyoruz burda yiyosunuz nasil gecinemiyosunuz bilmem ne evde dogru duzgun yemek yapmaz haslar makarnayi yagda kavurur hemen gezmeye kocasi da dunya iyisi agzi var dili yok dusmus oyle kocaya oynuyo. Ben kotu insan degilim ya ben mi abartiyorum allah askina durum bu iste.

Bunlar nasil insan hayret ediyorum bu kvalidelere ya bizde olucaz boyle mi yapicaz. Esim kiyamiyo goruyo halsiz oldugumu yardim et diyo annesine o.da bisey olmaz ben is guc yaptim doguma gittim diyo bu ahkam kesenlerde sizin basiniza gelmeden anlamaya calismayin zaten uzaktan davulun sesi hos gelir.

Eşinin annesinden çay istemesi çok saçma geldi bana, senin hamile olduğunu düşünüyorsa kalksın kendisi doldursun.
Kayınvalideniz de çok düşüncesizmiş, madem kahvaltıya çağırıyorsun hazırla kahvaltıyı. Şu hem çağırıp hem de sen misafir değilsin demek nedir ya. Kayınvalideniz geldiğinde sizde ona aynısını yapın. Ben olsam bende o gelince hazırlamam.

kimi kv gelininin hamile ike çektiği sıkıntıyı naz olarak algılıyor ve kıskançlık yapıyor
eşinin yaptığı tavır hiç hoş değil belirteyim çok abartmış
bir daha gittiğinizde eşine annesine yardım etmesini söyleyin
"annen yaşlı yazık değil mi kalk beni yapacağım ileri oturtsa bile sen yap" gibi dersen
süper olur :)

Çoğu kişi eşimin çay doldur demesine takılmış ama bana tuhaf gelmiyor sanırım eşimin aile yapısından dolayı
Klasik Türk aile yapısından biraz farklı:)
Daha detaylı anlatmak isterdim ama ifşa olurum :KK70:

Bu kadın bilerek yapıyor bence sırf seni uyuz etsin diye. .

Aynısı canım 4 aylık evliyim inan gidesim gelmiyor çok sık gitmiyorum bu yüzden bi giderim işden çıkarım akşam 20:00 gibi onlarda olurum yemekleri hazırlamak için beni bekler buz gibi evlerinde bulaşık çay hepsi beni bekler kahvaltı yine öyle insafsızlar kendisi gavur gibidir hani o SENDE KAYINVALİDE OLACAKSIN ?diyenler var ya benim ananem de var dı 4 gelini vardı rahmetli oldu kahvelerine kadar yapar ellerine verirdi bazı kayınvalideler gelini kullanmasını seviyorlar.Senin en azından eşin değer veriyor benim söyleyince dik bir şekilde yapma diyor

Aynısı canım 4 aylık evliyim inan gidesim gelmiyor çok sık gitmiyorum bu yüzden bi giderim işden çıkarım akşam 20:00 gibi onlarda olurum yemekleri hazırlamak için beni bekler buz gibi evlerinde bulaşık çay hepsi beni bekler kahvaltı yine öyle insafsızlar kendisi gavur gibidir hani o SENDE KAYINVALİDE OLACAKSIN ?diyenler var ya benim ananem de var dı 4 gelini vardı rahmetli oldu kahvelerine kadar yapar ellerine verirdi bazı kayınvalideler gelini kullanmasını seviyorlar.Senin en azından eşin değer veriyor benim söyleyince dik bir şekilde yapma diyor
Ağzın bal yesin herkes bilip bilmeden konusuyo sinirlerim bozuldu

bu çok zor bir durum. ben kayınvalidemle aynı evde yaşıyorum. hamileyken her işi yaptım. azcık bir nazım bile olmamıştır. onunda bana azıcık bir yardımı bile olmamıştır. gece ağrıdan uyuyamazdım, sabah kalkardım kahvaltıyı ben hazırlardım. bir kere de sen kalk derdim ağlayacak gibi olurdum. doğumum ,evde iş yapmaktan aşırı derece de yorulduğum için başladı. ertesi gün sezeryan olacağım, tüm gün elini birşeye sürmedi. lohusalıkta aynen öyle. hastaneden çıktım eve geldim. 3-4 gün önce pişirilmiş tavuğun içine nohut katıp onu yemek yapmış. ağzıma süremedim kokudan. allahtan annem yanımdaydı sabaha kadar otururduk sabah beni, bebeği uyuturdu sonra kendi kalkıp kahvaltı hazırlardı. ben uyanırdım ama kayınvalide hala uyuyor. kızardım yanında hep sen, hep sen hizmetçi misin anne sen diye? hiç üstüne alınmazdı. çocuğa da elini sürmedi hiç.
ama birine anlatsan beni suçlar. kimseye yaranamazsın. dua et en azından evin ayrı. ya benim gibi olsaydın?

benimkide böyle kahvaltı - akşam yemeği hangisi olursa hep benim gelmemi bekler. Güya yemeğe davetliyim :-) birde bir huyu var nasıl oluyorsa artık hep bana denk gelir:-) bulaşık makinası doludur ve çalıştırmayı unutmuştur. Herşeyi elde yıkarım. Umursamıyorum artık zaten haftada 1 gün gidiyoruz ne niyetle yaptığını allah biliyor nasıl olsa
ayneeeeeeeeeeeeen. Benimde kayınvalidem sık sık çağırır iki görümcem kahvaltı zamanı 12 ye kadar uyurrrrr ben giderim kadınla ancak kahvaltı hazırlarım her seferinde bendede aynı durum ister kahvaltı olsun ister akşam yemeği olsun benle yaşıt olan görümcemde sürekli yardım etmemi bekler yapmassam surat beş karış. Ama görümce hanım bana geldiğinde asla bişey yapmazzzzz sinir oluyorum onlar öyle yapınca istemeye istemeye sanki kendimi yapmaya mecbur hissediyorum..

Geçen eşimin ailesine kahvaltıya gittik ki ben onlara kahvaltıya, yemeğe gitmekten hoşlanmıyorum
Neden derseniz birincisi 2 senedir bizi kahvaltıya çağırıyor, ama gittiğimde hiçbir şey hazır olmuyor ( Babası karşıya geçmeyi sevmiyor o yüzden eşim babasını da görsün diye biz onlara gidiyoruz 2-3 haftada bir falan)
Onu mu koyalım, şunu şöyle yapalım, derken 2 saatte anca kahvaltı hazırlıyoruz normal sıradan bir kahvaltıyı
Çok kararsız bir de sofraya oturunca rahatsız oluyorum mesela ekmek diyorum beyaz ekmek zararlıymış
Yani onlardan çok yemeyin demeye getiriyor ama rahatsız oluyorum zaten kaç saat acıkmışım bi kahvaltı edicem onda da bu zararlı şu yağlı resmen peynir domates salatalık yiyorum ki normalde çok açken bile yediğim porsiyonu görseniz çok az dersiniz.
Geçen yine gittik eşim tembihledi bu sefer anne biz geldiğimizde hazır olsun Chek in midesi bulanıyor en azından kokular biz gelene kadar uçar havalanmış olur dedi.
Gittik tabi hiç bir şey hazır değil ben giremedim kokudan mutfağa küçük ve havalanması pek iyi değil bir de babası sigarayı mutfakta içiyor,yine de tabak getir götür yaptım mutfaktan eşimde biraz kızdı annesine hazırlarım diyip diyip hazırlamamasına
Masaya oturduk neyse çayı bitti eşimin ve kv im kayınvalidem aldı sadece kendi bardağını götürdü
Eşimde anne benimki de boştu hiç ilgilenmiyorsun misafirle dedi ben de dedim ben doldururum falan
eşim inat etti şakasına ev sahibi o,o doldursun dedi sen yüklüsün otur yorulma fln şakasına diyor ama kv geldi mutfaktan " Hamileler yorgun olmaz, aksine dinç olurlar. Neden yorulsun ben hamileyken şunu yapardım vs vs vs" Çok bozuldum sanki ona yorgunum diyen oldu. Sonra kahvaltıda illa süt iç getircem diyorum yemekle süt içemiyorum yok illa içeceksin, düşüncesi bile bulandırdı midemi yok diyorum getireyim ben şimdi yeter diyecektim.
Sonra oturuyoruz yok illa guatr ilacımı içiyor muymuşum içiyorum her gün diyorum iç bak aksatma içiyorum diyorum içeceksin, içmezsen bebeğin zekasında problem olabilirmiş Allah korusun diyorum muhabbet başa mutlaka iç, aksatma iç, iç, iç...
Eve geleceğiz kapıdan çıkıyoruz bana dediki hangi günler sabah evdesin bende dedim pazartesi ve cuma iyi dedi ben artık sana kahvaltıya gelicem sık sık. Yani yuh dedim içimden zaten diğer günler erken kalkıyorum kursum olduğu için 2 günüm var onda da bana kahvaltıya gelecekmiş erkenden. Sinirlendim biraz gelinin hamile insanın aklına hiç gelmez mi belki o gün 1 2 saat geç kalkmak ister, dinlenmek ister, kendisi kahvaltı hazırlamaya üşeniyor, hazır bana gel seni kahvaltıya götüreyim diye teklif etmesi gerekirken sana gelicem deyince çok sinirlendim.

Eşine anlatıcaksın canım diyeceksin ki ben çocuğumuzu taşıyorum ve onun iyiliğini en çok ben isterim.Ailen benimde ailemdir saygım sonsuzdur (eğer saygı duyulacak bir aileye sahipse eşin) fakat bu iş böyle olmaz eğer bu tutum içinde olursalar huzurlu bir hamilelik geçirmek amacıyla ailenle biraz daha az görüşelim.. bana kalsa hiç görüşme çünkü eminim ki karnın hatta karın kasların bile stres sinirden kaskatı oluyordur. ileriki evrede yani karnın büyüdüğünde bebeğin sen gergin olduğun sana gergin hareketlerle karşılık verecektir vurarak yada dokunarak.. bunun olmasını istemiyorsan dediğimi yap ben yaşadım ben biliyorumm bizimkininkiler çok ahlaksızdı gerçi... beterin beteri var allah sabır versin

gelini hizmetçi gibi gören bir kv daha
sende o gelince kahvaltıyı agırdan al
aç beklet
aynen benım kv de öyle çağırır ama hazırlamaz illa beni bekler ve çok ağırdan alır gidip yardım edeyim diye bide sürekli arar nerde kaldınız diye bizde eşimle acele ederiz bekletiyoruz diye. Anam bi giderim sofrayi görümcem daha yeni kurmaya başlıyor kvdem içerde bişeyler kızartıyor küçük görümcede uyuyor veya odasında oyalanıyor.. bende artık eşime dedim çağırırlarsa asla ama asla acele etmicem bidaha 1-2 saat sonra gitcem ağırdan alıcam ararsada işimiz var ama geliriz yinede derim bıktım cünkü. Evde iki kızı var yinede herkes bana bakıyor herşeyi yapsın diye enayi değilimki bnimde içimden gelmiyor o zmn gitmek

madem yediğinizde gözü var neden siz kendi kahvaltılıklarınızı götürmüyorsunuz?
böylece rahat rahat yersiniz hem de eliniz boş gitmemiş olursunuz.

eşimin anasıda şöyle derdi...gelinler yorulmaz,acıkmaz,hasta olmaz..
adeta köle gelinler onun ceylan gözlerinde..
kaynananın iyisi olmaz.. istisna iyi kaynanalar var..şanslı olanlar kapıyor
oğulcukları evlendiği günden itibaren işleri güçleri gelinleri huzursuz etmek canlarını sıkmaktır kaynananın..
uzak dur soğuk ol..

X