Bu kadnlar KK'da bunlar sylemi olsayd :))))

ben kurdela takmadım :roflol:
hoş bu HAKKIM olsaydı da takmazdım
ne öle o :dilcikar:
bu gelin bakiredir aha da kanıtı :roflol:

hakkaten ablam yaa...gerçi bazı yörelerde onun anlamının 'gayretli kuvvetli kadın' manasına geldiği de söyleniyor ama, genel kabul bekaret simgesi olduğu...

bnm ailemden de annem dahil kimse takmamış :)) kaydirigubbakcemile5

eh tabiki kendi açısından sorun yoktur o zaman,ama
karşısına çıkan kişinin hayat görüşüne ters ise o
zaman da çare aramalar başlıyor zaten...

canım ben de diyorum ki,

insan hayatına alacağı kişiyi kendine yakın kişilerden seçiyor.

örneğin, bekarete gereğinden fazla önem veren bir erkek, benim normal arkadaşım dahi olamaz.

canım ben de diyorum ki,

örneğin, bekarete gereğinden fazla önem veren bir erkek, benim normal arkadaşım dahi olamaz.

nerden bilceksin ki. arkadaş seçerken "sen bekarete önem veriyonmu" diye mi soruyosun erkeklere? seksen kızla beraber olmuş erkekler bile bu mevzuya önem(?) verebiliyor. tipe baktın mı anlaşılabilir bişey deil ki bu.

peki çoğumuz anneyiz,
sizler kızınızın bu konuda serbest olmasını ister misiniz??
bekar arkadaşlarım da kendi annelerinden yola çıkarak cevaplasınlar lütfen...

İşte ben de her zaman diyorum ki bir insan hayatta bir şey yapıyorsa arkasında durmasını da bilmeli. Ben istedim ve yaptım, bu kadar. Eğer bunun bedeli karşıma çıkan kişinin hayat görüşüne ters olduğu için ondan ayrılmak olsaydı bunu da yapardım. Ve doğru olan da bu bence.

Çünkü bilerek ve isteyerek yapan benim ve bunun bir bedeli olacaksa bunu yalanlarla, dolanlarla, tıbbi çareler üreterek, zarlar diktirerek karşımdaki insana ödeteceğime, ondan vaz geçerek kendime ödetirim. Aksi benim hayat görüşüme göre etik değil zaten.

Dolayısıyla ben aslında "çok aşıktım, dayanamadım" sözüne de pek katılmıyorum. Çok aşık olabilir insan, dünyayı yıkabilecek gibi hissedebilir aşkı için ama insan kendini bilmeli, tanımalı, neyi ne kadar kaldırabileceğini hissedebilmeli... altından kalkamayacağı yükün altına girmemeli. Göze alabiliyorsa yapmalı... sonrasını hesap edebilmeli.

Dolayısıyla geliyoruz yine aynı noktaya... belirli bir olgunluk düzeyine, yaşa, bilince gelmeyenlerin bu tip şeylere hiç kalkışmaması gerek bence.

¤ decemBer ¤;7835994 .!.:
nerden bilceksin ki. arkadaş seçerken "sen bekarete önem veriyonmu" diye mi soruyosun erkeklere? seksen kızla beraber olmuş erkekler bile bu mevzuya önem(?) verebiliyor. tipe baktın mı anlaşılabilir bişey deil ki bu.

o 2 görüşmede belli oluyor december.
zaten genelde kendi çevremizdeki erkeklerle görüştüğümüz için de o tarz düşünenlerle karşılaşmıyoruz.
yani ben karşılaşmadım. çok şükür ki...

canım ben pişman olacağım şeyi yapmam gerçekten
yaptıysam da pişman olmam ama bunun için kendime söz veririm
yani benim hayata bakışım böyledir
bunu çok yaptığım olmuştur, kendi kendime bunun sözünü çok vermişimdir
bak kızım yapıyosun, iyisiyle kötüsüyle arkasında durabileceksen, pişman olmayacaksan yap
ve kendime böyle söz verdiğimde de hep sözümü tutarım
bidaha arkama bakmam, arkama bakıcaksam kendimi tanırım, yapmam...

dediğin gibi ben de yapsaydım pişman olmayacağımdan emin olduğum zaman yapardım.

bu da zaten başkasının gözlüğüyle hayata bakmaktır
arkasında duramayacağın işi yapmayacaksın derim bu insana
ama benim gelmek istediğim aslında neden evlilikten önce beraberliğe karşıyız acaba
bunu kendime de soruyorum, herkese de...
yine yanlış anlaşılmasın beraberlik yaşayana değil yaşama olgusuna
benim kişilerle ilgili bir derdim yok
karşı olmayanların neden olmadığını az çok biliyoruz,birçok haklı yönleri var
peki karşı olanlar neden karşı ???

peki çoğumuz anneyiz,

ben bekarım,ama sevdiğiyle beraber olmasını normal karşılarım. ama bunu çok iyi düşünmeli,kendini hazırlamalı,..

karşılaşmadım diyosunuz peki. siz her erkek arkadaşınızla bu mevzuları mı konuşursunuz?
aklıma bile gelmez bi erkekle bunu konuşmak. ancak kendi sevgiliniz falan olursa elbette bilirsiniz de. neyse bilmediğim sulara girmiyim ben, öle diyosanız öledir. fisfisfis

canım ben de diyorum ki,

Bu görüşe ben de katılıyorum.
Ve hayatım boyunca çok dikkat ettim, bekareti ciddi takıntı yapan erkeklerin çoğunun aklı fikri de belden aşağıya çalışıyor nedense.

O kadar kanalize olmuş ki adam cinselliğe, kadını salt bir obje olarak görüyor. Biraz dekolte giysen gözünü ayıramıyor, az dizüstü giy, bakışlarını hissedebiliyorsun üzerinde.

Bakma yanındaki arkadaşına "or......a bak, kaşar oğlum bunlar" diyor kötüleyerek aklı sıra ama gözleriyle yemekten de geri kalmıyor. Çelişkiler yumağı.

bir çocuğum yok henüz,ama olsaydı eğer kızıma bunun yanlış olduğunu aşılardım evet,
ama bunu ne bizim için,ne çevresi için nede toplum için değil,
kendi değerlerini korumasını bilmesi gerektiği için,olmasıını söylerdim,
ve aslaa bunun normal bişey olduğunu söylemezdim...

sevgiliden bahsediyorum bende....
bu arada erkek arkadaşlarımla bunu konuşabilirim.., çok can, samimi arkadaşlarımla,,, bence çok doğal ve normal....
tabiiki her ayrıntıyı konuşmuyoruz. ama buna bakış açıları ,,bakireliğe, zaten konuşmalarında çok açık belli oluyor. bunda ayıp, ahlak dışı bir şeyde göremiyorum ben...
evet sizin bilmediğiniz sular bunlar. belli oluyor.

¤ decemBer ¤;7835994 .!.:

arkadaşım olacak kişi herhalde hayat görüşüyle ön plana çıkacaktır.
kaşına gözüne bakıp ta arkadaş edinmiyoruz değil mi ?
şimdi canım şöyle söyliyim:
benim sosyal çevrem bellidir. yeni insanlarla karşılaştığım yerler bu çevreden olur.
ve çevrem de, genellikle, sivil toplum kuruluşları, üniversite kadın çalışmaları meclisleri ve ona benzer yerlerden oluşur. az buçuk kişi kitlesi bellidir yani...

akrabalarımla ilgili ise, bana yakın görünenlerle görüşürüm, uzak olanlarla görüşmüyorum. bu kadar net...

peki çoğumuz anneyiz,

benim ailem, benim zihnime ve aklıma güvenir.
sevgilimle ilişki yaşayıp yaşamayacağıma dair herhangi bir konuşma geçmedi aramızda.
gerekli görmemiş demek ki.

sevgilimle ailelerimiz görüşüyor, üstelik henüz resmi bir bağ yok aramızda. fakat babam dahil herkes onunla yalnız tatile gittiğimi bile bilir.
20li yaşlarında akıl irfan sahibi kültürlü 2 genç, iki aileye de her zaman gurur yaşatmış bu iki sevgilinin sevişiyor olmasını pek dert edeceklerini sanmıyorum :roflol:

ailenizi düşünerek cevap verin dediğiniz için yazdım, yazıyorum,

benim aktivizm alanım olan feminizm ve eşitlik, tüm ailemde kabul gören bir anlayıştır.
üstelik Marstan da gelmedik. dünyalıyız.

toplum toplum diyorsunuz ya, toplumumuzda böyle güzel aileler de var. neyse ki, denge sağlanıyor.

Son düzenleme:
peki çoğumuz anneyiz,

Ben bir anneyim ve kızımda var, oğlumda...
Kızıma bu konuda çok geniş bir serbestelik tanımazdım açıkçası.
Kısıtlama, yasaklar olarak yaklaşmasam bile. Kendi değerlerine
saygı duymasını önce kendisine saygı duymasını öğretmeye
çalışacağım. Genel ahlak davranışları içindeki doğruları,
yanlışları anlayacağı zaman elbette kendisi verecektir kararlarını.
Çok kıstlandığında yalan söyleyerek gizleme ihtiyacı duyabilceğini
düşünüyorum. Bu yüzden mümkün olduğunca kontrollü ama en önemlisi
kendi otokontrolünü sağlayıp doğru hareket etmesi anlamında
yetiştirmek isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…