• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadar zor olmamalı

benbirkelebegim

in love :)
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
109
14
298
İstanbul
Merhaba

Öncelikle şunu söyleyeyim 6 yıldır sigara tiryakisiyim.

Bunu yazmak bile öyle iğrenç ki gel gelelim çok istememe rağmen bırakamadım. Sigarayı içerken aldığım keyif bırakmamı gerektiren bütün nedenlerin üzerini örtüyor. Sağlık, para, kokusu vs. aldığım keyifin önüne geçemiyor hiç biri. Aslında aldığım keyif geçici, bıraktığı hasarlar kalıcı olsa da...

Daha önce bir çok kez bırakmayı denedim. Çoğu deneyişimde ilk günde tökezledim. En fazla da 2 gün durabildim.

Azaltarak mı bıraksam?
Ne gerek var bırakmaya?
Neden kendimi mutsuz edeyim?
Param var ki alıyorum

Gibi pek çok bahaneler üretip bırakmaktan vazgeçtim ve tekrar başladım. 24 yaşındayım ne kadar erken bırakırsam o kadar iyi evet biliyorum ama bugüne kadar başaramadım. Bunun iradeyle alakası varsa bile iradesiz olduğumu düşünüp pes etmek istemiyorum. İstemekse sonuna kadar bırakmak istiyorum. Ama bıraktığımda beynim tekrar başlamam için bahaneler üretiyor. Psikolojik mi bilmiyorum ama özellikle kulaklarım, başım, kollarım karıncalanıyor ve uyuşuyor. Gerildiğimi hissediyorum.

Yardımcı hiçbir ürün madde kullanmadım düşünmüyorum da çünkü çoğunun pazarlama maksatlı olduğunu düşünüyorum. Kendi irademle yapmak istiyorum. Bana destek olursanız çok mutlu olurum. Vereceğiniz tavsiye ve destek beni daha da hırslandırır.

Şimdiden tüm bırakmak isteyenlere kolay gelsin :confused:

21 Kasım 2015 Cumartesi. Sigarayı bırakma günüm. Ben bir Cumartesi günü dünyaya gelmişim ve bugün de yeniden doğduğum tarih olacak. Biliyorum başta zor olacak ama başarıcam hem de kendi İRADEMLE. Dün 5 saat sigara içmedim bırakmak için değil vücudumu nikotinsiz bırakıp neden içtiğimi anlayabilmek için sebebi ise akşam dışarıya çıktığımda muhabbet ederken elimin pakete gitmesi, boşluk hissi, içmeyince boş zamanımı nasıl doldururum kaygısı... Ne kadar saçma değil mi...

Arkadaşlar olmuyor. Her yolu denedim kendi kendimi gaza getirmek için ama ol-mu-yor sadece kendimi kandırıyorum. Bugun ilk defa sigara bırakma poliklinigine gittim doktor o kadar acıdı ve kızdı ki bana... Kurtulma umudu olmayan kanser hastasıymışım gibi davrandı bir yandan da motive etti sana ilaç versem bile bırakmak senin elinde dedi. Yaptıgı teste gore esrar bagımlısı derecesindeymişim. Hemen Champix tedavisine başlattı. Bu ilacı deviet ucretsiz veriyormuş. Azaltarak bırak ve 8 10 gün sonra sıfırla dedi. Ben zaten icmiyorum dedim. O hikaye kendini kandırma bu ilacı kullanırken azaltarak icmen daha iyi dedi. Tiksineceksin dedi. Umutlandım acıkcası.

Bugun ilk gunum izlenimlerim ise biraz midemi rahatsız etti sanki belki de psikolojik. Bu arada acayip hassasım gerginim bu da psikolojik olabilir. İctigim sigara sayısında bugun degisiklik yok.

2. Gün Özet:

Öncelikle güne 8'de başladığımı ve uyandığım gibi sigara yaktığımı belirteyim. Yine uyandığımda yakmak istedim ama erteledim. Sabah uyandıktan sonra ilk 20 dakikada içilen sigara bağımlılığı arttırıyormuş. 20-25 dakika sonra yaktım. Bir tiksinme olmadı tabi daha ilacı bir kere içtim. İşe gittiğimde hemen bir tane yakardım ama yakmadım saatte bir icmeyi denemek istedim. Normalde saatte en az 3 4 tane icerdim.

09:40
10:45
12:30
13:30
14:30
Ve paketteki son sigaram bitsin diye 15:00da ictim.

Bu arada ikinci ilacımı 12:30 da ictim bu kez mide bulantısı yapmadı.
Saat 20:30a kadar paket almadım ve bugun sigara icmeliyim demedim. Vucudum nikotinin yoklugunu hissetmedi ictiklerim sadece psikolojikti yani el dudak alıskanlıgı zaman gecirme vs.

Aksam dısarıda 4 tane ictim yanlıs hatırlamıyorsam. İlk ictigimde saat 15:00dan beri icmedigim icin normal ictim asırı istek olmadı. Sadece dumanı icime cektim. Sonrakiler yavas yavas bogazımı yakar gibi oldu.

Eve gittigimde ve yatmadan once 2 tane kesin icerdim. İcmedim yoklugunu bile aramadım.

Ozetle 2.gun 10 tane ictim. Normalde gunde 25 tane kesin icerdim. Vucudum kesinlikle nikotin istemedi 10 tane sigarayı oylesine yaktım. İlacın en guzel yonu de bu :) takipte kalın ve beni yalnız bırakmayın canlar

Bugün 3. günüm sigara içmek istiyo muyum diye kendime sorunca... Sabahtan 8'den beri 4 tane içtim şuan saat 17:04 ve o 4 tane içişim nikotin krizi falan değil mesela en son öğle yemeğinde içmeme rağmen herhangi bir eksiklik yaşamıyorum bu ilaç bir harika kızlar :) Pfizer çalışanlarına bu ilacı çıkardıkları için saygılar sevgiler :) Ve devlete de bu ilacı herkese ücretsiz verdiği için saygılar... Çok umutluyum ama yan etkileri de var bu ilacın

2 gündür full hd kalitede rüyalar görüyorum ve bilinçaltımda olmadığını düşündüğüm şeyleri rüyamda görüyorum. Derin rüyalar ve sonunu merak ettiğimden uyanmak istemiyorum bugün rüyayı bitiricem diye işe geç kaldım :KK71:

Başlığa binaen; O kadar zor. Ama imkansız değil.

3 hafta oluyor içmeyeli, bıraktım demiyorum hala sadece içmiyorum. İçmeyi de düşünmüyorum.

İlk günler özellikle 4. ve 8. gün krizleri dayanılmazdı benim için. Ama dayandım, çünkü sigaranın esiri olmak, kontrolüm altına tutamamak bu isteği beni motive etti. Ben hiçbir şeye bağımlı yaşayamam bu hayat benim ve kontrolü benim elimde dedim hep kendime.

Umarım devam ettirebilir ve kurtulabilirsiniz.

Bugün Champix'in 10. günündeyim. Nefret ediyorum bu ilaçtan. Nefret!

Yorumlarını okuyup sigara bırakma polikliniğine umutla gitmiştim. Evet sigarayı bıraktım 3 gündür içmiyorum. Kokusu midemi bulandırıyor, canım hiç sigara istemiyor ama bu ilaç benim bünyemi sarstı, alt üst etti!

Her uykuya daldığımda gördüğüm rüyalar kabak tadı vermeye başladı. Uykumdan hiçbir şey anlamıyorum.
Yaşattığı mutsuzluk, halsizlik, bıkkınlık beni mahvetti. Ben küçük şeylerden bile mutlu olurdum ama bildiğin mutsuzum sürekli depresif bir haldeyim. Sigaraya başlamak istemiyorum ama bu ilacı kullanmak da istemiyorum.

Evet bugüne kadar beni sigaradan soğutmuş olabilir ama bugünden itibaren bu ilacı kullanmaya son verdim. Etkilerini bir sonraki yazımda yazarım hepinize temiz sağlıklı günler :)

Sigarasız geçen 4. günümdeyim :) Google Play'de bir uygulama var tavsiye ederim: Sigaraya Son. Kaç tane sigara içmediğinizi, kaç tl karda olduğunuzu, kaç mg nikotin almadığınızı, sağlığınızdaki gelişmeleri gösteriyor.

88 adet sigara içmemişim
53 mg nikotin almamışım
30,94 tl kardayım vs :)

Sabah kendi kendime alarmdan bile önce dinç olarak uyandım. Mis kokmanın tarifi ise imkansız :) İlk defa bu kadar sigarasız duruyorum ve ilk defa bıraktığıma eminim :)

Back