bu kadar yalan, şizofreni bile olabilir :(

Aman ne gerek var bu kadar baskici ailelere anlamiyorum. Kardesiniz cozum olarak gormus olabilir yalanı

ben hep bu boşluğu doldurmaya calıştım annem deseniz zaten biricik en kıymetlisi ama erkek cocuklarında özellikle ilkokul çağlarında bu vardır. Hayranoldukları erkek karakter vardır ki bu genelde babadır ondan bunu beklerler ben ce bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ?
CANIM HER NE OLURSA OLSUN KARDESININ KARAKTERI SAGLAM DEGI ZAYIF COK UZULEREK SOYLUYORUM BU YUZDEN YALANA BASVURUYOR BU KADAR UC HASTALIKLARDAN KORKACAGINA PSIKOLOJIDE SAVUNMA MEKANIZMALARINI ARASTIR BELKI FAYDASI DOKUNUR

Çok geçmiş olsun.Öyle bir arkadaşım vardı tabi bende sonradan öğrendim öyle olduğunu meğerse söylediği pek çok şey yalanmış yaşına kadar.Önlem almanız kardeşinizin ileride ki sosyal yaşantısı için oldukça önemli bence.

Çocuğun şizofren filan oldugunu sanmıyorum.
Bir çok kişi demiş ya hani,aile baskısı yüzündendir diye.
Bu gerçekten şizofreni den daha büyük mesele...
Ne diye bu kadar baskıcı olunur ki ? Çocuk yalanı kurtuluş,kaçış olarak görüyor.
Bunun sebebi de o baskı işte !.
çocuklara özgüven aşılamak varken, baskıyla eğip,bükmeye çalışmak....:KK20:
Haa sonra şizofreni ise bile, sebebi ortada..
Kusura bakmayın ama psikolojik sorunların birçoğu, baskı ve sindirilmekten ileri geliyor.

umarım şizofreni filan değildir ama psikolojisinin iyi olduğunu da sanmıyorum...

merhaba,
sıkıntım öyle büyük ki titremekten uyuyamadım şah damarım sıkışıyor boynuma sancı vuruyor sanki..
Ben üniversiteyi uzatmıstım ailem oldukça baskıcıdır. onlara söyleyememiştim sonradan itiraf ettim dayanamadım
Kardeşimi mezun olacak sanıyorduk. ve derslerinin çok iyi olduğu. Fakat öğrendim ki henüz derslerinin %20 sini bile verememiş.Bu o kadar büyük bir sıkıntı değil benim dert ettiğim kısmının yanında.
Şöyle ki: hayatının tamamı yalanmış.. Bize öyle hikayeler anlatmış ki tamamen olmayan sıfırdan üretilmiş binlerce yalan hikaye..
Bunları öyle bir anlatıyordu ki belli ki inanmıştı bunlara:KK43: şu an kendisi şehir dışında gelince ilk iş onu psikolog a götürücem:KK43: çok çok üzülüyorum. Bu konuda öyle cok da bilgili sayılmam şizofreni filan çıkar mı acaba ?

şizofreni olduğunu zannetmiyorum. burada bir konu vardı şizofreni ile alakalı. okuyana kadar ben de tam nasıl bir hastalık bilmiyordum. ama yalan söylemeden daha farklı bir hastalık gerçekten zor.

bana kendini kanıtlama çabası gibi geldi. bir psikologa götürseniz iyi olur.

Şimdide moda oldu yalan söylüyo deyip bırakmışınız. Tam olarak konuyu yazmazsanız nasıl tafsiye alabilirsiniz nerden bilelim ne söylediğinide yorum yapalım ? millet sordukça sordukça tek tek yazıyorsunuz yapmayın şöyle şeyler ya.

Sizin onun iç dünyasını bilmiyorsunuz. Özeline böyle müdahale etmeyin. Aranızdaki güven sarsılır. Üstelik psikoloğa ne diyeceksiniz? Ne yalan, ne doğru, neden söylemiş bilmiyorsunuz.

Şizofreni çok karmaşık bir rahatsızlık. Halüsinasyonlar görme, gerçek olmayan kişilerle konuşma, sesler duyma gibi belirtileri var. Ben kardeşinizin durumunu sağlıksız bir ortamda kişiliği yeterince desteklenmediği için yanlış gelişmiş bir insan olarak yorumladım. Okuldaki başarı yalanı tamamen anlaşılabilir. Kızılmasın diye. Ünlü insanları tanımak, olmamış olaylar uydurmak hep insanların bir anlığına da olsa 'aa, öyle mi, başka ne oldu?' demesinin hazzını tatmak için. İnsan küçüklüğünden beri takdir edilmek, hayran olunmak ister. Ailesi ve çevresi ona bir 'aferin' bile demekten acizse bu açlığını normal yollardan değil de zorla gidermeye çalışır. İnsanlar ona 'aferin' diyene kadar hikayeleri büyütür. Kardeşinizin sağlıklı bir birey olması için bu açlığın farkına varması, sebebini bilmesi ve yalanlarla bu açlığı gidermeye çalıştıkça hayatını daha da boş bir hale getirdiğini farketmesi lazım. Bir psikolog bu konuda yardımcı olabilir.

Sakın kardeşinize akıl hastasıymış gibi yaklaşmayın. Gerçekten çok daha masum nedenleri olduğunu düşünüyorum. Ben sizin gibi en kötüsünü düşünüp endişelenmedim ama kardeşiniz için gerçekten üzüldüm. Özellikle erkeklerin bir şeylerin yolunda gitmediğini kabul etmeleri ve psikolojik yardım almaya ikna edilmeleri zor.

Siz doğru yaklaşmışsınız. 'Yalanlara ne gerek vardı, biz seni böyle de seviyoruz' doğru bir yaklaşım. Hatta mümkünse 'yalan' kelimesini de çok kullanmayın. Hemen savunmaya geçip kendini kapatırsa ilerleme sağlayamazsınız. Panik yapmayın. Ama mümkünse (artık sözünüz geçiyorsa) ailenizi biraz dizginleyin. Babanız da yokmuş. Kim sizi bu kadar korkuttu?
cok iyi ifade etmişsiniz dayımız vardı bize cok sert o...

Şimdide moda oldu yalan söylüyo deyip bırakmışınız. Tam olarak konuyu yazmazsanız nasıl tafsiye alabilirsiniz nerden bilelim ne söylediğinide yorum yapalım ? millet sordukça sordukça tek tek yazıyorsunuz yapmayın şöyle şeyler ya.
yani gerçekten şu an bu üsllüpla yazılmıs bir şeyi okumaya gücüm yok lütfen siz yardımcı olmayın lazım değil

CANIM HER NE OLURSA OLSUN KARDESININ KARAKTERI SAGLAM DEGI ZAYIF COK UZULEREK SOYLUYORUM BU YUZDEN YALANA BASVURUYOR BU KADAR UC HASTALIKLARDAN KORKACAGINA PSIKOLOJIDE SAVUNMA MEKANIZMALARINI ARASTIR BELKI FAYDASI DOKUNUR

ben de bu konularda bilgili değilim ondan yazdım zaten dediğiniz şeyi duymamıstım

Çocuğun şizofren filan oldugunu sanmıyorum.
Bir çok kişi demiş ya hani,aile baskısı yüzündendir diye.
Bu gerçekten şizofreni den daha büyük mesele...
Ne diye bu kadar baskıcı olunur ki ? Çocuk yalanı kurtuluş,kaçış olarak görüyor.
Bunun sebebi de o baskı işte !.
çocuklara özgüven aşılamak varken, baskıyla eğip,bükmeye çalışmak....:KK20:
Haa sonra şizofreni ise bile, sebebi ortada..
Kusura bakmayın ama psikolojik sorunların birçoğu, baskı ve sindirilmekten ileri geliyor.

umarım şizofreni filan değildir ama psikolojisinin iyi olduğunu da sanmıyorum...

Bu gerçekten şizofreni den daha büyük mesele. işte ben,im içimi daraltan da tam bu :KK43: bu nasıl bir mengene bilemezsiniz

yani gerçekten şu an bu üsllüpla yazılmıs bir şeyi okumaya gücüm yok lütfen siz yardımcı olmayın lazım değil

Uslupta sorun göremedim ben? Moralinizin bozuk olmasını anlıyorum şu hassaslığınızıda ona veriyorum.Fakat konu açarken dikkat edilmesi gerek durum bu..son zamanlarda çok yaygınlaştı ''kardeşim yalan söylüyor ''başlık ise şizofreni bile olabilir'' ee? sonrası? şizofreni diyosun konu açtığına göre fikir istiyorsun.
fakat yalan söylemek ve şizofreni nasıl bağdaştıralım?
tek tek sordukça cevap vermişiniz..
eleştirdiğim konu bu.. yoksa Allah yardımcınız olsun sorununuz her neyse tek tek okuyamadım sorunu hala tam bilemiyorum..
sizi kırmak incitmek istediğimden değil dikkat edelim bunlara diye yazdım.

Okulu mokulu geçtim sadece üzüldüm.
Çünkü buna sebebiyet veren baskıcı aileler ve kızlar hatalarını küçükte olsa söyleyemeyip büyütüyorlar ve buna zamanla kendileride inanıyor.

Böyle insanları çevremizde çok görüyoruz. Aile, iş , yada okul da popüler olmak adına başlıyorlar yalana. Okulda işe yararsa evde devam ediyor sonra bu alışkanlık kazanıyor. Kendilerine böyle sahte bir dünya yaratıyorlar. Yalanlarının meydana çıkması onlar için büyük yıkım. Çünkü tüm güzel olan hayatı bir anda yok oluyor. Kardeşiniz kendini çok yanlız hissettmiş olmalı. Yada be yaparsa yapsın farkedilmeyip övülmemek onu bu hale getirmiş olabilir. Bir diğeri eğer aile çok baskıcı ise çocuk okul hayatını sürekli çok iyi anlatır ki kimse sormasın oda rahat rahat takılsın. Şizofreni değil bencede ama buda çok zor aşılacak bir durum. Sadece yardımcı olmanız gereken bir kardeş değil dizginlemeniz gereken aile bireyleri de var. Ama bu aile bireyleri ile konuşnalarınızı Kardeşiniz bilmemeli. Yoksa bunuda küçük oyununa dahil edebilir. Allah yardımcınız olsun.

ergenliğimde tam olarak aynı şeyi ben yapmıştım. 18 yaşıma kadar sevgilim olmadı. lisede hatta ortaokulda herkesin bir sevgilisi vardı. benim niye sevgilim yok diye üzülüyordum. kimse beni beğenmiyor sanıyordum. ben de aynı mahalledeki en yakın arkadaşıma, okuldaki sevdiğim çocuğu sevgilim olarak anlattım. okuldaki bir diğer popüler kızı da arkadaşım olarak anlattım. sonradan o yalanlar öyle zincirleme ortaya çıktı ki şaşırdım kaldım. çocukluk işte. bir daha da böyle birşey yapmadım. o yaşlarda herkeste oluyor. sevmek,sevilmek, beğenilmeyi istemek, takdir görmek. tek sebebi bu. şu an 35 yaşındayım şizofren falan da değilim Allaha şükür :KK66:

E sen de yalan soylemissin sen sizofren misin? Kendini guzelce aile baskisindan diye savunuyosun kardesin olunca agir psikolojik hastalik tanisi koyuyosun. Sizofreni ciddi bi hastaliktir oyle her psikolojisi ya da ahlaki bozuka sizofren demek biz turklere mahsus

Öncelikle sakin olun, yalan söylemesinin nedeni büyük ihtimalle ailenizin baskıcı tavrıdır,yalanla çözmeye çalışmıştır.Ailenizi uyarmanız daha faydalı olur.yinede içinizi ferahlatmak için uzmana basvurabilrsiniz.Allah yardımcınız olsun.

Öncelikle sakin olun, yalan söylemesinin nedeni büyük ihtimalle ailenizin baskıcı tavrıdır,yalanla çözmeye çalışmıştır.Ailenizi uyarmanız daha faydalı olur.yinede içinizi ferahlatmak için uzmana basvurabilrsiniz.Allah yardımcınız olsun.
ailem anlayışlı olsa bu hale zaten gelmezdik :KK43: onlara anlatılmaz ki

X