- 26 Mayıs 2015
- 2.599
- 1.547
- Konu Sahibi PelushPrenses
Aman ne gerek var bu kadar baskici ailelere anlamiyorum. Kardesiniz cozum olarak gormus olabilir yalanı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
CANIM HER NE OLURSA OLSUN KARDESININ KARAKTERI SAGLAM DEGI ZAYIF COK UZULEREK SOYLUYORUM BU YUZDEN YALANA BASVURUYOR BU KADAR UC HASTALIKLARDAN KORKACAGINA PSIKOLOJIDE SAVUNMA MEKANIZMALARINI ARASTIR BELKI FAYDASI DOKUNURben hep bu boşluğu doldurmaya calıştım annem deseniz zaten biricik en kıymetlisi ama erkek cocuklarında özellikle ilkokul çağlarında bu vardır. Hayranoldukları erkek karakter vardır ki bu genelde babadır ondan bunu beklerler ben ce bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ?
merhaba,
sıkıntım öyle büyük ki titremekten uyuyamadım şah damarım sıkışıyor boynuma sancı vuruyor sanki..
Ben üniversiteyi uzatmıstım ailem oldukça baskıcıdır. onlara söyleyememiştim sonradan itiraf ettim dayanamadım
Kardeşimi mezun olacak sanıyorduk. ve derslerinin çok iyi olduğu. Fakat öğrendim ki henüz derslerinin %20 sini bile verememiş.Bu o kadar büyük bir sıkıntı değil benim dert ettiğim kısmının yanında.
Şöyle ki: hayatının tamamı yalanmış.. Bize öyle hikayeler anlatmış ki tamamen olmayan sıfırdan üretilmiş binlerce yalan hikaye..
Bunları öyle bir anlatıyordu ki belli ki inanmıştı bunlara şu an kendisi şehir dışında gelince ilk iş onu psikolog a götürücem çok çok üzülüyorum. Bu konuda öyle cok da bilgili sayılmam şizofreni filan çıkar mı acaba ?
cok iyi ifade etmişsiniz dayımız vardı bize cok sert o...Sizin onun iç dünyasını bilmiyorsunuz. Özeline böyle müdahale etmeyin. Aranızdaki güven sarsılır. Üstelik psikoloğa ne diyeceksiniz? Ne yalan, ne doğru, neden söylemiş bilmiyorsunuz.
Şizofreni çok karmaşık bir rahatsızlık. Halüsinasyonlar görme, gerçek olmayan kişilerle konuşma, sesler duyma gibi belirtileri var. Ben kardeşinizin durumunu sağlıksız bir ortamda kişiliği yeterince desteklenmediği için yanlış gelişmiş bir insan olarak yorumladım. Okuldaki başarı yalanı tamamen anlaşılabilir. Kızılmasın diye. Ünlü insanları tanımak, olmamış olaylar uydurmak hep insanların bir anlığına da olsa 'aa, öyle mi, başka ne oldu?' demesinin hazzını tatmak için. İnsan küçüklüğünden beri takdir edilmek, hayran olunmak ister. Ailesi ve çevresi ona bir 'aferin' bile demekten acizse bu açlığını normal yollardan değil de zorla gidermeye çalışır. İnsanlar ona 'aferin' diyene kadar hikayeleri büyütür. Kardeşinizin sağlıklı bir birey olması için bu açlığın farkına varması, sebebini bilmesi ve yalanlarla bu açlığı gidermeye çalıştıkça hayatını daha da boş bir hale getirdiğini farketmesi lazım. Bir psikolog bu konuda yardımcı olabilir.
Sakın kardeşinize akıl hastasıymış gibi yaklaşmayın. Gerçekten çok daha masum nedenleri olduğunu düşünüyorum. Ben sizin gibi en kötüsünü düşünüp endişelenmedim ama kardeşiniz için gerçekten üzüldüm. Özellikle erkeklerin bir şeylerin yolunda gitmediğini kabul etmeleri ve psikolojik yardım almaya ikna edilmeleri zor.
Siz doğru yaklaşmışsınız. 'Yalanlara ne gerek vardı, biz seni böyle de seviyoruz' doğru bir yaklaşım. Hatta mümkünse 'yalan' kelimesini de çok kullanmayın. Hemen savunmaya geçip kendini kapatırsa ilerleme sağlayamazsınız. Panik yapmayın. Ama mümkünse (artık sözünüz geçiyorsa) ailenizi biraz dizginleyin. Babanız da yokmuş. Kim sizi bu kadar korkuttu?
yani gerçekten şu an bu üsllüpla yazılmıs bir şeyi okumaya gücüm yok lütfen siz yardımcı olmayın lazım değilŞimdide moda oldu yalan söylüyo deyip bırakmışınız. Tam olarak konuyu yazmazsanız nasıl tafsiye alabilirsiniz nerden bilelim ne söylediğinide yorum yapalım ? millet sordukça sordukça tek tek yazıyorsunuz yapmayın şöyle şeyler ya.
CANIM HER NE OLURSA OLSUN KARDESININ KARAKTERI SAGLAM DEGI ZAYIF COK UZULEREK SOYLUYORUM BU YUZDEN YALANA BASVURUYOR BU KADAR UC HASTALIKLARDAN KORKACAGINA PSIKOLOJIDE SAVUNMA MEKANIZMALARINI ARASTIR BELKI FAYDASI DOKUNUR
Çocuğun şizofren filan oldugunu sanmıyorum.
Bir çok kişi demiş ya hani,aile baskısı yüzündendir diye.
Bu gerçekten şizofreni den daha büyük mesele...
Ne diye bu kadar baskıcı olunur ki ? Çocuk yalanı kurtuluş,kaçış olarak görüyor.
Bunun sebebi de o baskı işte !.
çocuklara özgüven aşılamak varken, baskıyla eğip,bükmeye çalışmak....
Haa sonra şizofreni ise bile, sebebi ortada..
Kusura bakmayın ama psikolojik sorunların birçoğu, baskı ve sindirilmekten ileri geliyor.
umarım şizofreni filan değildir ama psikolojisinin iyi olduğunu da sanmıyorum...
yani gerçekten şu an bu üsllüpla yazılmıs bir şeyi okumaya gücüm yok lütfen siz yardımcı olmayın lazım değil
Allah yardimciniz olsun cnm insallah ona yardim edebilirsinizben de bu konularda bilgili değilim ondan yazdım zaten dediğiniz şeyi duymamıstım
22 erkekKac yasinda kardesin?
Kizmi erkekmi?
ailem anlayışlı olsa bu hale zaten gelmezdik onlara anlatılmaz kiÖncelikle sakin olun, yalan söylemesinin nedeni büyük ihtimalle ailenizin baskıcı tavrıdır,yalanla çözmeye çalışmıştır.Ailenizi uyarmanız daha faydalı olur.yinede içinizi ferahlatmak için uzmana basvurabilrsiniz.Allah yardımcınız olsun.