bu kadar yalan, şizofreni bile olabilir :(

sizin görmedıgınız hıc varolmayan kişilerden bahsedıyor mu yoksa kndıne bı dunya mı kurgulamış erkek mı kız mı cok az bılgı vermıssınız

Bu hastalığın tanisini koymak ne kadar zordur bilseniz. Adını anmayin bile. Yalan dolan aklınıza kişilik problemlerini, bozukluklarini getirsin en fazla.
insanın kardeşi ile aynı cümlede kişilik bozukluğunu yanyana getirmek zorunda kalması ne acı:KK43: aslında ipucları hep vardı hep annemle birbirimize acaba dedikçe öteki onu ikna ediyodu insan kabullenmek istemiyo tabii :KK43:

bu konuyu takıp edeceğim,ama bana kişilik bozukluğu gıbı birşey geldi,şizofren falan deme hemen,benım ailemdede var,ama bız doktora götüremıyoruz,çok aşırı yalan konuşuyor,baskı falanda yok,en kötüsü konuştuğu yalana ınanması,ve öle yaşaması,yanı aslında yalan değil snaırım bu,mesela biz işe geç kalsak tarfık var deriz,yalandır,geç kalktığımız içindir,mesela bazısı ev alır gerçek fıyatını sölemek istemez,yalandır,maaşını yalan atar,ama bızımkı çok fecı seneryo yazar,orda yaşar,millet ona ınanır,ama bıze ınanmaz :)sonra unutur o yalanı,mesela sevgilisim şu işi yapıyor der,başkasına anlatırken başka meslek,arabası var der,sonra arbası yok der,ama var demiştin dese,kıyamet koparır,uydurma ben öle demedım...filan filan...

ailede baska sizofren var mi? cünkü genetik olmasi yüksek ihtimal. baska farkli davranis korku,süphe,hayal görme vs gibi gibi haller var mi? bu kadar yalan normal degil gibime geldi
çocukluğumuzdan beri baskı ve korku altında buyuduğumuz için bende hep bi korku stres vardır her an uzak akrabalarımızda manik depresiflik var sadece bunu biliyorum

Kardeşiniz için çok üzüldüm. Sizin için de tabi.. Sakince yaklaşıp psikoloğa götürmelisiniz. Okul kısmı önemli değil. İnandırıcı olsun istemiştir söylemiştir. Diğerleri kötü ama. Şizofreni olduğunu sanmıyorum. Psikolojik bir durum olduğu kesin ama. Aslında ailenizle adam akıllı konuşulmalı. Bahsettiklerinizde onların payı büyük gibi duruyor.
kesinlikle öyle babamız hayatta değil işte böyle zorla insan topluluğu aile gibi yaşamak zorunda olunca insanları birbirine bağlayan örneğin baba sevgisi gibi bir bağ değil de korkular olunca ne yazıkki insan hayata tutunamıyor..

sizin görmedıgınız hıc varolmayan kişilerden bahsedıyor mu yoksa kndıne bı dunya mı kurgulamış erkek mı kız mı cok az bılgı vermıssınız[
kendisi erkek. Hiç var olmayan değil meşhur herkesin tanıdığı kişilerle tanıştığını söylüyodu ama hiç tanışmamış bile

bu konuyu takıp edeceğim,ama bana kişilik bozukluğu gıbı birşey geldi,şizofren falan deme hemen,benım ailemdede var,ama bız doktora götüremıyoruz,çok aşırı yalan konuşuyor,baskı falanda yok,en kötüsü konuştuğu yalana ınanması,ve öle yaşaması,yanı aslında yalan değil snaırım bu,mesela biz işe geç kalsak tarfık var deriz,yalandır,geç kalktığımız içindir,mesela bazısı ev alır gerçek fıyatını sölemek istemez,yalandır,maaşını yalan atar,ama bızımkı çok fecı seneryo yazar,orda yaşar,millet ona ınanır,ama bıze ınanmaz :)sonra unutur o yalanı,mesela sevgilisim şu işi yapıyor der,başkasına anlatırken başka meslek,arabası var der,sonra arbası yok der,ama var demiştin dese,kıyamet koparır,uydurma ben öle demedım...filan filan...
benimki unutmuyodu o hikayeyi yaşıyodu adeta anlatıp dururdu. Şimdi şehir dışında olay da yeni tam içine giremiyorum aklıma geldikçe şu da yalanmıydı bu da yalanmıydı diyorum evet o yalandı şu değildi diyo ama cogu yalan ve o yalan değildi dediklerine de inanmıyorum:KK43:

çocukluğumuzdan beri baskı ve korku altında buyuduğumuz için bende hep bi korku stres vardır her an uzak akrabalarımızda manik depresiflik var sadece bunu biliyorum

üzülmeyin korkmayin insaallah cok önemli degildir dicem de. bu kurgu cok iyi degil, mutlaka psikolog felan ziyaret edin.

şizofrenıde gercek dunya ıle hayal dunyasını bırbırıne karıstırma vardır hangısının gercek oldugunu bılmez ayırdedemez sankı onda boyle bı bastırlımıslık duygusu bununla bırlıkte kjendını kanıtlama duygusu yanı bı nevı hava atmanın abartılmıs halı sızofren oldugunu sanmıorum ama cıddı bı kısılık bpzuklugu var :KK43:

üzülmeyin korkmayin insaallah cok önemli degildir dicem de. bu kurgu cok iyi degil, mutlaka psikolog felan ziyaret edin.
kesinlikle bi gelsin ilk işimiz psikologa gitmek
hatta eğer bildiğiniz tanıdıığınız iyi bi psikolog var sa lütfen önerin çok kötü bi vaziyetteyim bi de onu arastırmam lazım :KK43:

şizofrenıde gercek dunya ıle hayal dunyasını bırbırıne karıstırma vardır hangısının gercek oldugunu bılmez ayırdedemez sankı onda boyle bı bastırlımıslık duygusu bununla bırlıkte kjendını kanıtlama duygusu yanı bı nevı hava atmanın abartılmıs halı sızofren oldugunu sanmıorum ama cıddı bı kısılık bpzuklugu var :KK43:

benim düşüncem de bu kendini insanlara kabullendirmek saygın olmak için böyle kendini güçlü insanları tanıyan biri gibi göstermek için kafasında ayrıntılı uzun bir roman yazmış oynamıs hem kendini hem bizi buna inandırmış galiba :KK43:

benim düşüncem de bu kendini insanlara kabullendirmek saygın olmak için böyle kendini güçlü insanları tanıyan biri gibi göstermek için kafasında ayrıntılı uzun bir roman yazmış oynamıs hem kendini hem bizi buna inandırmış galiba :KK43:
kendısı ınanmamıs bellı kı cunku sordugunda su yalandı bu yalandı dıyebılıyor bılerek yapıyor bıseylerı o kadar da vahım degıl durumu bence ona kendısının zaten cok degerlı oldugunu unlu bırını tanımasının onun degerını degıstırmedıgını hıssettırın duzelecektır

kendısı ınanmamıs bellı kı cunku sordugunda su yalandı bu yalandı dıyebılıyor bılerek yapıyor bıseylerı o kadar da vahım degıl durumu bence ona kendısının zaten cok degerlı oldugunu unlu bırını tanımasının onun degerını degıstırmedıgını hıssettırın duzelecektır

aynen şehirdışında olduğu için telde konusuyoruz ona dedim ki : sen niye kendini " önemli kişi" yapmaya çalıştın ki biraz mütevazı ol sen de bende herkes gibi sıran birer insanız. ama onu anlıyorum o bi erkek çocuğuydu. erkek cocukları babalarının taktirini beklerler en ufak bi taktir belirtisi hareket kafa sallama söz mimik mtlu eder onları o ise babasını hiç görmedi. Dayımız sa ona karsı hep daha sertti ve cogu zaman onun yaptıklarını görmedi onun çabalarını taktir etmedi onu onaylamadı bu eksikliği bastırmak için yaptı bunu :KK43: ne acı ne acı Allahımmm

aynen şehirdışında olduğu için telde konusuyoruz ona dedim ki : sen niye kendini " önemli kişi" yapmaya çalıştın ki biraz mütevazı ol sen de bende herkes gibi sıran birer insanız. ama onu anlıyorum o bi erkek çocuğuydu. erkek cocukları babalarının taktirini beklerler en ufak bi taktir belirtisi hareket kafa sallama söz mimik mtlu eder onları o ise babasını hiç görmedi. Dayımız sa ona karsı hep daha sertti ve cogu zaman onun yaptıklarını görmedi onun çabalarını taktir etmedi onu onaylamadı bu eksikliği bastırmak için yaptı bunu :KK43: ne acı ne acı Allahımmm
daha ıyı anlıyorum su anda ama bu saatten sonra o yaralar pek de kapanmaz ılla dayının takdır etmesı mı gerekır sen annen yapabılırsınız gayet onu sevebılırsınız

daha ıyı anlıyorum su anda ama bu saatten sonra o yaralar pek de kapanmaz ılla dayının takdır etmesı mı gerekır sen annen yapabılırsınız gayet onu sevebılırsınız
ben hep bu boşluğu doldurmaya calıştım annem deseniz zaten biricik en kıymetlisi ama erkek cocuklarında özellikle ilkokul çağlarında bu vardır. Hayranoldukları erkek karakter vardır ki bu genelde babadır ondan bunu beklerler ben ce bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ?

acaba o gelmeden ben önden psikologla mı görüşsem ?
Sizin onun iç dünyasını bilmiyorsunuz. Özeline böyle müdahale etmeyin. Aranızdaki güven sarsılır. Üstelik psikoloğa ne diyeceksiniz? Ne yalan, ne doğru, neden söylemiş bilmiyorsunuz.

Şizofreni çok karmaşık bir rahatsızlık. Halüsinasyonlar görme, gerçek olmayan kişilerle konuşma, sesler duyma gibi belirtileri var. Ben kardeşinizin durumunu sağlıksız bir ortamda kişiliği yeterince desteklenmediği için yanlış gelişmiş bir insan olarak yorumladım. Okuldaki başarı yalanı tamamen anlaşılabilir. Kızılmasın diye. Ünlü insanları tanımak, olmamış olaylar uydurmak hep insanların bir anlığına da olsa 'aa, öyle mi, başka ne oldu?' demesinin hazzını tatmak için. İnsan küçüklüğünden beri takdir edilmek, hayran olunmak ister. Ailesi ve çevresi ona bir 'aferin' bile demekten acizse bu açlığını normal yollardan değil de zorla gidermeye çalışır. İnsanlar ona 'aferin' diyene kadar hikayeleri büyütür. Kardeşinizin sağlıklı bir birey olması için bu açlığın farkına varması, sebebini bilmesi ve yalanlarla bu açlığı gidermeye çalıştıkça hayatını daha da boş bir hale getirdiğini farketmesi lazım. Bir psikolog bu konuda yardımcı olabilir.

Sakın kardeşinize akıl hastasıymış gibi yaklaşmayın. Gerçekten çok daha masum nedenleri olduğunu düşünüyorum. Ben sizin gibi en kötüsünü düşünüp endişelenmedim ama kardeşiniz için gerçekten üzüldüm. Özellikle erkeklerin bir şeylerin yolunda gitmediğini kabul etmeleri ve psikolojik yardım almaya ikna edilmeleri zor.

Siz doğru yaklaşmışsınız. 'Yalanlara ne gerek vardı, biz seni böyle de seviyoruz' doğru bir yaklaşım. Hatta mümkünse 'yalan' kelimesini de çok kullanmayın. Hemen savunmaya geçip kendini kapatırsa ilerleme sağlayamazsınız. Panik yapmayın. Ama mümkünse (artık sözünüz geçiyorsa) ailenizi biraz dizginleyin. Babanız da yokmuş. Kim sizi bu kadar korkuttu?

X