- 30 Ocak 2014
- 725
- 295
-
- Konu Sahibi PelushPrenses
okulunu aradım ortaya cıktı o zman da çorap söküğü gibi gerisi ortaya cıktıNe gibi yalanlar biraz açarmısınız ? ve siz nasıl öğrendiniz ?
bazı küçük anekdotları ben de çarpıtırdım eskiden. ama bunun bir hastalık olacağını çok düşünmemiştim.
kardeşiniz tamamen mi kurguladığı olaylar içinde yaşıyor?
evet ben de bu şekilde yorumladım önce ama herşey ortaya cıktıkça okulun dışında kendi şahsiyeti yaşadığı olaylar tayorum, arkadaşım dediği kişilerin arkadaşı olmadığını tanıştım dediği insanlarla hiç tanışmadığını öğrenince dumur oldum yani derslerinn küçük bir kısmını vermiş bize derrslerinin çok iyi olduğunu hocalarının bunu cok başarılı bulduğu yalanlarını anlatıp duruyoduAileniz baskıcı olduğu için uydurmuş olamaz mı? Siz bile okulu uzattığınızı söyleyememişsiniz,belki kardeşinizde küçük bir yalanla başladi ve devamı geldi.
evet bu cok doğru ,ikimiz de bu hayatta ne hata yaptıysak o baskıdan yaptık bi parça kendine güvensiz olduk kendi adıma hayattan zevk alamayan devamlı anlamsız bir stres altında bir şahsiyete dönüştümKardeşinizde bir problem yok. Problem olan ailenizin baskısı. Ailenizi değiştiremezsiniz, kardeşinizin okulu bitirip kendi ayakları üzerinde durmasına yardımcı olursanız çok daha iyi birşey yapmış olursunuz.
aynen öyle yalan yaşam tarzı olmus ve kendine hayali bir dünya kurmuş. tanınmış biri var onu tanıdığını söylemişti mesela ve bunlarla ilgili hikayeler yazıp durmuş ama bir tane iki tane değil baya öle bi yaşam hikayesi uydurmus kafasında inşallah korktuğum gibi hastalık derecesinde değildir bu çok korkuyorumşizofren kişiler sadece yalan söylemez...deildir yani...
ama psikoloğa kesinlikle götürün anlattığınıza göre artık yalan yaşam tarzı olmuş..
aynen ben böyle durumlarda aaa yalan mı sölüyosun tü kaka cı asla değilimdir karsımdakinin düştüğü zor durumu anlayabilirim çünkü ben de yaşadım ama ne yazıkki durum sizin 2. paragrafda ifade ettiğiniz gibiNe gibi yalanlar? Eğer hepsi bir şekilde ailenizin baskısından sıyrılmak amaçlı üretilmiş şeylerse çok korkulacak bir durum yok sanki.
Ama onun dışında günlük hayatıyla, yaşadıklarıyla, arkadaşlarıyla yani yalan söylemesini gerektirmeyecek durumlarda da mı yalan söylemiş? Hani çok basit bir olayda bile olmayan şeyleri olmuş gibi anlatıp, kendini kaptırıyorsa ve bu sürekli bir durumsa şizofreni olmasa bile bir psikologa gitmeniz gerekir kesinlikle.
Elbet hepimizin hayatında gerçeğinden saptırıp anlattığı şeyler olmuştur ama tamamen yalan bir dünyanın içinde yaşamak normal değil tabi ki.
evet ben de bu şekilde yorumladım önce ama herşey ortaya cıktıkça okulun dışında kendi şahsiyeti yaşadığı olaylar tayorum, arkadaşım dediği kişilerin arkadaşı olmadığını tanıştım dediği insanlarla hiç tanışmadığını öğrenince dumur oldum yani derslerinn küçük bir kısmını vermiş bize derrslerinin çok iyi olduğunu hocalarının bunu cok başarılı bulduğu yalanlarını anlatıp duruyodu
Bu hastalığın tanisini koymak ne kadar zordur bilseniz. Adını anmayin bile. Yalan dolan aklınıza kişilik problemlerini, bozukluklarini getirsin en fazla.