bu kadar yalan, şizofreni bile olabilir :(

PelushPrenses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2014
725
295
merhaba,
sıkıntım öyle büyük ki titremekten uyuyamadım şah damarım sıkışıyor boynuma sancı vuruyor sanki..
Ben üniversiteyi uzatmıstım ailem oldukça baskıcıdır. onlara söyleyememiştim sonradan itiraf ettim dayanamadım
Kardeşimi mezun olacak sanıyorduk. ve derslerinin çok iyi olduğu. Fakat öğrendim ki henüz derslerinin %20 sini bile verememiş.Bu o kadar büyük bir sıkıntı değil benim dert ettiğim kısmının yanında.
Şöyle ki: hayatının tamamı yalanmış.. Bize öyle hikayeler anlatmış ki tamamen olmayan sıfırdan üretilmiş binlerce yalan hikaye..
Bunları öyle bir anlatıyordu ki belli ki inanmıştı bunlara şu an kendisi şehir dışında gelince ilk iş onu psikolog a götürücem çok çok üzülüyorum. Bu konuda öyle cok da bilgili sayılmam şizofreni filan çıkar mı acaba ?

bazı küçük anekdotları ben de çarpıtırdım eskiden. ama bunun bir hastalık olacağını çok düşünmemiştim.
kardeşiniz tamamen mi kurguladığı olaylar içinde yaşıyor?

Kardeşinizde bir problem yok. Problem olan ailenizin baskısı. Ailenizi değiştiremezsiniz, kardeşinizin okulu bitirip kendi ayakları üzerinde durmasına yardımcı olursanız çok daha iyi birşey yapmış olursunuz.

Baskıcı ailelerde bu gayet normaldir. Normal olmayan ailelerin baskısıdır. Diğer arkadaşların da söylediği gibi ailenizi değiştiremezsiniz. Bakın siz bile doğruları söyleyememişsiniz ailenize. Bence şu an kardeşinize objektif bakamıyorsunuz. Daha büyük olaylar varsa bilemem ama öğrendiğiniz gerçekleri bizimle paylaşırsanız biz de bir yargıya varabiliriz.

şizofren kişiler sadece yalan söylemez...deildir yani...
ama psikoloğa kesinlikle götürün anlattığınıza göre artık yalan yaşam tarzı olmuş..

Ne gibi yalanlar? Eğer hepsi bir şekilde ailenizin baskısından sıyrılmak amaçlı üretilmiş şeylerse çok korkulacak bir durum yok sanki.

Ama onun dışında günlük hayatıyla, yaşadıklarıyla, arkadaşlarıyla yani yalan söylemesini gerektirmeyecek durumlarda da mı yalan söylemiş? Hani çok basit bir olayda bile olmayan şeyleri olmuş gibi anlatıp, kendini kaptırıyorsa ve bu sürekli bir durumsa şizofreni olmasa bile bir psikologa gitmeniz gerekir kesinlikle.

Elbet hepimizin hayatında gerçeğinden saptırıp anlattığı şeyler olmuştur ama tamamen yalan bir dünyanın içinde yaşamak normal değil tabi ki.

Aileniz baskıcı olduğu için uydurmuş olamaz mı? Siz bile okulu uzattığınızı söyleyememişsiniz,belki kardeşinizde küçük bir yalanla başladi ve devamı geldi.
evet ben de bu şekilde yorumladım önce ama herşey ortaya cıktıkça okulun dışında kendi şahsiyeti yaşadığı olaylar tayorum, arkadaşım dediği kişilerin arkadaşı olmadığını tanıştım dediği insanlarla hiç tanışmadığını öğrenince dumur oldum yani derslerinn küçük bir kısmını vermiş bize derrslerinin çok iyi olduğunu hocalarının bunu cok başarılı bulduğu yalanlarını anlatıp duruyodu

evet bu cok doğru ,ikimiz de bu hayatta ne hata yaptıysak o baskıdan yaptık bi parça kendine güvensiz olduk kendi adıma hayattan zevk alamayan devamlı anlamsız bir stres altında bir şahsiyete dönüştüm

şizofren kişiler sadece yalan söylemez...deildir yani...
ama psikoloğa kesinlikle götürün anlattığınıza göre artık yalan yaşam tarzı olmuş..
aynen öyle yalan yaşam tarzı olmus ve kendine hayali bir dünya kurmuş. tanınmış biri var onu tanıdığını söylemişti mesela ve bunlarla ilgili hikayeler yazıp durmuş ama bir tane iki tane değil baya öle bi yaşam hikayesi uydurmus kafasında inşallah korktuğum gibi hastalık derecesinde değildir bu çok korkuyorum

aynen ben böyle durumlarda aaa yalan mı sölüyosun tü kaka cı asla değilimdir karsımdakinin düştüğü zor durumu anlayabilirim çünkü ben de yaşadım ama ne yazıkki durum sizin 2. paragrafda ifade ettiğiniz gibi

Ve daha da kötüsünü söyleyeyim ailem psikolojik hastalşıklara öyle makul mantıklı bir tavırla yaklaşmaz mış gibi geliyo
ne yapacağımı9 bilemiyorum
psikolojik bir sorun çıksa bile yalan söledin de yalan söyledin diye tutturup anlayışsız anlayıssız belki tedavisine bile karsı cıkacaktır dayımız

ailede baska sizofren var mi? cünkü genetik olmasi yüksek ihtimal. baska farkli davranis korku,süphe,hayal görme vs gibi gibi haller var mi? bu kadar yalan normal degil gibime geldi

Kardeşiniz için çok üzüldüm. Sizin için de tabi.. Sakince yaklaşıp psikoloğa götürmelisiniz. Okul kısmı önemli değil. İnandırıcı olsun istemiştir söylemiştir. Diğerleri kötü ama. Şizofreni olduğunu sanmıyorum. Psikolojik bir durum olduğu kesin ama. Aslında ailenizle adam akıllı konuşulmalı. Bahsettiklerinizde onların payı büyük gibi duruyor.

Bu hastalığın tanisini koymak ne kadar zordur bilseniz. Adını anmayin bile. Yalan dolan aklınıza kişilik problemlerini, bozukluklarini getirsin en fazla.

insanlar cidden fazla bilmiyor, ben de gecen gün ögrendim ne denli zor bi hastalik oldugunu, cok zor Allah hastalara ve yakinlara yardim etsin,sabir versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…