bu kadar mı çabuk tükendik

teşekkür ederim k.pederimin yaptığına kırıldığımı eşime anlatsam verceği cevap herseyi çok büyütüon şaka yaptı olacak susuyorum artık orda k.pedere cevp verseydim eşim gelipte demycekti bana haklıydın die.inan artık eşimin yaptıklarına bende gülüyorum ama sinrden

benim takıldığım nokta annen baban onun önünde dört dönüyo ama o biildiğin odun gibi mi davranıyo.
yada onun ailesi neden senin önünde dört dönmüyo
bence erkekler bu şekilde kendini bi halt sanıyo ha aynı durum benim ailemde de var damatlarını çok severler çocuk gibi severler falan ama eşimin ailesi de beni sever. başlarına bir iş gelse en önce beni ararlar. mutlu bi haber paylaşacaklarsada ilk beni ararlar. gittiğimizde ne seversek onu pişirirler falan.
eğer onun ailesi bana kötü davransaydı ve benim ailem eşime saygıda sevgise kusur etmeseydi canım sıkılırdı. yapmalarını istemezdim mesafe koymalarını isterdim.

hayır eşim anneme babama çok iyidir ortamda sevmediği insanblar olduğu zmn suratı asılır bende uyarırım annem babam üstüne alıncak yapma diye

Kendi düşen ağlamaz diyip daha çok canınızı sıkmak istemiyorum ama diyecek başka laf da bulamıyorum. Önceki konularınıza biraz baktım bütün konularınız Bir Derdim Var'a açılmış. Nerden tanışmışsınız bu adamla. Allah size sabır versin.

Bu kadar çabuk mu tükendik demişsin ya Amanade , siz daha evlenmeden tükettiniz pek çok şeyi.
Artık evlendin, bazı şeylerin nikahı basınca düzelmeyeceğini gördün.
Şimdi mutluluğun için bazı şeyleri olduğu gibi kabul edeceksin. Bazı şeyleri de zamana bırakacaksın.
Ama daha fazla tüketmeyeceksin.
Yoksa sonu mutsuzluk, çıkmaz.
O yüzden sakin ve soğukkanlı hareket etmeye çalış, sürekli sorun yaratan insan konumuna düşme.
Zamana bırak bazı şeyleri.

cnm hangisi senin bu söylediğin standratlara uyarki erkeklerin çok zor..benimkide fazlası var eksiği yok anne baba dedin mi ne ben kalıyorum ne başka bişe dünyasını onlara adamış bağımlı gibi biraz konuşmasın agresifleşiyo büyülü gibi abarttığımı düşünebilirsiniz belki ama yaşayan bilir annesi babasıdır diyip geçilmiyo kafaları hiç büyümüyo aynı yerde sayıyolar....

Biz sana defalarca dedik amanede !

Bu bilmen kaçıncı konun ve sen herdefasında nişanlım beni çok seviyor diyerek açtıgın konudan feragat ederek hakaretler yagdırdın gittin..

Şu lafı demeyi hiç sevmiyorum ama Biz sana demiştik !

İdare edeceksin başka çaresi yok görmezden geleceksin birçok şeyi.. Eşinin kafasında anne baba figurunu sürekli taze tutan sen oldukça evliliğin çıkmaza girer..Girdikçe eşin ailesini haklı görür ve suçlu yine sen olursun..

Ben onlarda hata görmüyorum niye biliyor musun ?

Sana defalarca gerçek yüzlerini gözüne soka soka gösterdiler ama o aileye gelin gitmeyi direne direne isteyen sendin..

Son düzenleme:
bende şu her gitmede el öpme faslını anlamıyorum yaa el gibi bana öyle geliyor zaten. Ulemanın eli öpülür Peygamberlerin eli öpülür anne babanında öpülür ama her 2 3 günde bir haftada bir gitmeye el mi öpülür yaa kayınvalideye sarılır öpersin de gerisi desinler....

Merhaba Amanede;

Ben tükenmişlik göremedim alışma süreci devam ediyor diye düşünüyorum.

Bence eşinin senin desteğine ihtiyacı var. Özel zamanlarınızın hemen ardından ailesini düşünmesi tuhaf. Bence ailesi üzgünken kendisi mutlu olduğu için üzüntü duyuyor olabilir. İnsan psikolojisi tuhaf işliyor bazı zamanlarda.

Amanede eşinin aileside senin ailen. Annesi annen babasıda baban hükmünde hem dinen hemde toplumsal olarak biliyorsun o yüzden kendi anne ve babana gösterdiğin toleransı onlarada göstermeye çalışmalısın.

Kp nin dediği laf densiz ama tiye alsaydın ya mesela kaynanana "Anne demek senin çocuğun olmasaydı babam sana böyle yapacaktı" deseydin ama laf sokmak amacıyla değil gerçekten espri olarak hem eğlenirdiniz hemde için rahatlardı. Bilemiyorum. Çok mu kötüyüm ben ya

Eşinin ailesine karşı farklı tutumları dene birinden biri tutar bence. Mesela eşinin dediği gibi yap hediye al, iltifat et ne biliyim anne babana davrandığın gibi davranmaya çalış çünkü dobralıkla yada susmakla olmadı birde bu seçeneği dene.

Birde sende biraz dikbaşlılık görüyorum ben. Biraz ılımlı olmalısın eşin bu tutumunda bunalabilir zamanla. Ayrıca eşinin bazı hareketlerini hoşgörmelisin farklı yetişmiş sana uyum sağlayabilmesi için zamana ihtiyacı var.

Bunları öylesine söylemiyorum inan bende benzer olaylar yaşıyorum dönem dönem yani yapacak birşey yok denemeye devam :) bu işler böyle...

konunu gerçekten üzülerek okudum ama sonuna gelipte eşinin kalkıp şiir yazdığını okuyunca gülmeme engel olamadım
o ne öyle ayol o anda düşünmen gereken başka şeyler varken sen git şiir yaz annene babana yok hayır nasıl konsantre oldum adam::)))))
Allah yardım etsin sana güzelim bidea benim anlamadıgım bişey var tatlım ya

kayınpederim geldiğinde kapıdan girer girmez elini öperim kaynanamında eğilirim ama vermez fakaaaaaaaaaaaaaat biz ayda bi anca görüşürüz her gün yada iki güne bi görüşsek her defaısnda öpmezdim heralde sanırım szide sık görüşüosunzu ehr defasında neden öpmek ZORUNDASIN?
burdaki zorunluluk beni şaşırttı ben zorunda oldugumu düşünmüorum içimden geldiği için öpüorum ama zorunda olsam kasılırdım belki gıcıklık olsun diye bile yapmayabilirdim?
bu zorunluluk mecburiyet neden?

genelde son erkek çocuklar ve evin tek erkek çocuğu annesine çok düşkün oluyor....benim eşimde öyleydi yıllarca mücadele ettim bu huyuyla...olabiliyor yani...önemsememekle çözüm buldum...başka sıkıntı yoksa evliliğinde aşılabilir aslında....ama canım ya....senin ki aşmış...alakasız vakitlerde şiirler falanAllah kolaylık versin

Beterin beteri var cidden.
Allah sana yardım etsin.
Ben hiç ağlamayayım.

Eşin sürekli anne babasını araya katıyor.Sen uzak davrandıkça,kendisi de uzaklaştığını hissedip suçluluk duyuyor.
Bir de çok fena kıyasa girmiş.Çikolata konusunda hemen "sen de anneme alırsın di mi" demesi çok cansıkıcı.
Bu kıyas işini,çaktırmadan aynen kullan derim.

Mesela madem senin baban ayakta karşılıyor,annen dört dönüyor vs...Hemen tazesi tazesine gözüne sok.
Babam ne kadar seviyor seni,bak ayakta karşılıyor,seninkiler de bizi böyle karşılasa ne güzel olur di mi aşkım...
Veya annem sen yemeden rahat etmiyor,annen de bana böyle kızı gibi ikram etse ne kadar hoşuma giderdi....

Gönlünde sevgin yoksa bile biraz dilinde sevgi olsun.
En azından eşinle konuşurken daha hatırlı,daha yakın cümleler kur.
Ah tabii annen üzülmesin,annen ne dese hakkıdır,babana saygım büyük gibi...

Şiir olayı gülümsetti beni :)
Şiir yazmadığım için bilemeyeceğim,yazan birine sormak lazım.
Kimbilir belki ilham gelince böyle oluyordur :)

aynen son günlerde benimde kendi kendime hep tekrar ettiğim bir cümle bu...neden evlendi ozmnda benim başımı yaktı...allah sanada sabır versin inş düzelir doğru yolu bulur eşlerimiz

Sen neden evlendin de kendi başını yaktın, milyon tane sorun yaşamışsın, seni geçtim biz bile biliyorduk eşinin ailesiyle ilişkilerini. Sana doğru yolu gösterenleri tersleyip umursamıyordun, şimdi gelmiş yine burada yakınıyorsun. Sen kendi kendini ateşe ettın, yapabilecek bir şey yok.

esin aile olduğunun farkında değil,bu denli düşkünlükte nedir?gecenin bi vakti şiir yazacak kadar evlenmeyeydi dizlerinin dibinde otursaydi.isin zor ama sabret arkadaşım rabbim en kısa zamanda bi evlat nasib eder ınş .o vesile olur.bu arada kayinpederin öyle derken esin bişey demedi mi?

bence farklı bir yol dene , her yorumumda bunu diyorum ama kimse bana geri dönmüyor :)))

bence her lafı söylediklerinde sen güzel bir şey de, vallaha bak sen kötü bir şey demedim diye mutlu olursun, eşin de mutlu olur. yatakta sana anne-babasından bahsederse sen de devamını getir. annen şöyle iyi böyle, iyi de. baban da çok çekmiş, çok çalışmış çilekeş baban de. sonuç olarak BENCE o da bıkacaktır, anlayacaktır ve görecektir. yeni evlisiniz sedefe medef demekki yengesini bu kadar çok seviyorsa, kuzeninin seni öpmesinden rahatsız olmuyorsa, anne babasını ne kadar çok seviyordur bir düşün!!!!

boşnmayacaksan BENCE böyle yap derim

Anlamadım ya ustume ıyılık sağlık, 1 yasıma daha gırdım; adam bılmem nenın ortasında ana&baba resmıne sıır yazıyor....dalga mı gecıyor sızınle ya....bence senınkının ana&baba duskunlugu sapkınlık, takıntılılık boyutunda....tövbe haşa adam resmen tapınıyor....tam psikolojik vaka, bence psikiyatra gıtsın; ciddiyim...

Son düzenleme:

konu sahıbı arkadaşım allah yardımcın olsun ama bu duruma yapabılecegın hıc bısı yok konu komsu arkadas vs olsa cozersın ama durum evebeynlerıı... adamı dertlı yapar bu mesele tıpkı benımde oldugum gıbı bu kadar hat safada degıl fakat drumlarımızın benzer noktası cok fazla esım bu kadar yansıtmıyo bana en azından
ama ana babası agzımın orta yerıne etse gıt ozur dıle gonlunu al ara der o derece bende bu konudan bıktm ama cozemıyorum ne olursa olsun ne benı savunur ne de yanımda olur hep ben haksızım gıbı davranır bısı olunca hep anne baba ve kardesleri cok cok on plana gecer onlar ıcın benden vazgecer buna emınım artık bu durum benım ıcımı cok acıtıyo asırı severek evlendık yanıı efsanevı bır sevgılılık donemımız oldu... sukur alnımızın akıyla kendımızı kabul ettırdık her ıkı tarafada ama bu hep sorun oluyo kultur farkı var aıleler arasında ucurum gıbıgoruntuden beynen kı dusuncelere kadar aıle nerde ne konusacagını bılmıyo patavatsız agızları kufur dolu bısı olsa hemen senı benı defterden sılerler bır andada hıcbısı olmamıs gıbı sarmas dolas olurlar mıdem kaldırmıyo bole bır durumu ama esımın hatrı ıcın hep alttan ben alıyorum az bısı uste cıkmaya calıssam gunlerce huzurumuz kalmıyo tartısmaktan bu evlılıktede hep ben verıcıyım bıde oglum var 15 aylık.... durum bole guselım 3,5 yıldır evlıyım ben cozum bulamadım kelın merhemı olsa kendı basına surermıs kocamla bı sorunum yok dıe susuyorum ama cok yıprandım:26:ektra senın gıbı yakında degiller bize 560 km uzagımda olmama ragmen evımın ıcındeler sankı 2 gorumce ve kaynanadan cektıgımı kolay kolay herkes cekemez ya sabır ya allah...

bı cozum bulursanız bızlere arkadaşlar

Son düzenleme:
yeni bir konu ve yine amande. ne yazmaktan sıkılıyor ne ders alıyor.bir insanın bu kadar mı baştan sonra hayatındaki insanlar ve olaylar yanlış olur diyorum okuduğum zaman konularını. ama hayat tesadüf değildir, yanımızdaki insan, oturduğumuz masa bunlar hep kendi ektiklerimiz. yani amande de tencere kapak misali oluyor çevresiyle. diyecek bir şey yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…