- 29 Eylül 2017
- 1.246
- 1.735
- 30
-
- Konu Sahibi socialscientist
Selamlar
Elbette bu kadar geçim derdi çeken insanın dertlerinin yanında benimki asla dert değil fakat fikir almak istiyorum sizlerden.
Erkek arkadaşımın araba merakı var. Kendi arabasını kısa bir süre önce bizim evlilik masrafları için(düğün vs istemiyorum sadece evin bazı eşyalarını alacak diğerlerini de ben ve ailem halledecek) sattı. Seneye haziran gibi nikah yapmayı düşünüyoruz. Ramazan sonrası söz nişan vs halledeceğiz.
Arabasını çok özlüyor. Bu yaz da evlilik vs ciddi işlere ve sorumluluklara dalmadan rahat rahat gezebileceğimiz son yazımız gibi geliyor bana. Evlilik sonrası benim kariyerimle ilgili de bazı sorumluluklarım olacak, rahat rahat gezmeye fırsatımız olamayabilir. Velhasıl kelam araba lazım. Ama benimkisi uygun bütçemize göre arabalara bakmıyor. İstediği belli modeller var illa ki onlar. Onlar da bizi zora sokar bence bu kadar strese girmeye gerek yok. Borç ödemekten gezemeyeceğiz bu sefer.
Hesap şu benim maaşım 5,5 onunkisi 4. Birikmişimizin üzerine kredi çeksek ayda 3000 tl kredi ödüyor olacağız. Birlikte yaşıyoruz geçiniriz geçinmesine ama e seneye evleneceğimiz zaman da bu arabayı mı satacak nasıl olacak?
Bu arada ailesi destek olmayacak biz evlenirken. Bir de sürekli evlilik şöyle masraflı böyle masraflı diye şikayet ediyor. Ama kendisinden 1 çöp istemedim daha. Ayrıca ben evlenmeyelim ne gerek var diyorum o yalvar yakar ikna edip ailemle tanıştı sonra da prosedürel şeylere karar verildi işte.
Bide istediği araba piyasada ha deyince satılcak cinsten değil
Şimdi sizden ricam bu adamın huyları ile ilgili çıkarım yapmanız. Ne ders almalıyım buradan ben? Çok mu hesapçı yaklaşıyorum?
Ya ben kiraya ve faturalara bile zorla ortak oldum aslında öyle şey bir insan da değildir ama kafam karıştı şimdi.
İlk ay tartıştık ben kiraya ve faturalara ortak olmazsam yanına taşınmam dedim. Sonra verdim hep de aldı yani. Bana da anormal gelmemişti bu zamana kadar. Anormal mi almamalı mıydı sizce?
Bide yeni mezunum okurken 10bin lira biraz da dolar biriktirmiştim. Bütçeleri birleştirelim diye ısrar ettim, küstüm falan onun hesabına yatırttırdım parayı. Sonuçta onu da kabul etti.
o arabaya binip 4binlik maaşlı işe mi gidecek,burdan bakınca bile çok absürt duruyor.
Zaten o arabayı alırlarsa gezemeycekler, İstanbul turu yaparlar ancak.harbiden he bu kısmını hiç düşünmemiştim. iş arkadaşlarına güzel havasını atar işte varsın tatil yapamasınlar.
O arabayla ay sonunda dışarda yemek istese gideceği yer anca Komagene olurharbiden he bu kısmını hiç düşünmemiştim. iş arkadaşlarına güzel havasını atar işte varsın tatil yapamasınlar.
harbiden he bu kısmını hiç düşünmemiştim. iş arkadaşlarına güzel havasını atar işte varsın tatil yapamasınlar.
3 bin tl taksitle 90 bin lira kredi çekebilirsiniz. 100 bin çekseniz taksit 3.400 tl olur. O zaman elinde en az 100 bin lirası var demektir o arabanın hayalini kurduğuna göre. Eğer yoksa boşuna tartışıyoruz arkadaşlar.
Ayyyni ben ,bu yazida kendimi gordum. Yanlis yapiyoruz cok yanlis. Karsi taraf rahatliyor baska seylere yagdirip harcarken sen bisey istersin göze batar. Aynisini yasadim.Bu arada ailesi destek olmayacak biz evlenirken. Bir de sürekli evlilik şöyle masraflı böyle masraflı diye şikayet ediyor. Ama kendisinden 1 çöp istemedim daha.
Adamın sizle maaşınız için evlendiğini düşündüm şu an. Eski arabayı evleneceğim diye sat, sonra da 4.000 liralık maaşla git lüks araba peşine düş. Onu da sevgili nişanlının kucağına bırak. Evlenmek için çırpınışlara 10 numara sebep :) Ki düzgün bir insan nişanlılık döneminde sizi böyle bir borca çekmezdi. Helal olsun güzel bulmuş yolunu..
Bu uyanık adamdan koca filan olmaz. Huyuna, suyuna cevabım da budur.