Bu kadar kredi yükünün altına girmek rasyonel mi?

Eşim 8 bin tl maaş alıyor arada görevler falan derken 10 bini buluyor bazen ev kredimiz var 3 bin tl valla bu ay kendine telefon aldı oda zorunluluktan en uygununu almaya çalıştık hayat okadar pahalı ki eşiniz bence hiç tutumlu değil düğün öncesi hele bence gereksiz gezecekseniz araba kiralayıp gezin düğünden sonra takılan takılarla bütcenize uygun bir araba alırsınız

Araba deger kaybetmez valla biz evlenirken cebimizde 1 tl yoktu ailesi de hiç destek vermedi ben kredi çektim 2 yıllık evliyiz evlendigimizden beri borç ödüyoruz gerçi ben borç ödemekten yanayim elde para tutan biri değilim çünkü olunca harcanıyor şimdi arabayı yükseltmek için tekrar kredi çektim vadelide şuan evlendigimizden beri kesin 3.500 .4000 buluyordu ödediğimiz borçlar bu ay hesap yaptık 6.500 borç ödemişiz çokta rahat yaşıyoruz allah yardım ediyor valla

seni maddi anlamda kullanmasi demek comert olmamasi demek degil ki. maddi olarak hesabini bilmeyen insanlar dolayli olarak hayat arkadaslarini kullanmis oluyor. o hesabını bilmedikce sen bilmeye calisacaksin ve yipranacaksin.

benim esim de cok comerttir. parasini ne benden ne baskasindan sakinmaz. ustune basina da almaz. bana birsey alma demez kisitlamaz. ama para hesabi yok adamda. ayagini yorgana gore uzatmak diye birseyden haberi yok. evlenmeden öncede isyeri 5 tl gunluk yemek ucreti veririken o 30 tl lik yemek yerdi. bunlar isaretmis aslinda.

su anda da dedigim gibi luks ozel haracamasi yok ama para planlamasi da yok. para yoksa o an elzem seyler alinir. digerlerini ertelersin. ama esim eline para gectigi an bolca harcar. sonra 2-3 hafta parasiziz. ben artik hesaplari ayirdim cunku cok fazla yorulmustum. ha hesaplari ayirmam da ise yaramadi tabi. onun parasi bitince mecbur ben yine karsiliyorum herseyi.

huyunu bildigim icin ev kredisine girdik. en azindan benim calistigim bosa gitmesin diye dusundum.maddi konularda daha birbirimize benzesek belki ev olayini biraz erteler once birikim yapmaya calisirdim. benim de cok parada gozum yoktur. param ortadadir. cok takip etmem. ama yokluk zamaninda yoksa dikkat ederim. etmem gerektigi zamanlarda sıkarım kendimi. daha ayarli biri oldugumu dusunuyorum bu konuda.

200 binlik araba icin de is adami falan olmasi lazim. aylik en az 30 bin geliri olmasi gerekir diye dusunuyorum. bu hesapsizlik ve ayarsizlik bir sure sonra cok yorar sizi. birlikte yasiyorsunuz madem bir sure daha evlenmeyin. biraz daha gozlemleyin bence.

Biz o meblağa yaklaşık iki yıl önce ev aldık şuan yüzde 90ı bitti teslim edilmek üzere ki aylık gelirimiz 12.500 civarı eşimle. Kullandığımız araba da 50binlik bi araba. Bu şekilde hesaplı gittiğimiz için geçim sıkıntısı yaşamıyoruz ama inanın yine de indirim takip etmeye çalışıyorum çünkü rutin giderler zamlardan dolayı çok arttı.

9500 maaşla 3bin kredi gerçekten çok fazla her ay 500 de benzini vs koyun. Ayrıca o arabayla lüks bi yere yemeğe gidemeyeceksiniz yıllarca ya da kalburüstü otellerde tatil yapamayacaksınız. Yani o arabanın olması gereken hayat standardını yakalayamadıktan sonra o arabaya binip 4binlik maaşlı işe mi gidecek,burdan bakınca bile çok absürt duruyor.

Düşündükçe sevgilinizin fikrinin saçmalıkları çıkıyor ortaya. 3000 kredi, kira ve ev giderlerinden size ne kadar kalacakta gezeceksiniz?
Altınızda 200.000'lik arabayla pansiyonlarda mı kalacaksınız, sırf sevgiliniz kendini tatmin edecek diye. Her türlü saçma.

harbiden he bu kısmını hiç düşünmemiştim. iş arkadaşlarına güzel havasını atar işte varsın tatil yapamasınlar.

Bir arkadaşım yıllar önce maaşının 4te üçünü biriktirip böyle bi araba almıştı,doğal olarak üstüne başına dikkat edememişti arabanın şöförü sanmışlar sahibini sormuşlardı. Aldığım herhangi bi üründe veya hizmette eğreti duracaksam ,bedava verseler almam :)))

3 bin tl taksitle 90 bin lira kredi çekebilirsiniz. 100 bin çekseniz taksit 3.400 tl olur. O zaman elinde en az 100 bin lirası var demektir o arabanın hayalini kurduğuna göre. Eğer yoksa boşuna tartışıyoruz arkadaşlar.

Benim aklıma takılan şey su oldu.neden siz daha hesaplı, düğün dahi istemeyen fedakarlık yapan tarafsınız da sevgiliniz zevkine düşkün olan taraf.benden bir tavsiye; maaşınıza sahip çıkın, esiniz düğün ve ev bakma sorumluluklarini bilsin ona göre davransın.onun dertlerini siz yüklenmeyin.erkek olan taraf o

Bu arada ailesi destek olmayacak biz evlenirken. Bir de sürekli evlilik şöyle masraflı böyle masraflı diye şikayet ediyor. Ama kendisinden 1 çöp istemedim daha.
Ayyyni ben ,bu yazida kendimi gordum. Yanlis yapiyoruz cok yanlis. Karsi taraf rahatliyor baska seylere yagdirip harcarken sen bisey istersin göze batar. Aynisini yasadim.

Bizde de var araba meraki ben orta duzey bi arabaya binip daha az borclanma taraftariyim ama erkek oyle dusunmuyor hele araba deyince akan sular duruyor. Dugun arefesinde 200binlik araba borcuna girmek ne demek yahu asiri sacma... Daha ev alamamisken.

Hic bisey istememissin zora sokmamissin maasin da guzel. Adam senin maasina guveniyor. Ben musade etmezdim konusurdum bu konularda seni dinliyor mu yoksa basina buyruk mu hareket ediyor bu surecte tanirsin es adayini.

200 000lik aracın aylık 3bin kredi odemesiyle minimum 7 sene bir vadesi olur ki odeyeceginiz faiz de buna oranla 100 binden fazla olacaktır. 100 bini cope atmak Hic akıl karı degil.
Pesin parayla tamam ama krediyle 200 binlik arac alınmaz.

Kesinlikle !

Şu okuduğum konudan sonra ben baya baya zenginmişim onu anladım, yalnız nereye gidiyor kazandığımız para acaba
Siz bu aylık gelirle 200binlik araba mı bakıyorsunuz gerçekten? Ne yiyip içeceksiniz? Arabanız olacak belki ama gezecek paranız olmayacak ondan emin olun.
Bir de kusura bakmayın nişanlınızın olayı tam olarak ayranı yok içmeye...
4 bin kazanıp 3 bin kredi ödemesi yarın sizin maaş kartınıza el koyacağının garantisidir haberiniz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…