Bu kadar kredi yükünün altına girmek rasyonel mi?

böyle diyince biz eş gibiyiz diyor

Yaaa niye öyle diyonuz ki, ben de 5 bin kazanıyom ama benim de baktığım arabanın sıfırı 195 bin , ama ben 2. eline de bakıyorum:))
Etme,eyleme Teacher'ım,bizi aşar o arabalar.
Vergisi,kaskosu derken bütçe alt üst olur.
Eşim 45binlik bir arabaya biniyor,benimki biraz daha hallice,hibrit Toyota Corolla'ya baktık,
arabanın fiyatı 200.000 civarı,
fiyat sıfır,orta sınıf araba için normal ama
yıllık vergisinin 2.700 TL olduğunu duyunca bu sevdadan hemen vazgeçtik.
Bir de kasko gündeme gelecek.
Ben de arabalara meraklıyım,bakar,araştırır hevesimi alırım.
En iyi araba beni gezdiren araba diyorum.
5 yıldır iyi geçiniyoruz arabamla.

esimin tek basina erkek arkadasinizin iki kati geliri var.

benim desen erkek arkadasinizinkinden yine fazla

5 yillik evliyiz hic 200.000 lik araba hayali kurmadik.

erkek arkadasiniz cok havalarda ucuyor gibi geliyor bana.

4 bin gelirle 200.000 ustu arac almak istemek.

sordugunuz icin soyluyorum hic rasyonel degil. hatta irrasyonel.

daha birde evlenilecek onun masraflari var.

siz deseniz para erkek arkadasımdan onemli degil moddasiniz.

bu dusuncelerinizi yasiniza veriyorum.

30 lu yaslarda ne demek istedigimizi daha iyi anlarsiniz.

insallah o yasa gelene kadar cok uzulmezsiniz.

ilk arabayı satması bu durumda saçma olmuş, eşyaları taksitle alsaydı..gezmek için şu sıkışıklıkta bu borca girilmez, zaten faizler çok yüksek..sizin yerinizde olsam düğün takılarımla alırdım arabayı...

böyle diyince biz eş gibiyiz diyor
Es gibisiniz ama değilsiniz gibisi var !es olursa da aynı şekilde devam eder merak etmeyin. şımarık çocuklar gibi şunu beğendim benimkin sattım senin için ama o malimi cok özlüyorum ama bu özlemime karşılık daha iyisini alalım . Bu arada eve ne alırsan en ince hesap kitabı yaparım . Ne gereği var hayat çok pahalı.
23 yasindasiniz kendinize olgun yüz yüze bir akıl fikir soracağıniz dost arkadas birini bulun. Öyle değil böyle değil diyorsunuz da verdiğinizi de almadan edememis. Bir kk üyesi de maaşının 5 bin olduğunu ve 195 binlik araç almayi düşündüğünü yazmış. Hangi maaşı nereye harcıyorlar acaba kiralar türkiyede ortalama 1000 1500 olmuş en az , elektirik doğalgaza %100 zam gelmiş , 5000 lira ile 195 _ 200 binlik araçlar . Faizler araç fiyatlarında % 40 lara dayanmış. Eğer bu geçim şartlarında yapabiliyor iseniz size helal olsun. Ben şahsen yapamazdim . Asgari ücretlinkin her gün dolu dolu tenceresinde et gordugunu i iddia etmesi gibi olmuş

Son düzenleme:
Benim zaten ev kredim var aylık 2bin, o bitmeden alamam ama gene de öyle açıp açıp arada bakıyom:))

Düğün dernek olunca masraf ama o kadsr paraya araba alırken öderiz sıkıntı yok...

Bir de evlenmeden alacaksınız düğünden önce yine satacak filan. Ne gerek var evlenmediğiniz bir adamla bu kadar büyük yüke girmeye? Neden yani?

İsterseniz kötü niyetli deyin, seneye daha çookk var, benim burnuma kötü kokular geliyor..

Ben böyle bir adamla evlenmezdim. Net. Size de evliliği ertelemenizi öneririm. Adam hem hesabını bilmiyor, hem savruk, hem de afedersiniz ama mantıksız. Sen para lazım diye arabanı sat, sonra git dünyanın parası tutan arabayı iste, boyundan büyük kredilere gir, bir de evlenelim diye tuttur. Yahu mantık bunun neresinde? Ki bu sadece başlangıç. Evlenince adam değişmeyecek ki... Yine insana saç baş yolduran icatlarla gelecek size. Yine böyle "biz ne oluyoruz" diyeceksiniz. Para harcamanın sınırı yok ki. Evlenmeden önce iyi düşünün. Sonra başınızı taşlara vurmayın. Böyleleri insanı çıldırtır zira.

konu sahibi ben değilim ama onu yazanlara öyle diyor ondan yazdım karışıklık olmasın

size katılıyorum bu arada.

Daha sevgiliyken ve kendi maaşı 4000 iken 200.000'lik araba almak istemenin hiçbir mantıklı, elle tutulur tarafı yok.
Bana kalırsa ikinizin toplam maaşıyla da o araba gereksiz pahalı.
Aylık 3000 kredi ödemeyle o kredi de yıllarca sürecek demek.

Daha evleneceksiniz, eşyalar vs.derken bir sürü borca gireceksiniz. Karşınızda mantıklı bir adam yok, evlenmeden sizin maaşınız üzerinden plan yapmasıda rahatsızlık verici.

Sizin diğer konuları da hatırlıyorum karşınızda bencil bir adam var. Evlilik kararınızın doğruluğu bile tartısılır bence. O yüzden böyle bir borcun altına tabi ki girmeyin.

4000 maaşla 200000lik araba (Henüz evli olmadığınız tek onun masını hesaba kattım, çünkü hayat bu ne olacağı belli olmaz. Sonuçta daha 13 ay var evlilige) çok uçuk değil mi? Nişanlıniz hesabını bilen biri değil bence. Arabayı bile evlilik hazırlığı deyip içten içe model yükseltme niyetiyle satmış bile olabilir.

Konuyu oldugu gibi esime anlattim. Bir erkek gozunden nedir bu konu hakkindaki dusuncen dedim. Adam dugun ve evleri hakkindaki giderleri dusunecegi yerde maasinin yetmeyecegi bir arabayi alma pesinde ve kadinin parasi uzerinden planlar yapiyor. Resmen kullaniyor dedi. Bu da bir erkek gorusu. Lutfen bir hata yapipta o krediyi cekme.. Bunca kisi yaniliyor olamaz degil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…