-
- Konu Sahibi socialscientist
Ahaha
Benimle evlenir misin?
Evet , ailelerin bütçesi bir olur. Ama siz henüz evli değilsiniz ve bir ayrılık durumunda yasal bir dayanağınız yok. Ev giderlerine birlikte yaşarken katılmanız normal ama birikimlerinizi vermeniz ve ona araba almaya ortak olmanız normal değil.
Etme,eyleme Teacher'ım,bizi aşar o arabalar.Yaaa niye öyle diyonuz ki, ben de 5 bin kazanıyom ama benim de baktığım arabanın sıfırı 195 bin , ama ben 2. eline de bakıyorum:))
ilk arabayı satması bu durumda saçma olmuş, eşyaları taksitle alsaydı..gezmek için şu sıkışıklıkta bu borca girilmez, zaten faizler çok yüksek..sizin yerinizde olsam düğün takılarımla alırdım arabayı...Selamlar
Elbette bu kadar geçim derdi çeken insanın dertlerinin yanında benimki asla dert değil fakat fikir almak istiyorum sizlerden.
Erkek arkadaşımın araba merakı var. Kendi arabasını kısa bir süre önce bizim evlilik masrafları için(düğün vs istemiyorum sadece evin bazı eşyalarını alacak diğerlerini de ben ve ailem halledecek) sattı. Seneye haziran gibi nikah yapmayı düşünüyoruz. Ramazan sonrası söz nişan vs halledeceğiz.
Arabasını çok özlüyor. Bu yaz da evlilik vs ciddi işlere ve sorumluluklara dalmadan rahat rahat gezebileceğimiz son yazımız gibi geliyor bana. Evlilik sonrası benim kariyerimle ilgili de bazı sorumluluklarım olacak, rahat rahat gezmeye fırsatımız olamayabilir. Velhasıl kelam araba lazım. Ama benimkisi uygun bütçemize göre arabalara bakmıyor. İstediği belli modeller var illa ki onlar. Onlar da bizi zora sokar bence bu kadar strese girmeye gerek yok. Borç ödemekten gezemeyeceğiz bu sefer.
Hesap şu benim maaşım 5,5 onunkisi 4. Birikmişimizin üzerine kredi çeksek ayda 3000 tl kredi ödüyor olacağız. Birlikte yaşıyoruz geçiniriz geçinmesine ama e seneye evleneceğimiz zaman da bu arabayı mı satacak nasıl olacak?
Bu arada ailesi destek olmayacak biz evlenirken. Bir de sürekli evlilik şöyle masraflı böyle masraflı diye şikayet ediyor. Ama kendisinden 1 çöp istemedim daha. Ayrıca ben evlenmeyelim ne gerek var diyorum o yalvar yakar ikna edip ailemle tanıştı sonra da prosedürel şeylere karar verildi işte.
Bide istediği araba piyasada ha deyince satılcak cinsten değil
Şimdi sizden ricam bu adamın huyları ile ilgili çıkarım yapmanız. Ne ders almalıyım buradan ben? Çok mu hesapçı yaklaşıyorum?
Es gibisiniz ama değilsiniz gibisi var !es olursa da aynı şekilde devam eder merak etmeyin. şımarık çocuklar gibi şunu beğendim benimkin sattım senin için ama o malimi cok özlüyorum ama bu özlemime karşılık daha iyisini alalım . Bu arada eve ne alırsan en ince hesap kitabı yaparım . Ne gereği var hayat çok pahalı.böyle diyince biz eş gibiyiz diyor
Benim zaten ev kredim var aylık 2bin, o bitmeden alamam ama gene de öyle açıp açıp arada bakıyom:))Etme,eyleme Teacher'ım,bizi aşar o arabalar.
Vergisi,kaskosu derken bütçe alt üst olur.
Eşim 45binlik bir arabaya biniyor,benimki biraz daha hallice,hibrit Toyota Corolla'ya baktık,
arabanın fiyatı 200.000 civarı,
fiyat sıfır,orta sınıf araba için normal ama
yıllık vergisinin 2.700 TL olduğunu duyunca bu sevdadan hemen vazgeçtik.
Bir de kasko gündeme gelecek.
Ben de arabalara meraklıyım,bakar,araştırır hevesimi alırım.
En iyi araba beni gezdiren araba diyorum.
5 yıldır iyi geçiniyoruz arabamla.
Bakmak ayrı şey konu sahibinin sevgilisi krediye kadar hesaplamış yani alacakBenim zaten ev kredim var aylık 2bin, o bitmeden alamam ama gene de öyle açıp açıp arada bakıyom:))
Umarım kötü bir şekilde anlamaz gerçekleriböyle diyince biz eş gibiyiz diyor
Es gibisiniz ama değilsiniz gibisi var !es olursa da aynı şekilde devam eder merak etmeyin. şımarık çocuklar gibi şunu beğendim benimkin sattım senin için ama o malimi cok özlüyorum ama bu özlemime karşılık daha iyisini alalım . Bu arada eve ne alırsan en ince hesap kitabı yaparım . Ne gereği var hayat çok pahalı.
23 yasindasiniz kendinize olgun yüz yüze bir akıl fikir soracağıniz dost arkadas birini bulun. Öyle değil böyle değil diyorsunuz da verdiğinizi de almadan edememis. Bir kk üyesi de maaşının 5 bin olduğunu ve 195 binlik araç almayi düşündüğünü yazmış. Hangi maaşı nereye harcıyorlar acaba kiralar türkiyede ortalama 1000 1500 olmuş en az , elektirik doğalgaza %100 zam gelmiş , 5000 lira ile 195 _ 200 binlik araçlar . Faizler araç fiyatlarında % 40 lara dayanmış. Eğer bu geçim şartlarında yapabiliyor iseniz size helal olsun. Ben şahsen yapamazdim . Asgari ücretlinkin her gün dolu dolu tenceresinde et gordugunu i iddia etmesi gibi olmuş
Konu sahibi adına ben cevap vereyimBence konu sahibi beğenmedi cevapları
Kalp kırıklığından sonra maddi konular can sıkar şimdi diyorum ya herşey toz pembe onaKonu sahibi adına ben cevap vereyim
Ama ben onu çok seviyorum ve maddi konuları dert etmiyorum ama bi gün kazık yersem kalbim kırılır